DOLAR, GÜMÜŞÜ DE VURDU

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.05.2018 - 08:47, Güncelleme: 29.05.2018 - 08:47
 

DOLAR, GÜMÜŞÜ DE VURDU

Euro, Dolar ve Altın tarihin en büyük rekorunu kırarken, gümüş fiyatları da yerinde durmadı; o da yükselişiyle cep yaktı. Son aylarda gümüş fiyatlarında da önemli artış yaşandığını anlatan Gümüşçü İlyas Kaya, "14 gramlık gümüş bir erkek yüzüğünü önceden 125 liraya satarken; şimdi bu fiyat 216 liraya ulaştı. Yaklaşık 90 lira gibi bir yükseliş var.” dedi.
Manisa’da yaklaşık 7 yıldır faaliyet gösteren ve gümüş takı pazarlayan esnaf İlyas Kaya, gazetemiz Denge’ye yaptığı açıklamada, gümüş takı sektörünün, son yıllarda Dolar’ın giderek artış göstermesiyle beraber zor zamanlar yaşadığını belirtti.Takı almayı düşünenlere sektör olarak altınla aynı kalitede, aynı görüntüde ve daha zengin gümüş çeşitleri sunduklarını ifade eden Kaya, altının daha çok yatırım amaçlı düşünüldüğünü, takı zevkini tatmin etmek isteyenlerin son yıllarda gümüşe yöneldiğini belirtti. Son zamanlarda altın gibi, gümüş fiyatlarında da artış yaşandığını anlatan İlyas Kaya, bunun nedenini ise Dolar fiyatlarının yükselişine bağladı. ESNAFIN UMUDU; SEÇİMLER Son aylarda gümüş fiyatlarında da önemli artış yaşandığını anlatan Kaya, şu açıklamalarda bulundu; "Her sektörde olduğu gibi gümüş, dolar bazlı olduğu için bizim sektörümüze de olumsuz yansıdı. 2012 ve 2018 yılları aralığındaki gelişmeleri değerlendirecek olursak; 2012’de gümüşün gramını 6-7 liraya satabilirken, bugün maliyetini kurtarmak için minimum 15 liradan satabilmemiz lazımdı. Daha fazla fiyatı yüksek tutarsanız, müşterinin alma imkanları kısıtlanır. Bizim de iş yapabilme oranımız düşüyor. 2018 yılında Dolar’ın 5 liraya çıkmasıyla, zaten işlerimizde düşüş var. Mesela 14 gramlık gümüş bir erkek yüzüğünü ele alırsak; önceden 8-9 liradan çarparken 125 lira yapıyordu; şimdi 15 ile çarpıyoruz ve 216 lira yapıyor. Yaklaşık 90 lira gibi bir yükseliş var. Doların her geçen gün artması bize ve vatandaşlara kötü yansıyor. Satışlarımız çok düştü. 24 Haziran seçimlerinin ardından bu sıkıntıların giderileceğini umuyoruz.”  
Euro, Dolar ve Altın tarihin en büyük rekorunu kırarken, gümüş fiyatları da yerinde durmadı; o da yükselişiyle cep yaktı. Son aylarda gümüş fiyatlarında da önemli artış yaşandığını anlatan Gümüşçü İlyas Kaya, "14 gramlık gümüş bir erkek yüzüğünü önceden 125 liraya satarken; şimdi bu fiyat 216 liraya ulaştı. Yaklaşık 90 lira gibi bir yükseliş var.” dedi.
Manisa’da yaklaşık 7 yıldır faaliyet gösteren ve gümüş takı pazarlayan esnaf İlyas Kaya, gazetemiz Denge’ye yaptığı açıklamada, gümüş takı sektörünün, son yıllarda Dolar’ın giderek artış göstermesiyle beraber zor zamanlar yaşadığını belirtti.Takı almayı düşünenlere sektör olarak altınla aynı kalitede, aynı görüntüde ve daha zengin gümüş çeşitleri sunduklarını ifade eden Kaya, altının daha çok yatırım amaçlı düşünüldüğünü, takı zevkini tatmin etmek isteyenlerin son yıllarda gümüşe yöneldiğini belirtti. Son zamanlarda altın gibi, gümüş fiyatlarında da artış yaşandığını anlatan İlyas Kaya, bunun nedenini ise Dolar fiyatlarının yükselişine bağladı.



ESNAFIN UMUDU; SEÇİMLER
Son aylarda gümüş fiyatlarında da önemli artış yaşandığını anlatan Kaya, şu açıklamalarda bulundu; "Her sektörde olduğu gibi gümüş, dolar bazlı olduğu için bizim sektörümüze de olumsuz yansıdı. 2012 ve 2018 yılları aralığındaki gelişmeleri değerlendirecek olursak; 2012’de gümüşün gramını 6-7 liraya satabilirken, bugün maliyetini kurtarmak için minimum 15 liradan satabilmemiz lazımdı. Daha fazla fiyatı yüksek tutarsanız, müşterinin alma imkanları kısıtlanır. Bizim de iş yapabilme oranımız düşüyor. 2018 yılında Dolar’ın 5 liraya çıkmasıyla, zaten işlerimizde düşüş var. Mesela 14 gramlık gümüş bir erkek yüzüğünü ele alırsak; önceden 8-9 liradan çarparken 125 lira yapıyordu; şimdi 15 ile çarpıyoruz ve 216 lira yapıyor. Yaklaşık 90 lira gibi bir yükseliş var. Doların her geçen gün artması bize ve vatandaşlara kötü yansıyor. Satışlarımız çok düştü. 24 Haziran seçimlerinin ardından bu sıkıntıların giderileceğini umuyoruz.”
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.