ESNAF SALÇA EKMEK YİYOR!

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.02.2017 - 08:53, Güncelleme: 20.02.2017 - 08:53
 

ESNAF SALÇA EKMEK YİYOR!

Manisalı küçük sanayi esnafları, işlerinin durgun gitmesi sebebiyle son zamanlarda öğle yemeklerinde artık sadece simit ve salça yediklerini dile getirdiler.
HABER MUSTAFA ATADİL  Yunusemre ilçesi, Kenan Evren Sanayi Sitesi esnafları piyasalardaki durgunluk ve dövizdeki dalgalanmalar sebebiyle işlerinin bitme noktasına geldiğini, bu yüzden de artık yedikleri yemekten bile fedakarlık ettiklerini söylediler. Küçük sanayi sitesinde oto elektrik ustası olan Ahmet Kılıç, işlerinin günden güne kötüye gittiğini ve simit ile karnını doyurmak zorunda olduğunu belirterek şunları söyledi; “ Kimse bu piyasada çıkıp da işler dört dörtlük memleket güllük gülistanlık demesin. Ben her öğlen simit, poğaça ya ada salça ekmekle karnımı doyuruyorum ki kiramı vergimi ödeyebileyim. Eski işlerimizden eser kalmadı, tadımız tuzumuz yok artık. Evden getirdiğim salçaya simit banarak karnımı doyuruyorum.” “APERATİF VE MALİYETİ DÜŞÜK YİYECEKLER TERCİH EDİYORUZ” Piyasanın bozuk olduğunu ve tasarruf etmeden geçinmenin zor olduğunu söyleyen bir başka esnaf Murat Tokta ise şunları söyledi; “ Malum ülkede ekonomik olarak bir sıkıntı ve dar boğaz var. Biz esnaf olarak uzun zamandan beri öğle yemeklerimizde hep aperatif ve maliyeti düşük yiyecekler tercih ediyoruz. Çünkü buna mecburuz. İşlerimizin hiç hayrı yok. Dişten artmaz tırnaktan artar diyoruz ve kemer sıkıyoruz. Devir maalesef ki bu devir yapacak bir şey yok.” ORTAKLAŞA SİMİT SALÇA Esnaflığın çok zor olduğunu ve günlük masrafları minimuma indirdiğini belirten başka bir esnaf Semih Ülke; “İnsanların artık boğazından geçenin bile hesabını yaptığı bir dönemde yaşıyoruz. İşler bitik. Bu gidişattan memnun değiliz. Mecburen biz de tasarruf etmek için komşu esnaflarla bir araya gelerek ortaklaşa simit salça yiyoruz ve öğle öğününü geçiştiriyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin bakalım.” dedi.  
Manisalı küçük sanayi esnafları, işlerinin durgun gitmesi sebebiyle son zamanlarda öğle yemeklerinde artık sadece simit ve salça yediklerini dile getirdiler.
HABER
MUSTAFA ATADİL 

Yunusemre ilçesi, Kenan Evren Sanayi Sitesi esnafları piyasalardaki durgunluk ve dövizdeki dalgalanmalar sebebiyle işlerinin bitme noktasına geldiğini, bu yüzden de artık yedikleri yemekten bile fedakarlık ettiklerini söylediler. Küçük sanayi sitesinde oto elektrik ustası olan Ahmet Kılıç, işlerinin günden güne kötüye gittiğini ve simit ile karnını doyurmak zorunda olduğunu belirterek şunları söyledi; “ Kimse bu piyasada çıkıp da işler dört dörtlük memleket güllük gülistanlık demesin. Ben her öğlen simit, poğaça ya ada salça ekmekle karnımı doyuruyorum ki kiramı vergimi ödeyebileyim. Eski işlerimizden eser kalmadı, tadımız tuzumuz yok artık. Evden getirdiğim salçaya simit banarak karnımı doyuruyorum.”

“APERATİF VE MALİYETİ DÜŞÜK YİYECEKLER TERCİH EDİYORUZ”
Piyasanın bozuk olduğunu ve tasarruf etmeden geçinmenin zor olduğunu söyleyen bir başka esnaf Murat Tokta ise şunları söyledi; “ Malum ülkede ekonomik olarak bir sıkıntı ve dar boğaz var. Biz esnaf olarak uzun zamandan beri öğle yemeklerimizde hep aperatif ve maliyeti düşük yiyecekler tercih ediyoruz. Çünkü buna mecburuz. İşlerimizin hiç hayrı yok. Dişten artmaz tırnaktan artar diyoruz ve kemer sıkıyoruz. Devir maalesef ki bu devir yapacak bir şey yok.”

ORTAKLAŞA SİMİT SALÇA
Esnaflığın çok zor olduğunu ve günlük masrafları minimuma indirdiğini belirten başka bir esnaf Semih Ülke; “İnsanların artık boğazından geçenin bile hesabını yaptığı bir dönemde yaşıyoruz. İşler bitik. Bu gidişattan memnun değiliz. Mecburen biz de tasarruf etmek için komşu esnaflarla bir araya gelerek ortaklaşa simit salça yiyoruz ve öğle öğününü geçiştiriyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin bakalım.” dedi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ali Demir
(21.02.2017 10:55 - #283)
Millet burada dogru dürüst usta bulamadığı için İzmir e gidiyor. İşinizi duzgun yapın. Sabah saat 10 dan önce usta bulamazsın. Lastikciye gittim tekerlekleri 10 yaşında çocuğa taktiriyor.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.