DÖVİZDEKİ ARTIŞ İKİNCİ EL OTOMOTİVİ VURDU

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.12.2016 - 10:41, Güncelleme: 01.12.2016 - 10:41
 

DÖVİZDEKİ ARTIŞ İKİNCİ EL OTOMOTİVİ VURDU

Döviz kurlarındaki artış ikinci el otomobil satışı yapan galerileri vurdu. Otomotiv sektörü çalışanları, kurların artmasından sonra geçmiş yıllara göre satışların düştüğünü söyledi.Manisa Galericiler Sitesi esnafları, doların yükselmesiyle birlikte 2.el otomobillerdeki fiyat artışlarının müşteriler ile aralarında sıkıntıya neden olduğuna dikkat çekti.
HABER:MUSTAFA ATADİL Manisa Galericiler Sitesi esnaflarından Bilgeağa Otomotiv sahibi İbrahim Bilge, son haftalarda döviz fiyatlarının beklenmedik şekilde yükselişte olmasının 2.el oto satışlarını durdurduğunu belirterek,yaşadıkları sıkıntıları anlattı. İbrahim Bilge, “Geçtiğimiz yıl vergiler ve sair giderler artmadan vatandaşlar sıfır araç yerine ikinci el otomobile karşı ilgi duyuyordu. Ancak bu yıl tam tersi oldu. Nedeni ise son haftalarda doların ve diğer döviz fiyatlarında beklemediğimiz şekilde artış otomobil fiyatlarını da etkilendi. Dolayısıyla satışlar durdu. Şu anda araç soran yok.2. el otomobil galericileri olarak bizler de ne yapacağımızı şaşırdık. Bekleyip göreceğiz.Temennimiz buna kısa sürede bir çare bulunmasıdır” dedi.   “YENİ YASA DÜZENLEMESİYLE DAHA DA CİDDİ ŞEKİLDE ETKİLENECEĞİZ”  İbrahim Bilge, “normalde sektörün beklentisi ÖTV indirimiydi. Ama olmadı. Yeni onaylanan yasa tasarısı ile vergilendirmelerin yeniden düzenlenmesi araç alacak vatandaşlarımızı ciddi şekilde etkilemeye başladı. Bu daha da etkileyeceği görülüyor. Döviz fiyatlarının artışı devam ettikçe Sektörümüzdeki düşüşler birçok kişiyi etkileyecektir. Bizler sektörün içinde olan işletmeciler  gerekli düzenlemenin yapılmasını umut ediyoruz. Şu anda sıfır otomobil satan bayilerle yapılan toplantılarda  hem kur farkından hem de ÖTV zamlarından dolayı farklı neticeler alındığı duyumlarını alıyoruz. Sıfır araçların fiyatlarının artması doğal olarak ikinci el piyasasına da yansımaktadır. Önümüzdeki günlerde fiyatların  daha da artmasıyla birlikte ve sigorta, kasko ,servis gibi masrafların yükselmesi ile birlikte araç maliyetlerini yukarı daha da çekecektir” dedi.    2. EL OTOMOTİV SEKTÖRÜ ZORDA  Manisa Galericiler Sitesi Başkanı Feridun Gökçöl ise, “Döviz artışlarıyla ve kış mevsiminin gelmesiyle  birlikte araç soran çoğaldı ancak alan yok. Kısacası soran çok alan yok. Sabahtan akşama kadar burada esnaf arkadaşlarla işyerinde boş boş oturuyoruz. Önceki yıllarda ve geçtiğimiz yıllarda yılbaşına bir iki ay kala 2. el otomobil satışları tavan yapıyordu. Öyle ki aynı aracı almak için ayni anda birkaç kişi talip oluyordu. Her yıl en iyi iş yaptığımız aylar bu aylar oluyordu. Sıfır araçların fiyatlarında yükselme olması, diğer zamlarla birlikte sektörü etkiledi ve zor durumda kaldık.Geçtiğimiz ay 60 Bin tl fiyatı olan bir aracımız bu ay 63-64 Bin TL fiyatıyla müşteriye sunuluyor.Vatandaşlar da bu fiyat artışlarının sebebini bizden kaynaklandığını zannediyor ve müşterilere bu durumu açıklamak bizleri bir hayli yoruyor” dedi.    
Döviz kurlarındaki artış ikinci el otomobil satışı yapan galerileri vurdu. Otomotiv sektörü çalışanları, kurların artmasından sonra geçmiş yıllara göre satışların düştüğünü söyledi.Manisa Galericiler Sitesi esnafları, doların yükselmesiyle birlikte 2.el otomobillerdeki fiyat artışlarının müşteriler ile aralarında sıkıntıya neden olduğuna dikkat çekti.
HABER:MUSTAFA ATADİL
Manisa Galericiler Sitesi esnaflarından Bilgeağa Otomotiv sahibi İbrahim Bilge, son haftalarda döviz fiyatlarının beklenmedik şekilde yükselişte olmasının 2.el oto satışlarını durdurduğunu belirterek,yaşadıkları sıkıntıları anlattı. İbrahim Bilge, “Geçtiğimiz yıl vergiler ve sair giderler artmadan vatandaşlar sıfır araç yerine ikinci el otomobile karşı ilgi duyuyordu. Ancak bu yıl tam tersi oldu. Nedeni ise son haftalarda doların ve diğer döviz fiyatlarında beklemediğimiz şekilde artış otomobil fiyatlarını da etkilendi. Dolayısıyla satışlar durdu. Şu anda araç soran yok.2. el otomobil galericileri olarak bizler de ne yapacağımızı şaşırdık. Bekleyip göreceğiz.Temennimiz buna kısa sürede bir çare bulunmasıdır” dedi.
 
