ÇÜNKÜ ÇOCUK OLMAK BAŞKA BİR DÜNYA

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.05.2018 - 13:02, Güncelleme: 02.05.2018 - 13:02
 

ÇÜNKÜ ÇOCUK OLMAK BAŞKA BİR DÜNYA

Ailelerin, yaz tatili yaklaşırken, çocuklarını fiziksel ve zihinsel anlamda geliştirmek için kurslara gönderecekleri bir dönemde yaklaşıyor. Bu anlamda, tiyatronun çocuk gelişiminde ki olumlu etkisi yadsınamaz. Bu konuyla ilgili,Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz,tiyatronun çocuklara etkisi hakkında gazetemiz Denge’ye konuştu.
Yaz tatili yaklaşırken ailelerin, çocuklarının ruhsal, zihinsel ve fiziksel gelişimi için, onları spor veya sanat faaliyetlerine yönlendirme dönemide başlıyor. Çocukların olumlu gelişimine önemli katkısı olanfaaliyetlerin başında da tiyatro geliyor. Çocuklar tiyatro eğitimiyle birçok konuda kendini geliştiriyor. Manisa’yı tiyatro şehri haline getiren başarılı oyuncu Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz de, tiyatronun çocuklara etkisi hakkında gazetemiz Denge’ye konuştu. “TİYATRO ÇOCUKLARIN OLUMLU OLUMSUZ YANLARINI DENGELİYOR” Tiyatro eğitimiyle, çocukların olumlu ve olumsuz yönlerini dengelediklerini belirten Tayfun Şengöz “Çocuklar,öğrendikleri şeylerle kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyor. Bizler burada onların olumlu olumsuz yönlerini dengeliyoruz. Mesela; çok hareketlidir, hiperaktiftiryada çok içine kapanıktır; baskın bir karakterdir. Mümkün olduğunca konuşabilmesini özgüveni sağlayabilmesini sağlıyoruz.” dedi. Çocukların sahneye çıkmasınıve kendisiyle diyaloglar kurmasını sağladıklarını belirten Şengöz, “Çocuklar “hocam ben neydim ne oldum” diyor. Önceden içine kapanık olduğu için, arkadaşlarına “merhaba” bile diyemeyen öğrencilerimiz var.  Şimdi o halinden eser yok.  Sahne çok başka bir şey. Her çocuk buradan tiyatrocu olarak gitmiyor ama iyi bir seyirci oluyor bu da çok önemli.” diye konuştu. “ÇOCUKLARDAKİ OLUMLU DEĞİŞİMLERİ AİLELER DE FARKEDİYOR” Tiyatro eğitiminden sonra çocuklardaki olumlu değişimleri velilerin de fark ettiğini söyleyen Şengöz, konuşmalarına şöyle devam etti;“Uzmanlarımız “drama dersinde iki ay hiçbir şey yapmasanız bile çocuk olumlu yönde bir şey öğrenir” diyor. Çocuklardaki değişikliklerizaten veliler de fark ediyor. Mesela; sebze yemeyençocuklarımızın, bazen sebze yemesini sağlıyoruz. Balık yemeyenlerin, balık yemesini sağlıyoruz. Kilit nokta; onların gözünde hem anne, hem baba, hem öğretmen, hem arkadaş, hem kardeş oluyoruz.  Söz verdiriyorum. Biz eksik yanlarını tespit ediyoruz, onların üzerine gidiyoruz.” Ayrıcatiyatronun ülkemiz içinde çok önemli olduğunu vurgulayan Şengöz;“Ülkemize faydalı olacak nitelikli vicdanlı insanlar yetiştiriyoruz. Empati kurmayı öğreniyor çocuklar. Etrafta görüyorum yaşlılar yoldan geçerken, yardıma ihtiyacı oluyor. Yanından geçip gidiyorlar, bakmadan, yardım etmeden. Biz burada bu konularda çocuklarımızın gözünü açıyoruz.” dedi. “YAZ KURSLARIMIZ, KONSERVATUAR KURSLARIMIZIN ÖN ÇALIŞMASI” Şengöz, öğrencilerin Haziran ayında başlayacak yaz dönemi kursu için 24 Nisan – 25 Mayıs arasında kayıt yaptırabileceklerini belirtti. “Tiyatro yaz kurslarımız, aslında dönem içerisinde devam eden konservatuvar kurslarının da ön çalışması” diyen Şengöz, Büyükşehir Tiyatrosu’nda profesyonel anlamda, akademik eğitimin bir bölümünü verdiklerini ifade etti.Tayfun Şengöz, son olarak Manisa halkını Manisa Şehir Tiyatrosu’nun ücretsiz oyunlarına davet etti.  
Ailelerin, yaz tatili yaklaşırken, çocuklarını fiziksel ve zihinsel anlamda geliştirmek için kurslara gönderecekleri bir dönemde yaklaşıyor. Bu anlamda, tiyatronun çocuk gelişiminde ki olumlu etkisi yadsınamaz. Bu konuyla ilgili,Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz,tiyatronun çocuklara etkisi hakkında gazetemiz Denge’ye konuştu.
Yaz tatili yaklaşırken ailelerin, çocuklarının ruhsal, zihinsel ve fiziksel gelişimi için, onları spor veya sanat faaliyetlerine yönlendirme dönemide başlıyor. Çocukların olumlu gelişimine önemli katkısı olanfaaliyetlerin başında da tiyatro geliyor. Çocuklar tiyatro eğitimiyle birçok konuda kendini geliştiriyor. Manisa’yı tiyatro şehri haline getiren başarılı oyuncu Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz de, tiyatronun çocuklara etkisi hakkında gazetemiz Denge’ye konuştu.

