ÇÜRÜK RAPORU VERİLEN MUSLİH CAMİİ’NDE 2 YILDIR İBADET YAPILIYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.10.2017 - 12:29, Güncelleme: 06.10.2017 - 12:29
 

ÇÜRÜK RAPORU VERİLEN MUSLİH CAMİİ’NDE 2 YILDIR İBADET YAPILIYOR

Yunusemre ilçesi Yuntdağı bölgesinde bulunan Muslih Mahallesi’nin camisine 2015 yılında kullanılamaz raporu verilmesine rağmen, cami sürekli kullanılıyor. Tavanlarının çökmemesi için, direklerle desteklenen camide ibadetlerini yapan cemaatin hayatı tehlikede. Mahalle sakinleri camide tehlike ile burun buruna ibadet yaptıklarını, ancak muhtarın konuyla hiç ilgilenmediğini iddia etti.
HABER TURAN IŞIK Yunusemre ilçesi Muslih mahallesinin camisine 2015 yılında çürük oturulamaz ve kullanılamaz raporu verildi ancak cami 2 yıldır ibadete açık halde. Denge Gazetesi Muslih mahallesi camisine giderek,  son halini görüntüledi.   CAMİ DERE KUMUNDAN İNŞA EDİLDİ Muslih camisi 1980 yılında  inşa edildi.  Camiinin yapımı darbe dönemine rast geldiğinden dolayı derelerden getirilen topraklı kumlarla inşa edildi. Hal böyle olunca inşaat malzemesi ve betonu  sağlam  olmayan camide yer yer tavan çökmeleri oluşmaya, duvarları çatlamaya, sıvaları dökülmeye başladı. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen cami 37 yıldır cemaatin hizmetine açık tutuluyor. TAVAN AĞAÇ DİREKLERLE DESTEKLENEREK ÇÖKMESİ ENGELLENİYOR Camide kadınların namaz kıldığı alanın tavanı ise çöküyor. Olası bir facia yaşanmaması için tavanı çöken bölüme, alttan ağaç direklerle destek verildi.  Caminin tüm duvarları ise çatlak.  Son aylarda meydana gelen küçük  depremler nedeniyle, Camide baş gösteren çatlak ve çökmeler iyice gün yüzüne çıktı. CEMAAT CAMİYE GİRMEYE KORKUYOR Cami girişinin avlu kısmında  duvarlardan dökülen sıvalar; her an caminin çökmek üzere olduğunun bir kanıtı.  Mahalle sakinleri  camiye girmekten korktuklarını ifade ederek, “camiye girerken duvarların çatlak sıvaların döküldüğünü görünce, cami içerisine girmeye bile korkar hale geldik. Bir gün tavan başımıza çökecek, altında kalacağız. Bu önemli tehlike neden görülmüyor. Bize bir şey olduktan sonramı müdahale edilecek?” diye konuştu. İDDİAYA GÖRE MAHALLE MUHTARI İLGİSİZ 2015 yılında kullanılamaz ve oturulamaz raporu verilen caminin ibadete açık olması nedeniyle mahalle sakinlerinin tepkilerine neden oluyor. Mahalle sakinleri, “muhtarımız ilgisiz, cami yıkılıyor kimseler ilgilenmiyor.  Muhtarımız zaten ilgisiz. Bizi kaderimizle baş başa bıraktı” cümleleriyle muhtardan şikayet etti. “KABE’DEKİ FACİA YAŞANMASIN” Kabe de 11 Eylül 2015 yılında Vinçlerin devrilmesi sonucu yüzlerce hacı adayı yaşamını yitirmişti. Mahalle sakinleri seslerini Denge Gazetesi aracılığı ile duyurmaya çalışarak, “bizim camimiz de bir gün ibadet esnasında yıkılacak diye korkuyoruz.  Kabe’deki facianın benzerini yaşamak istemiyoruz. Camimizin tamamen yıkılarak,  yenisinin yapılmasını istiyoruz.  Muhtarımız ilgisiz. Bu nedenle sorunumuzla ya valilik, yada belediyeler ilgilenmeli. Bize yeni bir cami yapılsın. Huzurlu ve güvenli bir şekilde ibadetlerimizi yapabilelim” diye konuştu.      
Yunusemre ilçesi Yuntdağı bölgesinde bulunan Muslih Mahallesi’nin camisine 2015 yılında kullanılamaz raporu verilmesine rağmen, cami sürekli kullanılıyor. Tavanlarının çökmemesi için, direklerle desteklenen camide ibadetlerini yapan cemaatin hayatı tehlikede. Mahalle sakinleri camide tehlike ile burun buruna ibadet yaptıklarını, ancak muhtarın konuyla hiç ilgilenmediğini iddia etti.
HABER
TURAN IŞIK

