DÜNYA OKULU BAHÇEŞEHİR’DEN ‘BİLİŞİMSEL DÜŞÜNME EĞİTİMİ’

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.11.2016 - 08:55, Güncelleme: 23.11.2016 - 08:55
 

DÜNYA OKULU BAHÇEŞEHİR’DEN ‘BİLİŞİMSEL DÜŞÜNME EĞİTİMİ’

Elde ettiği başarılar ile ülke genelinde olduğu gibi Manisa’da velilerin tercihi haline gelen, Manisa Bahçeşehir Koleji hedef büyüttü. Dünya Okulu olarak adını eğitim camiasının üst sıralarına yazdıran kolej,Bahçeşehir Üniversitesi akademisyenlerinden Doç.Dr. Yavuz Samur’u ağırladı. Alanında uzman olarak bilinen Yavuz Samur uygulama örnekleriyle desteklediği ‘Bilişimsel Düşünme Eğitimi’ seminerinde, velilere bilişimsel düşünmenin önemini anlattı.
Nurgül Yılmaz:Gerek Kampüs binası gerekse, gerekse eğitim sistemi ile velilerin tercihi haline gelen Bahçeşehir Koleji bu sefer önemli bir eğitime imza attı. Bahçeşehir Üniversitesi akademisyenlerinden Doç.Dr. Yavuz Samur’u ağırladı. Alanında uzman olarak bilinen Yavuz Samur uygulama örnekleriyle desteklediği ‘Bilişimsel Düşünme Eğitimi’ seminerinde, velilere bilişimsel düşünmenin önemini anlattı. BİLİŞİMSEL DÜŞÜNME YÖNTEMİ PROBLEM ÇÖZMEYİ  ÖĞRETİYOR                 Velilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerin ardından,  eğitimin  öğrenciye ve veliye katacağı katkılar hakkında bilgi veren Manisa Bahçeşehir Okulları Kurucusu Fırat Atlıhan, “Çağımızda Bilişimsel Düşünme Yöntemi sadece bilgisayar mühendislerinin değil tüm bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları problemleri çözme yeteneklerini geliştirmelerinde etkin rol oynamaktadır. Her yeni çağın beraberinde getirdiği farklı problemler vardır ve bu problemleri çözmek adına farklı çözüm teknikleri üretilmektedir. Bilişimsel Düşünme Yöntemi problem çözmeyi, eleştirel düşünmeyi ve insan-bilgisayar etkileşimi arasındaki ilişkiyi anlamayı hedefleyen çalışmaların bütünü olarak düşünülebilir. Bilişimsel düşünme, sadece bilgi ve iletişim teknolojileri alanında değil; Fen, Matematik, Sosyal Bilimler gibi diğer alanlarda da öğrencilerin etkin ve verimli düşünmesine destek olur.  Bu amaçla okullarımızda uygulanan Robotik dersleri ve STEM+A  çalışmalarıyla, Bilişimsel düşünme eğitimine destek sunmaktayız” dedi.  “FARK YARATABİLMEK İÇİN FARKLI DÜŞÜNEBİLMEK GEREK” Manisa Bahçeşehir Okulları Kurucusu Fırat Atlıhan Bilişim Teknolojileri dersinde öğrencilerin dijital araçları etkin biçimde kullanmayı öğrenirken aynı zamanda; problem çözmeyi, analitik düşünmeyi destekleyen çalışmalar da yaptıklarına vurgu yaparak, “Kodlama Saati Uygulaması başlığı altında “farklı düşünmeyi” öğretmeyi hedeflediğimiz çalışmalarımız Türkiye’deki tüm okullarımızda anaokulu 5 yaştan ilköğretim 4. sınıfa kadar devam ediyor. Kodlama Saati Uygulaması ile öğrencilerimiz hem geleceğe hazırlanıyor hem de farklı tasarımlar üreterek modern dünyaya yenilikler katmak adına çalışıyor. Geleceğin bilişimcilerini, tasarımcılarını, mucitlerini yetiştirmeyi hedefleyen Bahçeşehir Okulları olarak çocuklarımıza farklı ve yaratıcı düşünmeyi öğretmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Ülke kalkınmasına en büyük desteğin de bilgi teknolojisine sahip yeni nesil ile mümkün olacağını ifade eden Manisa Bahçeşehir Okulları Kurucusu Fırat Atlıhan semineri izleyen katılımcılara teşekkür etti.    
Elde ettiği başarılar ile ülke genelinde olduğu gibi Manisa’da velilerin tercihi haline gelen, Manisa Bahçeşehir Koleji hedef büyüttü. Dünya Okulu olarak adını eğitim camiasının üst sıralarına yazdıran kolej,Bahçeşehir Üniversitesi akademisyenlerinden Doç.Dr. Yavuz Samur’u ağırladı. Alanında uzman olarak bilinen Yavuz Samur uygulama örnekleriyle desteklediği ‘Bilişimsel Düşünme Eğitimi’ seminerinde, velilere bilişimsel düşünmenin önemini anlattı.
Nurgül Yılmaz:Gerek Kampüs binası gerekse, gerekse eğitim sistemi ile velilerin tercihi haline gelen Bahçeşehir Koleji bu sefer önemli bir eğitime imza attı. Bahçeşehir Üniversitesi akademisyenlerinden Doç.Dr. Yavuz Samur’u ağırladı. Alanında uzman olarak bilinen Yavuz Samur uygulama örnekleriyle desteklediği ‘Bilişimsel Düşünme Eğitimi’ seminerinde, velilere bilişimsel düşünmenin önemini anlattı.



