“Enflasyon Almış Başını Gidiyor, Emeklinin Aldığı İkramiye Hiç Değişmiyor”

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.07.2020 - 19:15, Güncelleme: 17.07.2020 - 19:15
 

“Enflasyon Almış Başını Gidiyor, Emeklinin Aldığı İkramiye Hiç Değişmiyor”

2018 yılında emeklilere ödenmeye başlanan 1.000 TL'lik bayram ikramiyelerin 2 yıllık süre içerisinde enflasyon karşısında eridiğini belirten Türkiye Emekliler Derneği Manisa Şube Başkanı Mehmet Akkoyun, o yıldan bu yana enflasyonun yüzde 29, doların yüzde 51 yükseldiğine dikkat çekti. Akyol, Emekli, 2018’den bu yana 1000 TL ikramiye alıyor. Tüketimde her şeye zam var, ülkede enflasyon almış başını gidiyor ve emeklinin aldığı ikramiye hiç değişmiyor”
Emekliler için bayram ikramiyeleri bugün yatmaya başladı. Manisa’daki emekliler, bayram öncesi ihtiyaçlarını karşılamak adına ikramiyelerin yattığı ilk günden bankamatik önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu.  Türkiye Emekliler Derneği Manisa Şube Başkanı Mehmet Akkoyun, yatırılan ikramiyelerle ilgili, “Bugün emekli ikramiyeleri verilmeye başlandı. Emeklilerimiz banka önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Emekliler 1 gün fazla bekleyemiyor maaşlarını almak için bir an önce parayı alıp ihtiyaçlarının bir kısmını giderme derdiyle. 17-26 temmuz arasında SSK, -26-28 temmuz arasında da Bağ-Kur’lulara ödenecek. Neticede 10 günlük bir maaş çekme süresi olmasına rağmen emekli 1 gün bile bekleyemiyor” dedi.  “BU YIL 1.500 TL BEKLENTİSİ İÇERİSİNDEYDİK” “Emekli, 2018’den bu yana 1000 TL ikramiye alıyor. Tüketimde her şeye zam var, ülkede enflasyon almış başını gidiyor ve emeklinin aldığı ikramiye hiç değişmiyor” diye konuşan Akkoyun, “Şuan Türkiye’de en büyük geçim sıkıntısı çeken grup emekliler. Bunca yıl çalışmış, bu ülkenin gelişmesine her türlü destek olmuş, emeği geçmiş bu insanlara verilen değer ortada. İkramiyenin yanı sıra emeklinin aldığı maaşlar çok komik rakamlar. Maaşlara 5.75 zam veriliyor, yüzde 12 enflasyon gösteriliyor. Bunlar emeklinin yüreğini yakıyor. Genel merkezimiz tarafından emekli ikramiyelerinin artması için sürekli başvurular yapılıyor. En azından enflasyon oranında zamların yapılmasını istiyoruz. Biz bu sene hiç olmazsa 1.500 TL beklentisi içerisindeydik. Bu verilen 1000 TL ile emekli ne yapar, kurban mı alacak, torunlarına, çocuklarına harçlık mı verecek?  “EMEKLİLER NASIL YAŞIYOR KİMSE DÜŞÜNMÜYOR” Bayram ikramiyelerinin yanı sıra normal maaşlarında çok düşük olduğunu savunan Başkan Akkoyun, emeklilere verilen farklı miktarlardaki maaşlarında doğru olmadığını söyledi.  Akkoyun, “Geçim şartları herkes için farkı değil ki. Temel tüketim ihtiyaçlarının fiyat bedeli belli. Bugün yüzde 50’ye yakın emekli asgari ücretin altında maaş alıyor. Bu çok ciddi bir rakam. Asgari ücret, insanlara bir aylık geçinebilmeleri için veriliyor, asgari ücretin altında. Emekliler nasıl yaşıyor kimse düşünmüyor. Seyyanen zam istiyoruz. Emeklinin yıllardır kangren haline gelen sorunlarıdır bu anlattıklarım. İşin özeti şudur; emekliler şuanda kara kara düşünüyor bu aldıkları Bin TL’yi nereye harcasam diye” dedi.
2018 yılında emeklilere ödenmeye başlanan 1.000 TL'lik bayram ikramiyelerin 2 yıllık süre içerisinde enflasyon karşısında eridiğini belirten Türkiye Emekliler Derneği Manisa Şube Başkanı Mehmet Akkoyun, o yıldan bu yana enflasyonun yüzde 29, doların yüzde 51 yükseldiğine dikkat çekti. Akyol, Emekli, 2018’den bu yana 1000 TL ikramiye alıyor. Tüketimde her şeye zam var, ülkede enflasyon almış başını gidiyor ve emeklinin aldığı ikramiye hiç değişmiyor”