Yunusemre ilçesi Muslih mahallesinin camisine 2015 yılında çürük oturulamaz ve kullanılamaz raporu verildi ancak cami 2 yıldır ibadete açık halde. Denge Gazetesi Muslih mahallesi camisine giderek,  son halini görüntüledi.  

CAMİ DERE KUMUNDAN İNŞA EDİLDİ
Muslih camisi 1980 yılında  inşa edildi.  Camiinin yapımı darbe dönemine rast geldiğinden dolayı derelerden getirilen topraklı kumlarla inşa edildi. Hal böyle olunca inşaat malzemesi ve betonu  sağlam  olmayan camide yer yer tavan çökmeleri oluşmaya, duvarları çatlamaya, sıvaları dökülmeye başladı. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen cami 37 yıldır cemaatin hizmetine açık tutuluyor.



TAVAN AĞAÇ DİREKLERLE DESTEKLENEREK ÇÖKMESİ ENGELLENİYOR
Camide kadınların namaz kıldığı alanın tavanı ise çöküyor. Olası bir facia yaşanmaması için tavanı çöken bölüme, alttan ağaç direklerle destek verildi.  Caminin tüm duvarları ise çatlak.  Son aylarda meydana gelen küçük  depremler nedeniyle, Camide baş gösteren çatlak ve çökmeler iyice gün yüzüne çıktı.

CEMAAT CAMİYE GİRMEYE KORKUYOR
Cami girişinin avlu kısmında  duvarlardan dökülen sıvalar; her an caminin çökmek üzere olduğunun bir kanıtı.  Mahalle sakinleri  camiye girmekten korktuklarını ifade ederek, “camiye girerken duvarların çatlak sıvaların döküldüğünü görünce, cami içerisine girmeye bile korkar hale geldik. Bir gün tavan başımıza çökecek, altında kalacağız. Bu önemli tehlike neden görülmüyor. Bize bir şey olduktan sonramı müdahale edilecek?” diye konuştu.

İDDİAYA GÖRE MAHALLE MUHTARI İLGİSİZ
2015 yılında kullanılamaz ve oturulamaz raporu verilen caminin ibadete açık olması nedeniyle mahalle sakinlerinin tepkilerine neden oluyor. Mahalle sakinleri, “muhtarımız ilgisiz, cami yıkılıyor kimseler ilgilenmiyor.  Muhtarımız zaten ilgisiz. Bizi kaderimizle baş başa bıraktı” cümleleriyle muhtardan şikayet etti.



“KABE’DEKİ FACİA YAŞANMASIN”
Kabe de 11 Eylül 2015 yılında Vinçlerin devrilmesi sonucu yüzlerce hacı adayı yaşamını yitirmişti. Mahalle sakinleri seslerini Denge Gazetesi aracılığı ile duyurmaya çalışarak, “bizim camimiz de bir gün ibadet esnasında yıkılacak diye korkuyoruz.  Kabe’deki facianın benzerini yaşamak istemiyoruz. Camimizin tamamen yıkılarak,  yenisinin yapılmasını istiyoruz.  Muhtarımız ilgisiz. Bu nedenle sorunumuzla ya valilik, yada belediyeler ilgilenmeli. Bize yeni bir cami yapılsın. Huzurlu ve güvenli bir şekilde ibadetlerimizi yapabilelim” diye konuştu.  
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.