BİLİŞİMSEL DÜŞÜNME YÖNTEMİ PROBLEM ÇÖZMEYİ  ÖĞRETİYOR
                Velilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerin ardından,  eğitimin  öğrenciye ve veliye katacağı katkılar hakkında bilgi veren Manisa Bahçeşehir Okulları Kurucusu Fırat Atlıhan, “Çağımızda Bilişimsel Düşünme Yöntemi sadece bilgisayar mühendislerinin değil tüm bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları problemleri çözme yeteneklerini geliştirmelerinde etkin rol oynamaktadır. Her yeni çağın beraberinde getirdiği farklı problemler vardır ve bu problemleri çözmek adına farklı çözüm teknikleri üretilmektedir. Bilişimsel Düşünme Yöntemi problem çözmeyi, eleştirel düşünmeyi ve insan-bilgisayar etkileşimi arasındaki ilişkiyi anlamayı hedefleyen çalışmaların bütünü olarak düşünülebilir. Bilişimsel düşünme, sadece bilgi ve iletişim teknolojileri alanında değil; Fen, Matematik, Sosyal Bilimler gibi diğer alanlarda da öğrencilerin etkin ve verimli düşünmesine destek olur.  Bu amaçla okullarımızda uygulanan Robotik dersleri ve STEM+A  çalışmalarıyla, Bilişimsel düşünme eğitimine destek sunmaktayız” dedi.



 “FARK YARATABİLMEK İÇİN FARKLI DÜŞÜNEBİLMEK GEREK”
Manisa Bahçeşehir Okulları Kurucusu Fırat Atlıhan Bilişim Teknolojileri dersinde öğrencilerin dijital araçları etkin biçimde kullanmayı öğrenirken aynı zamanda; problem çözmeyi, analitik düşünmeyi destekleyen çalışmalar da yaptıklarına vurgu yaparak, “Kodlama Saati Uygulaması başlığı altında “farklı düşünmeyi” öğretmeyi hedeflediğimiz çalışmalarımız Türkiye’deki tüm okullarımızda anaokulu 5 yaştan ilköğretim 4. sınıfa kadar devam ediyor. Kodlama Saati Uygulaması ile öğrencilerimiz hem geleceğe hazırlanıyor hem de farklı tasarımlar üreterek modern dünyaya yenilikler katmak adına çalışıyor. Geleceğin bilişimcilerini, tasarımcılarını, mucitlerini yetiştirmeyi hedefleyen Bahçeşehir Okulları olarak çocuklarımıza farklı ve yaratıcı düşünmeyi öğretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Ülke kalkınmasına en büyük desteğin de bilgi teknolojisine sahip yeni nesil ile mümkün olacağını ifade eden Manisa Bahçeşehir Okulları Kurucusu Fırat Atlıhan semineri izleyen katılımcılara teşekkür etti.


 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.