DOMATESLER KURUTULUYOR AMA İŞÇİ BULUNAMIYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.07.2018 - 07:24, Güncelleme: 06.07.2018 - 07:24
 

DOMATESLER KURUTULUYOR AMA İŞÇİ BULUNAMIYOR

Manisa Ovası’nda yetiştirilen domateslerin kurutularak ihracata hazır hale getiriliyor. Domates kurutmak için sergi alanları oluşturan ihracatçıların en büyük sıkıntısı ise işçi bulamamak.
Manisa ovasında yetiştirilen salçalık ve kurutmalık domatesler olgunlaşmaya başladı. Manisa Ovasının yerli domatesi pazarda yerini alırken, bir taraftan da başta ihracat olmak üzere kurutmalık domates için de sergi alanları oluşturuluyor. Başta Avrupa ülkeleri Hollanda, Almanya, Fransa olmak üzere, bazı batı ülkelerine de önümüzdeki günlerde Manisa ovasından ilk kuru domatesler gönderilecek. Geçtiğimiz yıllarda, belirli işlemlerden geçirilen kurutmalık domateslere vakumlama yapıldıktan sonra ihraç edilmesi, bu yıl ki talebi arttırdı.   İŞÇİ BULMAKTA ZORLANIYORUZ İhracat için domates alımı yapan firmaların yetkilileri “Fiyat ortalaması piyasaya göre belirlenecek. Çiftçilerimizi mağdur etmeyecek şekilde olacak. Tabi ki bizlerin de yatılı işçileri var. Kesimlerimiz ikili ve dörtlü olarak yapılıyor. Biz kesimlerimizi sipariş üzerine yapıyoruz. Domates toplamak ve sergide kesim yapmak için işçi bulmakta güçlük çekiyoruz” açıklamalarında bulundular.        
Manisa Ovası’nda yetiştirilen domateslerin kurutularak ihracata hazır hale getiriliyor. Domates kurutmak için sergi alanları oluşturan ihracatçıların en büyük sıkıntısı ise işçi bulamamak.
Manisa ovasında yetiştirilen salçalık ve kurutmalık domatesler olgunlaşmaya başladı. Manisa Ovasının yerli domatesi pazarda yerini alırken, bir taraftan da başta ihracat olmak üzere kurutmalık domates için de sergi alanları oluşturuluyor. Başta Avrupa ülkeleri Hollanda, Almanya, Fransa olmak üzere, bazı batı ülkelerine de önümüzdeki günlerde Manisa ovasından ilk kuru domatesler gönderilecek. Geçtiğimiz yıllarda, belirli işlemlerden geçirilen kurutmalık domateslere vakumlama yapıldıktan sonra ihraç edilmesi, bu yıl ki talebi arttırdı.


 
İŞÇİ BULMAKTA ZORLANIYORUZ
İhracat için domates alımı yapan firmaların yetkilileri “Fiyat ortalaması piyasaya göre belirlenecek. Çiftçilerimizi mağdur etmeyecek şekilde olacak. Tabi ki bizlerin de yatılı işçileri var. Kesimlerimiz ikili ve dörtlü olarak yapılıyor. Biz kesimlerimizi sipariş üzerine yapıyoruz. Domates toplamak ve sergide kesim yapmak için işçi bulmakta güçlük çekiyoruz” açıklamalarında bulundular.


 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.