DENGE MİLLİ EĞİTİMİ HAREKETE GEÇİRDİ

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.02.2017 - 08:00, Güncelleme: 17.02.2017 - 08:00
 

DENGE MİLLİ EĞİTİMİ HAREKETE GEÇİRDİ

Bir Milli servet olan ve eğitim öğretim hayatına kapatılan Aşağı Kayapınar okul binası, ilgisiz kaldığı için kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğramaya ve her geçen gün adeta çürümeye terk edildi. Gazetemiz okul binasının içler acısı durumunu ikinci kez gözler önüne serdi. Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tekrardan harekete geçti.
HABER TURAN IŞIK Gazetemizin, dünkü sayısında manşetinden yer verdiği ‘Aynı Tas Aynı Hamam’ başlıklı haberin ardından Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tekrardan harekete geçerek, adeta çürümeye terk edilen Aşağı Kayapınar okul binasında temizlik başlattı. Okul içerisi boşaltıldı, baştan sona temizlendi. Okulda atıl bırakılan kitaplar, masa, sandalye, ders araç ve gereçleri, ihtiyacı olan başka okullara gönderildi.  ‘MİLLİ EĞİTİM BİLMİYOR MU?’ DEMİŞTİK      DEĞİŞEN BİRŞEY OLMAMIŞTI Geçtiğimiz yıl gazetemizin Haber Merkezi, yine Yunusemre ilçesi Aşağı Kayapınar Mahallesi’nde bulunan ve zamanında büyük bir bütçe ile inşa edilen İlkokul binasının nasıl talan edildiğini belgelemişti.  Gazetemizin, 21 Ekim tarihli sayısında bu okul binasıyla ilgili ‘Milli Eğitim Bilmiyor mu?’ başlıklı haberin ardından, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül ile ilçe Halk Eğitim Müdürü Aynur Özdemir incelemelerde bulunmuştu. Okulun eğitim öğretime açılmasının mümkün olmadığını belirtilmiş, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılacak olan kurslarda kullanılması için öneri ve iş birliğine varılmıştı. Halk Eğitim Müdürlüğünün gerekli kaynakları sağlayamadığı ve kurslar açamadığı için Aşağı Kayapınar İlkokul binası yine kendi kaderiyle baş başa bırakıldı. Eğitim-öğretimine devam ettiği yıllarda yüzlerce öğrencinin okuma-yazma öğrenmesine ev sahipliği yapan Aşağı Kayapınar İlkokul binasının yeniden değerlendirilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.  
Bir Milli servet olan ve eğitim öğretim hayatına kapatılan Aşağı Kayapınar okul binası, ilgisiz kaldığı için kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğramaya ve her geçen gün adeta çürümeye terk edildi. Gazetemiz okul binasının içler acısı durumunu ikinci kez gözler önüne serdi. Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tekrardan harekete geçti.

HABER
TURAN IŞIK

Gazetemizin, dünkü sayısında manşetinden yer verdiği ‘Aynı Tas Aynı Hamam’ başlıklı haberin ardından Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tekrardan harekete geçerek, adeta çürümeye terk edilen Aşağı Kayapınar okul binasında temizlik başlattı. Okul içerisi boşaltıldı, baştan sona temizlendi. Okulda atıl bırakılan kitaplar, masa, sandalye, ders araç ve gereçleri, ihtiyacı olan başka okullara gönderildi.

 ‘MİLLİ EĞİTİM BİLMİYOR MU?’ DEMİŞTİK

     DEĞİŞEN BİRŞEY OLMAMIŞTI

Geçtiğimiz yıl gazetemizin Haber Merkezi, yine Yunusemre ilçesi Aşağı Kayapınar Mahallesi’nde bulunan ve zamanında büyük bir bütçe ile inşa edilen İlkokul binasının nasıl talan edildiğini belgelemişti.  Gazetemizin, 21 Ekim tarihli sayısında bu okul binasıyla ilgili ‘Milli Eğitim Bilmiyor mu?’ başlıklı haberin ardından, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül ile ilçe Halk Eğitim Müdürü Aynur Özdemir incelemelerde bulunmuştu. Okulun eğitim öğretime açılmasının mümkün olmadığını belirtilmiş, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılacak olan kurslarda kullanılması için öneri ve iş birliğine varılmıştı. Halk Eğitim Müdürlüğünün gerekli kaynakları sağlayamadığı ve kurslar açamadığı için Aşağı Kayapınar İlkokul binası yine kendi kaderiyle baş başa bırakıldı. Eğitim-öğretimine devam ettiği yıllarda yüzlerce öğrencinin okuma-yazma öğrenmesine ev sahipliği yapan Aşağı Kayapınar İlkokul binasının yeniden değerlendirilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.