ESNAFLAR ENGEL, SÜRÜCÜLER ENGEL, YETERSİZ HİZMETLER ENGEL

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.11.2017 - 07:57, Güncelleme: 29.11.2017 - 07:57
 

ESNAFLAR ENGEL, SÜRÜCÜLER ENGEL, YETERSİZ HİZMETLER ENGEL

Manisa’da, kaldırımlarda yürümeye çalışan görme engelli vatandaşların zor anları kameralara yansıdı. Kaldırmalardaki sarı şeritlerin yetersizliği, hatalı parklar derken bir de esnafların yarattığı kaldırım işgalleri de eklenince, engellilerin çilesi içinden çıkılmaz bir hal aldı.
HABER CANER KILIÇ Görme engellilerin hayatını kolaylaştırmak için döşenen ‘kabartmalı hissedilebilen yollar’ın yetersizliği,Manisa’da görme engelli vatandaşları tehlikeye atıyor. Şehzadeler ilçesinde, birgörme engellinin yürürken sağa sola çarpması diğer vatandaşların yetkililere ve kaldırımları işgal eden esnaflara sitem etmesine neden oldu.Yürüdüğü kaldırımların esnaflar tarafından işgal edilmesinin yanı sıra, sarı şeritlerin de olmaması engelli vatandaşı bir hayli zor duruma soktu. KALDIRIM İŞGALLERİ ENGELLİLERİ DE TEHLİKEYE SOKUYOR "Sarı şeritler muhakkak olmalı, duyarsız esnafların işgalleri yüzünden, görme engelliler kaldırımlarda sağa sola çarparak yürüyor." diyerek yetkililere seslenen vatandaşlar;“Yıllardır bangır bangır bağırmamıza rağmen hiçbir belediyenin, zabıtanın önlem almadığı bu kaldırım işgalleri, gözlerimiz görmesine rağmen yürürken bizi dahi zor duruma sokuyor. Kaldı ki görme engelli bu kardeşimizin yaşadıklarını da siz görüyorsunuz. Kaldırımlar o kadar tıklım tıklım ürün, tabela, eşya, masa, sandalye dolu, bu görme engelli kardeşimiz her adımında bir yere çarpıyor. Bunun yanında kaldırımlarda sarı şeritlerin olmaması da ayrı bir dert. Büyükşehir olmuşuz ama yaşam şartları olarak çok küçük kaldık. Engelliler yaşamıyor mu bu şehirde? Şimdi kalkıp “sarı şeritler var” diyebilirler. Evet, var ama ne kadar var? Yeterli mi? Üç beş yere göstermelik olarak konulan şeritler, engellilere yapılmış birer kolaylık değildir. Şu kaldırım işgalleri de yıllardır sorun olmasına rağmen, hiçbir çözüm bulunmayıp tam aksine işgallerin artması da ayrı bir soru işareti. “Belediyeler veya zabıtalar bizim hakkımız olan kaldırımlardan kazanç mı elde ediyor?” diye düşünmeye başladık.” sözleriyle engellilerin yaşadıkları zorluklara sitem ettiler. “EDENLERİN GÖZLERİNİ BAĞLAYALIM” ÖNERİSİ Manisa’da görme engelliler için kaldırımlara yapılan sarı yürüyüş bantları dazaten duyarsız vatandaşlar tarafından işgal ediliyor. Her gün bu işgallere rastlamanın mümkün olduğunu belirten bir diğer vatandaş ise Denge Watshapp İhbar Hattına gönderdiği fotoğraflarla duruma tepki gösterdi; “Üzülerek vatandaşlarımızın duyarsızlığını tüm Manisa ile paylaşmak istedim. Bu araçları gönülleri rahat bir şekilde buraya park eden hemşerilerimizin gözünü 10 dakikalığına bağlasak ve burada yürümesini istesek ne yaparlardı acaba? Bu soruna çözüm olunamıyor, klişe durumuna gelen bir söz var; engel artık vicdanlarda!” ​
Manisa’da, kaldırımlarda yürümeye çalışan görme engelli vatandaşların zor anları kameralara yansıdı. Kaldırmalardaki sarı şeritlerin yetersizliği, hatalı parklar derken bir de esnafların yarattığı kaldırım işgalleri de eklenince, engellilerin çilesi içinden çıkılmaz bir hal aldı.
HABER
CANER KILIÇ


Görme engellilerin hayatını kolaylaştırmak için döşenen ‘kabartmalı hissedilebilen yollar’ın yetersizliği,Manisa’da görme engelli vatandaşları tehlikeye atıyor. Şehzadeler ilçesinde, birgörme engellinin yürürken sağa sola çarpması diğer vatandaşların yetkililere ve kaldırımları işgal eden esnaflara sitem etmesine neden oldu.Yürüdüğü kaldırımların esnaflar tarafından işgal edilmesinin yanı sıra, sarı şeritlerin de olmaması engelli vatandaşı bir hayli zor duruma soktu.



KALDIRIM İŞGALLERİ ENGELLİLERİ DE TEHLİKEYE SOKUYOR
"Sarı şeritler muhakkak olmalı, duyarsız esnafların işgalleri yüzünden, görme engelliler kaldırımlarda sağa sola çarparak yürüyor." diyerek yetkililere seslenen vatandaşlar;“Yıllardır bangır bangır bağırmamıza rağmen hiçbir belediyenin, zabıtanın önlem almadığı bu kaldırım işgalleri, gözlerimiz görmesine rağmen yürürken bizi dahi zor duruma sokuyor. Kaldı ki görme engelli bu kardeşimizin yaşadıklarını da siz görüyorsunuz. Kaldırımlar o kadar tıklım tıklım ürün, tabela, eşya, masa, sandalye dolu, bu görme engelli kardeşimiz her adımında bir yere çarpıyor. Bunun yanında kaldırımlarda sarı şeritlerin olmaması da ayrı bir dert. Büyükşehir olmuşuz ama yaşam şartları olarak çok küçük kaldık. Engelliler yaşamıyor mu bu şehirde? Şimdi kalkıp “sarı şeritler var” diyebilirler. Evet, var ama ne kadar var? Yeterli mi? Üç beş yere göstermelik olarak konulan şeritler, engellilere yapılmış birer kolaylık değildir. Şu kaldırım işgalleri de yıllardır sorun olmasına rağmen, hiçbir çözüm bulunmayıp tam aksine işgallerin artması da ayrı bir soru işareti. “Belediyeler veya zabıtalar bizim hakkımız olan kaldırımlardan kazanç mı elde ediyor?” diye düşünmeye başladık.” sözleriyle engellilerin yaşadıkları zorluklara sitem ettiler.



“EDENLERİN GÖZLERİNİ BAĞLAYALIM” ÖNERİSİ
Manisa’da görme engelliler için kaldırımlara yapılan sarı yürüyüş bantları dazaten duyarsız vatandaşlar tarafından işgal ediliyor. Her gün bu işgallere rastlamanın mümkün olduğunu belirten bir diğer vatandaş ise Denge Watshapp İhbar Hattına gönderdiği fotoğraflarla duruma tepki gösterdi; “Üzülerek vatandaşlarımızın duyarsızlığını tüm Manisa ile paylaşmak istedim. Bu araçları gönülleri rahat bir şekilde buraya park eden hemşerilerimizin gözünü 10 dakikalığına bağlasak ve burada yürümesini istesek ne yaparlardı acaba? Bu soruna çözüm olunamıyor, klişe durumuna gelen bir söz var; engel artık vicdanlarda!”




Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.