“YENİ YASA DÜZENLEMESİYLE DAHA DA CİDDİ ŞEKİLDE ETKİLENECEĞİZ”
 İbrahim Bilge, “normalde sektörün beklentisi ÖTV indirimiydi. Ama olmadı. Yeni onaylanan yasa tasarısı ile vergilendirmelerin yeniden düzenlenmesi araç alacak vatandaşlarımızı ciddi şekilde etkilemeye başladı. Bu daha da etkileyeceği görülüyor.
Döviz fiyatlarının artışı devam ettikçe Sektörümüzdeki düşüşler birçok kişiyi etkileyecektir. Bizler sektörün içinde olan işletmeciler  gerekli düzenlemenin yapılmasını umut ediyoruz. Şu anda sıfır otomobil satan bayilerle yapılan toplantılarda  hem kur farkından hem de ÖTV zamlarından dolayı farklı neticeler alındığı duyumlarını alıyoruz. Sıfır araçların fiyatlarının artması doğal olarak ikinci el piyasasına da yansımaktadır. Önümüzdeki günlerde fiyatların  daha da artmasıyla birlikte ve sigorta, kasko ,servis gibi masrafların yükselmesi ile birlikte araç maliyetlerini yukarı daha da çekecektir” dedi.
 
 2. EL OTOMOTİV SEKTÖRÜ ZORDA
 Manisa Galericiler Sitesi Başkanı Feridun Gökçöl ise, “Döviz artışlarıyla ve kış mevsiminin gelmesiyle  birlikte araç soran çoğaldı ancak alan yok. Kısacası soran çok alan yok. Sabahtan akşama kadar burada esnaf arkadaşlarla işyerinde boş boş oturuyoruz. Önceki yıllarda ve geçtiğimiz yıllarda yılbaşına bir iki ay kala 2. el otomobil satışları tavan yapıyordu. Öyle ki aynı aracı almak için ayni anda birkaç kişi talip oluyordu. Her yıl en iyi iş yaptığımız aylar bu aylar oluyordu. Sıfır araçların fiyatlarında yükselme olması, diğer zamlarla birlikte sektörü etkiledi ve zor durumda kaldık.Geçtiğimiz ay 60 Bin tl fiyatı olan bir aracımız bu ay 63-64 Bin TL fiyatıyla müşteriye sunuluyor.Vatandaşlar da bu fiyat artışlarının sebebini bizden kaynaklandığını zannediyor ve müşterilere bu durumu açıklamak bizleri bir hayli yoruyor” dedi.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Fenasi Kerim
(01.12.2016 16:51 - #191)
Bune kardeşim her gün yapılan haberlere özel yazıyorsunuz
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.