BÜYÜKŞEHİR, YUNTDAĞI YOLUNU OTOBAN GİBİ YAPTI

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.01.2018 - 09:34, Güncelleme: 15.01.2018 - 09:34
 

BÜYÜKŞEHİR, YUNTDAĞI YOLUNU OTOBAN GİBİ YAPTI

Yunusemre ilçesi Yağcılar Mahallesi ile MCBÜ Muradiye Kampüsü arasından geçerek orman içerisinden Büyük Sümbüller, Ortaköy ve diğer Yuntdağı Mahalleleri’ne giden yolun asfaltlanmasıyla prestijli hale getirildi. Asfaltlama ve çizgi çalışmaları ile ulaşım daha kısa süreye düşürüldü.
Eski Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın doğduğu mahalleden geçen yol Büyükşehir tarafından sıcak asfaltla kaplanınca yol adeta otoban haline geldi. Yuntdağı bölgesindeki mahallelerin Manisa’ya ulaşımı kolaylaştı. YOL OTOBAN KALİTESİNDE OLDU  Yuntdağı Mahalleleri’nin ulaşımını kolaylaştıran yeni yol Yağcılar Mahallesi ile MCBÜ kampüs bölgesinin arasından 8 kilometresi ormanlık içerisinden geçerek Eski Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın köyü olarak bilinen Büyük Sümbüller Mahallesi’nden Ortaköy Mahallesi önünden Aliağa yoluna bağlanan yeni yol Büyükşehir tarafından son kez sıcak asfaltla kaplanarak prestijli hale getirildi. Yolun son hali otoban kalitesinde oldu. Bu yolun yapılmasındaki en büyük amaç Aliağa Petkim’den, Manisa ve diğer illere gidecek tankerlerin bu yolu kullanması. Aliağa-İzmir arası trafiği rahatlatacağı gibi Yuntdağı bölgesinden geçen yol o bölgeye canlılık getirecek ve Yuntdağı bölgesindeki mahallelerinde Manisa’ya ulaşımı kolaylaşacak.   YOL YÜZDE 50 KISALTILDI Yuntdağı bölgesinde bulunan 64 köy, yıllardır 33 kilometre yol kullanarak Manisa merkeze gelebiliyordu. Bu yeni yolun yapılması ile Manisa merkeze 15 kilometre daha yaklaşmış oldular. Yuntdağı bölgesinde bulunan mahallelerdeki vatandaşlar eğer bu yol Aliağa’ya kadar bu düzende yapılırsa bu bölgede taşıma ve ulaşım sorunu çözülecek. Ayrıca yolun işler halde olmasının, buradaki köylü halkının ekonomisine de canlılık getirebileceğini söylediler.     
Yunusemre ilçesi Yağcılar Mahallesi ile MCBÜ Muradiye Kampüsü arasından geçerek orman içerisinden Büyük Sümbüller, Ortaköy ve diğer Yuntdağı Mahalleleri’ne giden yolun asfaltlanmasıyla prestijli hale getirildi. Asfaltlama ve çizgi çalışmaları ile ulaşım daha kısa süreye düşürüldü.
Eski Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın doğduğu mahalleden geçen yol Büyükşehir tarafından sıcak asfaltla kaplanınca yol adeta otoban haline geldi. Yuntdağı bölgesindeki mahallelerin Manisa’ya ulaşımı kolaylaştı.

YOL OTOBAN KALİTESİNDE OLDU 
Yuntdağı Mahalleleri’nin ulaşımını kolaylaştıran yeni yol Yağcılar Mahallesi ile MCBÜ kampüs bölgesinin arasından 8 kilometresi ormanlık içerisinden geçerek Eski Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın köyü olarak bilinen Büyük Sümbüller Mahallesi’nden Ortaköy Mahallesi önünden Aliağa yoluna bağlanan yeni yol Büyükşehir tarafından son kez sıcak asfaltla kaplanarak prestijli hale getirildi. Yolun son hali otoban kalitesinde oldu. Bu yolun yapılmasındaki en büyük amaç Aliağa Petkim’den, Manisa ve diğer illere gidecek tankerlerin bu yolu kullanması. Aliağa-İzmir arası trafiği rahatlatacağı gibi Yuntdağı bölgesinden geçen yol o bölgeye canlılık getirecek ve Yuntdağı bölgesindeki mahallelerinde Manisa’ya ulaşımı kolaylaşacak.
 
YOL YÜZDE 50 KISALTILDI
Yuntdağı bölgesinde bulunan 64 köy, yıllardır 33 kilometre yol kullanarak Manisa merkeze gelebiliyordu. Bu yeni yolun yapılması ile Manisa merkeze 15 kilometre daha yaklaşmış oldular. Yuntdağı bölgesinde bulunan mahallelerdeki vatandaşlar eğer bu yol Aliağa’ya kadar bu düzende yapılırsa bu bölgede taşıma ve ulaşım sorunu çözülecek. Ayrıca yolun işler halde olmasının, buradaki köylü halkının ekonomisine de canlılık getirebileceğini söylediler. 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.