BU KEZ DE TEMİZLİK İŞÇİLERİ VATANDAŞTAN DERTLİ

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.04.2018 - 12:37, Güncelleme: 23.04.2018 - 12:37
 

BU KEZ DE TEMİZLİK İŞÇİLERİ VATANDAŞTAN DERTLİ

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tüm çalışmalarına rağmen Manisa çevre kirliliğinden kurtulamıyor.Sokak temizliği yapan temizlik görevlileri Manisa halkının çevre bilinçsizliğinden şikayetçi.
HABER ÖZLEM ŞAHİN Manisa yeşil doğası ve tarihi eserleriyle zengin bir şehir. Bu zenginlik insanların çevre konusunda bilinçsizliğiyle gölgeleniyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan temizlik işçileri gece- gündüz, sıcak -soğuk demeden Manisa’yı temizlerken, Manisalıların çevre temizliği konusundaki umursamazlığı, işçileri yıldırdı. Manisa’da temizlik işçisi olarak çalışan bir işçi, 85 kişilik ekip ile her gün iki vardiya olarak temizledikleri Manisa’yı, ertesi gün yine kirli bulduklarını ifade ederek;” Bu sorun eğitimle çözülür. Bu konuyla alakalı seminerler yapılıyor, daha çok insanın buna katılması gerek. Çevre günleri oluyor. Manisa halkının bu günlere katılımı artırılmalı. Televizyonda reklam ve kamu spotu bu millete çevre temizliği aşılana dek dönmeli. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bu konuyla ilgili çok güzel bir şey yapmış. Parka vücudu takım elbiseli kafası eşek olan çekirdek çitleyen bir heykel yapmış. Oradaki zabıtalar gece çekirdek yiyen kişilere 150 lira ceza kesiyor.” diye konuştu. “TEMİZLEYELİ BİR HAFTA OLDU ŞİMDİ PİSLİKTEN GEÇİLMİYOR” Özellikle derelere çöp diye atılan birçok eşyaya şaşırdıklarını dile getiren başka bir temizlik işçisi ise, şu sözlere yer verdi; "Büyük marketlerin önünü süpürüyoruz, 10 dakika sonra nakliye geliyor bir bakıyorum sanki hiç süpürmemişiz. Her şeyi yere atıyorlar. Konser gibi etkinliklerde çekirdek yiyip atıyorlar, herhangi bir siyasi lider geldiğinde bile çekirdek yiyerek izliyorlar ve kirletiyorlar etrafı. Karaköy’de ki derenin içini temizleyeli bir hafta oldu, şimdiki haline bakın pislikten geçilmiyor. 20 kişi girip temizledik biz burayı. Dere yatağında bazanın ne işi var şaşırdım, onu bile içine atıyorlar. Araba lastiği atıyorlar. İnsanlar çocuklarını eğitmeli bu konuda her şey çocukla başlar.Her gün Manisa’da aynı yerleri temizliyoruz. Her gün aynı manzarayla karşılaşıyoruz. Esnaf kendi dükkanının önünü süpürmüyor. Biz vergi veriyoruz, belediye yapsın diyorlar.” “ARKAMIZDAN TEKRAR ÇÖP ATIYORLAR” Derdini anlatan bir başka temizlik işçisi de çevreyi temiz tutmanın vicdanla alakasını vurgulayarak ;“Biz bunu fotoğrafını çektiğimizde belediyenin bir ceza uygulaması gerekiyor. Bize bu konuyla ilgili yetki verseler ne güzel olur. 20 esnaftan sadece 1’i bilinçli davranıp dükkanının önünü süpürüyor, çöpünü atıyor. Biz temizlediğimiz yeri geçtikten sonra bizi gördükleri halde arkamızdan tekrar çöp atıyorlar. İnsanlıkla alakalı bir şey aslında bu. Büyükler,çocukları çevre temizliği konusunda aşılamalı.”dedi.    
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tüm çalışmalarına rağmen Manisa çevre kirliliğinden kurtulamıyor.Sokak temizliği yapan temizlik görevlileri Manisa halkının çevre bilinçsizliğinden şikayetçi.
HABER
ÖZLEM ŞAHİN

Manisa yeşil doğası ve tarihi eserleriyle zengin bir şehir. Bu zenginlik insanların çevre konusunda bilinçsizliğiyle gölgeleniyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan temizlik işçileri gece- gündüz, sıcak -soğuk demeden Manisa’yı temizlerken, Manisalıların çevre temizliği konusundaki umursamazlığı, işçileri yıldırdı. Manisa’da temizlik işçisi olarak çalışan bir işçi, 85 kişilik ekip ile her gün iki vardiya olarak temizledikleri Manisa’yı, ertesi gün yine kirli bulduklarını ifade ederek;” Bu sorun eğitimle çözülür. Bu konuyla alakalı seminerler yapılıyor, daha çok insanın buna katılması gerek. Çevre günleri oluyor. Manisa halkının bu günlere katılımı artırılmalı. Televizyonda reklam ve kamu spotu bu millete çevre temizliği aşılana dek dönmeli. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bu konuyla ilgili çok güzel bir şey yapmış. Parka vücudu takım elbiseli kafası eşek olan çekirdek çitleyen bir heykel yapmış. Oradaki zabıtalar gece çekirdek yiyen kişilere 150 lira ceza kesiyor.” diye konuştu.



“TEMİZLEYELİ BİR HAFTA OLDU ŞİMDİ PİSLİKTEN GEÇİLMİYOR”
Özellikle derelere çöp diye atılan birçok eşyaya şaşırdıklarını dile getiren başka bir temizlik işçisi ise, şu sözlere yer verdi; "Büyük marketlerin önünü süpürüyoruz, 10 dakika sonra nakliye geliyor bir bakıyorum sanki hiç süpürmemişiz. Her şeyi yere atıyorlar. Konser gibi etkinliklerde çekirdek yiyip atıyorlar, herhangi bir siyasi lider geldiğinde bile çekirdek yiyerek izliyorlar ve kirletiyorlar etrafı. Karaköy’de ki derenin içini temizleyeli bir hafta oldu, şimdiki haline bakın pislikten geçilmiyor. 20 kişi girip temizledik biz burayı. Dere yatağında bazanın ne işi var şaşırdım, onu bile içine atıyorlar. Araba lastiği atıyorlar. İnsanlar çocuklarını eğitmeli bu konuda her şey çocukla başlar.Her gün Manisa’da aynı yerleri temizliyoruz. Her gün aynı manzarayla karşılaşıyoruz. Esnaf kendi dükkanının önünü süpürmüyor. Biz vergi veriyoruz, belediye yapsın diyorlar.”



“ARKAMIZDAN TEKRAR ÇÖP ATIYORLAR”
Derdini anlatan bir başka temizlik işçisi de çevreyi temiz tutmanın vicdanla alakasını vurgulayarak ;“Biz bunu fotoğrafını çektiğimizde belediyenin bir ceza uygulaması gerekiyor. Bize bu konuyla ilgili yetki verseler ne güzel olur. 20 esnaftan sadece 1’i bilinçli davranıp dükkanının önünü süpürüyor, çöpünü atıyor. Biz temizlediğimiz yeri geçtikten sonra bizi gördükleri halde arkamızdan tekrar çöp atıyorlar. İnsanlıkla alakalı bir şey aslında bu. Büyükler,çocukları çevre temizliği konusunda aşılamalı.”dedi.





 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
gökhan
(24.04.2018 16:10 - #978)
ÇALIŞIN HELALİNDEN KAZANIN BOŞ GEZİNMEYİN
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.