Emekliler için bayram ikramiyeleri bugün yatmaya başladı. Manisa’daki emekliler, bayram öncesi ihtiyaçlarını karşılamak adına ikramiyelerin yattığı ilk günden bankamatik önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu.  Türkiye Emekliler Derneği Manisa Şube Başkanı Mehmet Akkoyun, yatırılan ikramiyelerle ilgili, “Bugün emekli ikramiyeleri verilmeye başlandı. Emeklilerimiz banka önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Emekliler 1 gün fazla bekleyemiyor maaşlarını almak için bir an önce parayı alıp ihtiyaçlarının bir kısmını giderme derdiyle. 17-26 temmuz arasında SSK, -26-28 temmuz arasında da Bağ-Kur’lulara ödenecek. Neticede 10 günlük bir maaş çekme süresi olmasına rağmen emekli 1 gün bile bekleyemiyor” dedi. 

“BU YIL 1.500 TL BEKLENTİSİ İÇERİSİNDEYDİK”
“Emekli, 2018’den bu yana 1000 TL ikramiye alıyor. Tüketimde her şeye zam var, ülkede enflasyon almış başını gidiyor ve emeklinin aldığı ikramiye hiç değişmiyor” diye konuşan Akkoyun, “Şuan Türkiye’de en büyük geçim sıkıntısı çeken grup emekliler. Bunca yıl çalışmış, bu ülkenin gelişmesine her türlü destek olmuş, emeği geçmiş bu insanlara verilen değer ortada. İkramiyenin yanı sıra emeklinin aldığı maaşlar çok komik rakamlar. Maaşlara 5.75 zam veriliyor, yüzde 12 enflasyon gösteriliyor. Bunlar emeklinin yüreğini yakıyor. Genel merkezimiz tarafından emekli ikramiyelerinin artması için sürekli başvurular yapılıyor. En azından enflasyon oranında zamların yapılmasını istiyoruz. Biz bu sene hiç olmazsa 1.500 TL beklentisi içerisindeydik. Bu verilen 1000 TL ile emekli ne yapar, kurban mı alacak, torunlarına, çocuklarına harçlık mı verecek? 
“EMEKLİLER NASIL YAŞIYOR KİMSE DÜŞÜNMÜYOR”
Bayram ikramiyelerinin yanı sıra normal maaşlarında çok düşük olduğunu savunan Başkan Akkoyun, emeklilere verilen farklı miktarlardaki maaşlarında doğru olmadığını söyledi.  Akkoyun, “Geçim şartları herkes için farkı değil ki. Temel tüketim ihtiyaçlarının fiyat bedeli belli. Bugün yüzde 50’ye yakın emekli asgari ücretin altında maaş alıyor. Bu çok ciddi bir rakam. Asgari ücret, insanlara bir aylık geçinebilmeleri için veriliyor, asgari ücretin altında. Emekliler nasıl yaşıyor kimse düşünmüyor. Seyyanen zam istiyoruz. Emeklinin yıllardır kangren haline gelen sorunlarıdır bu anlattıklarım. İşin özeti şudur; emekliler şuanda kara kara düşünüyor bu aldıkları Bin TL’yi nereye harcasam diye” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.