‘GÖZLERİM BANA ENGEL OLAMADI’

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.01.2017 - 09:05, Güncelleme: 06.01.2017 - 09:05
 

‘GÖZLERİM BANA ENGEL OLAMADI’

1993 yılında Güneydoğu’da vatani görevini gerçekleştirirken iki gözünü de kaybeden Altınokta Körler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Selami Pazar; üç yılın sonunda azmederek aldığı orta ve lise diplomasının ardından üniversite diplomasını alabilmek için sınavlara hazırlanıyor.
HABER ASUDE ONAR Manisa’da Altı Nokta Körler Derneği’nde yönetim kurulu üyesi olan Selami Pazar gözlerini kaybettikten sonra yaşadığı zorlu süreci şöyle anlatıyor; ‘ 93 yılında vatani görevimi gerçekleştirirken Güneydoğu’da çıkan çatışmada gözlerimi kaybettim. Gülhane Tıp Hastanesi’nde üç yıl boyunca tedavi gördüm. Manisa’da ya tekrar döndüğümde 10 yıl süren Yurt-Sav Derneği ile ilgili çalışmalarım oldu. Dernek kapatıldıktan sonra 7 yıl kendimi eve kapattım ve cemiyetten uzak kaldım. Bu sürenin sonunda kendimi eve kapatmamım doğru bir şey olmadığını ve karakter olarak kendisini eve kapatabilecek bir adam olmadığımı fark ettim. Ardından Altı Nokta Körler Derneği’ne üye oldum. 2013 yılında eğitimimi tamamlamak için açıktan ortaokul ve lise eğitimimi tamamladım. Şimdi de üniversite diplomasını alabilmek için kolları sıvadım. Üniversite sınavlarına beni gönüllü olarak çalıştıran öğretmenlerim var. Hepsine çok teşekkür ediyorum.’dedi. ‘GÖZLERİM BANA ENGEL OLAMADI’ 2013 yılında Altı Nokta Körler Derneği’ne üye olduktan sonra kendisini birçok konuda geliştirme fırsatını yakaladığını belirten Selami Pazar konuşmalarına şu sözlerle devam etti; ‘ 2013 yılından itibaren hiç boş durmadım. Manisa Halk Eğitim Merkezi’nde bilgisayar kullanımı sertifikası ve İŞ-KUR santral operatörlüğü belgelerini aldım. Yüzme sporuna duyduğum ilgi ile Türkiye çapında yarışmalara katıldım. 1 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazandım. Bana destek olan annem ve öğretmenlerimin yardımı ile üniversite sınavını kazanıp üniversite diplomasını da alacağım. Gözlerim bana hiçbir zaman engel olmadı ve olmayacak.’ ‘YÜZ KEMİKLERİM KIRILDI’ Geçtiğimiz Ağustos ayında engelliler rampası önüne park eden bir araç yüzünden oldukça ciddi bir kaza geçiren Pazar durumu şöyle anlattı; ‘ Bir markete malzeme taşıyan kamyonet engelliler rampası önüne park etmiş. Bizler için yollara monte edilen sarı şeritleri takip ederek bastonum ile ilerlerken kamyonetin demir kasasına yüzümü çarptım ve yüz kemiklerim kırıldı. Hemen ameliyata alındım. Yaşadığım kazanın etkisi ile gözlerimde oluşan kiprotez sebebiyle ikinci kez 19 Aralık’ta operasyon geçirdim. Şuan evimde istirahat ederek derslerime çalışıyorum.’          
1993 yılında Güneydoğu’da vatani görevini gerçekleştirirken iki gözünü de kaybeden Altınokta Körler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Selami Pazar; üç yılın sonunda azmederek aldığı orta ve lise diplomasının ardından üniversite diplomasını alabilmek için sınavlara hazırlanıyor.
HABER
ASUDE ONAR

Manisa’da Altı Nokta Körler Derneği’nde yönetim kurulu üyesi olan Selami Pazar gözlerini kaybettikten sonra yaşadığı zorlu süreci şöyle anlatıyor; ‘ 93 yılında vatani görevimi gerçekleştirirken Güneydoğu’da çıkan çatışmada gözlerimi kaybettim. Gülhane Tıp Hastanesi’nde üç yıl boyunca tedavi gördüm. Manisa’da ya tekrar döndüğümde 10 yıl süren Yurt-Sav Derneği ile ilgili çalışmalarım oldu. Dernek kapatıldıktan sonra 7 yıl kendimi eve kapattım ve cemiyetten uzak kaldım. Bu sürenin sonunda kendimi eve kapatmamım doğru bir şey olmadığını ve karakter olarak kendisini eve kapatabilecek bir adam olmadığımı fark ettim. Ardından Altı Nokta Körler Derneği’ne üye oldum. 2013 yılında eğitimimi tamamlamak için açıktan ortaokul ve lise eğitimimi tamamladım. Şimdi de üniversite diplomasını alabilmek için kolları sıvadım. Üniversite sınavlarına beni gönüllü olarak çalıştıran öğretmenlerim var. Hepsine çok teşekkür ediyorum.’dedi.



‘GÖZLERİM BANA ENGEL OLAMADI’
2013 yılında Altı Nokta Körler Derneği’ne üye olduktan sonra kendisini birçok konuda geliştirme fırsatını yakaladığını belirten Selami Pazar konuşmalarına şu sözlerle devam etti; ‘ 2013 yılından itibaren hiç boş durmadım. Manisa Halk Eğitim Merkezi’nde bilgisayar kullanımı sertifikası ve İŞ-KUR santral operatörlüğü belgelerini aldım. Yüzme sporuna duyduğum ilgi ile Türkiye çapında yarışmalara katıldım. 1 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazandım. Bana destek olan annem ve öğretmenlerimin yardımı ile üniversite sınavını kazanıp üniversite diplomasını da alacağım. Gözlerim bana hiçbir zaman engel olmadı ve olmayacak.’



‘YÜZ KEMİKLERİM KIRILDI’
Geçtiğimiz Ağustos ayında engelliler rampası önüne park eden bir araç yüzünden oldukça ciddi bir kaza geçiren Pazar durumu şöyle anlattı; ‘ Bir markete malzeme taşıyan kamyonet engelliler rampası önüne park etmiş. Bizler için yollara monte edilen sarı şeritleri takip ederek bastonum ile ilerlerken kamyonetin demir kasasına yüzümü çarptım ve yüz kemiklerim kırıldı. Hemen ameliyata alındım. Yaşadığım kazanın etkisi ile gözlerimde oluşan kiprotez sebebiyle ikinci kez 19 Aralık’ta operasyon geçirdim. Şuan evimde istirahat ederek derslerime çalışıyorum.’
 
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.