“TİYATRO ÇOCUKLARIN OLUMLU OLUMSUZ YANLARINI DENGELİYOR”
Tiyatro eğitimiyle, çocukların olumlu ve olumsuz yönlerini dengelediklerini belirten Tayfun Şengöz “Çocuklar,öğrendikleri şeylerle kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyor. Bizler burada onların olumlu olumsuz yönlerini dengeliyoruz. Mesela; çok hareketlidir, hiperaktiftiryada çok içine kapanıktır; baskın bir karakterdir. Mümkün olduğunca konuşabilmesini özgüveni sağlayabilmesini sağlıyoruz.” dedi. Çocukların sahneye çıkmasınıve kendisiyle diyaloglar kurmasını sağladıklarını belirten Şengöz, “Çocuklar “hocam ben neydim ne oldum” diyor. Önceden içine kapanık olduğu için, arkadaşlarına “merhaba” bile diyemeyen öğrencilerimiz var.  Şimdi o halinden eser yok.  Sahne çok başka bir şey. Her çocuk buradan tiyatrocu olarak gitmiyor ama iyi bir seyirci oluyor bu da çok önemli.” diye konuştu.

“ÇOCUKLARDAKİ OLUMLU DEĞİŞİMLERİ AİLELER DE FARKEDİYOR”
Tiyatro eğitiminden sonra çocuklardaki olumlu değişimleri velilerin de fark ettiğini söyleyen Şengöz, konuşmalarına şöyle devam etti;“Uzmanlarımız “drama dersinde iki ay hiçbir şey yapmasanız bile çocuk olumlu yönde bir şey öğrenir” diyor. Çocuklardaki değişikliklerizaten veliler de fark ediyor. Mesela; sebze yemeyençocuklarımızın, bazen sebze yemesini sağlıyoruz. Balık yemeyenlerin, balık yemesini sağlıyoruz. Kilit nokta; onların gözünde hem anne, hem baba, hem öğretmen, hem arkadaş, hem kardeş oluyoruz.  Söz verdiriyorum. Biz eksik yanlarını tespit ediyoruz, onların üzerine gidiyoruz.”
Ayrıcatiyatronun ülkemiz içinde çok önemli olduğunu vurgulayan Şengöz;“Ülkemize faydalı olacak nitelikli vicdanlı insanlar yetiştiriyoruz. Empati kurmayı öğreniyor çocuklar. Etrafta görüyorum yaşlılar yoldan geçerken, yardıma ihtiyacı oluyor. Yanından geçip gidiyorlar, bakmadan, yardım etmeden. Biz burada bu konularda çocuklarımızın gözünü açıyoruz.” dedi.

“YAZ KURSLARIMIZ, KONSERVATUAR KURSLARIMIZIN ÖN ÇALIŞMASI”
Şengöz, öğrencilerin Haziran ayında başlayacak yaz dönemi kursu için 24 Nisan – 25 Mayıs arasında kayıt yaptırabileceklerini belirtti. “Tiyatro yaz kurslarımız, aslında dönem içerisinde devam eden konservatuvar kurslarının da ön çalışması” diyen Şengöz, Büyükşehir Tiyatrosu’nda profesyonel anlamda, akademik eğitimin bir bölümünü verdiklerini ifade etti.Tayfun Şengöz, son olarak Manisa halkını Manisa Şehir Tiyatrosu’nun ücretsiz oyunlarına davet etti.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.