GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ SEÇERKEN CAM RENGİNE DİKKAT

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.06.2018 - 08:28, Güncelleme: 14.06.2018 - 08:28
 

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ SEÇERKEN CAM RENGİNE DİKKAT

Güneş gözlüğü çoğu zaman şık bir aksesuar olarak düşünülse de, aslında gözümüzün en önemli koruyucularından biri. Peki, aksesuarın çok daha ötesinde önemi olan gözlük seçiminde nelere dikkat edilmeli?Uzmanlar,gözlük camının açık renkli tercih edilmesi halinde göz çevresinde kırışıklığa davetiye çıkarıldığını söyledi.
HABER ÖZLEM ŞAHİN Güneşin yaydığı ultraviyole ışınlardan, toz, polen gibi göze zarar veren etkenlerden korunmak için doğru güneş gözlüğü kullanmak şart. Manisa’da Gümüş Optik’de çalışan Serhat Tuzbaş, insanların sertifikalı gözlük kullanması gerektiğini belirterek, “Her gözlük kullanılmaz. İki çeşit cam vardır; polarize ve UV filtreli camlar. UV zararlı ışıkları keser. Polarize de yansıma ışıklarda keskinliği azaltır. Sağlıklı olan camlar bunlardır açıkçası. Kullanım amaçlarına göre hangi cam tercih edilmeli değişir.Kaldırım ve asfalttan yansıyan parlak ışık polarize olduğundan dolayı, gündüz yoğun araç kullananlar için polarize camlar yararlı olacaktır. Güneş gözlüğü tercih ederken kesinlikle yüzde 100 UV filtreli olanlar tercih edilmeli. Tüm camlarda polarize olmasına rağmen UV filtre vardır. Yani polarize cam tercih ettiğinizde o gözlükte UVfiltresi de vardır. 5 TL’ye aldığınız gözlüklerde de polarize vardır ancak UV filtre yoktur.”dedi. AÇIK RENKLİ CAM KULLANIMI KIRIŞIKLIĞI ARTTIRIYOR! Açık renkli cam kullananlarda göz çevresinde kırışıklık meydana geldiğini belirten Tuzbaş,“Gözlük camı ne kadar açık renkte olursa, gözünüzü güneşte kısma olasılığınız o kadar artıyor. Bu da ister istemez, göz çevresindeki kırışıklığa sebep oluyor. Fiyat bandı değiştikçe gözlüğün kalitesi artıyor, bu doğru ama cam olarak da eğer güneşten çok fazla rahatsız oluyorsanız, güneşe alerjiniz varsa, filtreli ve koyu camları önermekte fayda var.   Marka ve yüzde 100 UV olan camları kullanmaları gerek. Sokaktan gözlük alıp kullanacaklarsa hiç kullanmasınlar daha iyi.”diye konuştu. ÇALIŞTIĞINIZ ORTAMA GÖRE GÖZLÜK MODELLERİ DEĞİŞİR Serhat Tuzbaş, son olarak bu yılın trend gözlüklerin şekillerini şu sözlerle anlattı; “ Çekik, yuvarlak ve aynalı modeller. Genç kesim ve orta yaşlı kesimin kullandığı gözlük modelleri çok farklı oluyor. Gençler bu yıl biraz daha yuvarlak modellere yöneliyor. Yaş grubu biraz daha üstte olanlarsa diğer gözlük modellerine yöneliyor.Yaşa, duruş şekline, hangi tarz giyiniyorsunuz, nasıl ortamlarda çalışıyorsunuz ona göre gözlük kullanım modelleri değişir. Yuvarlak yüz hattına sahip olanlara köşeli gözlükleri öneriyoruz. Keskin yüz hatlarına sahip olanlara da yuvarlak gözlük modellerini öneriyoruz.”    
Güneş gözlüğü çoğu zaman şık bir aksesuar olarak düşünülse de, aslında gözümüzün en önemli koruyucularından biri. Peki, aksesuarın çok daha ötesinde önemi olan gözlük seçiminde nelere dikkat edilmeli?Uzmanlar,gözlük camının açık renkli tercih edilmesi halinde göz çevresinde kırışıklığa davetiye çıkarıldığını söyledi.
HABER
ÖZLEM ŞAHİN


Güneşin yaydığı ultraviyole ışınlardan, toz, polen gibi göze zarar veren etkenlerden korunmak için doğru güneş gözlüğü kullanmak şart. Manisa’da Gümüş Optik’de çalışan Serhat Tuzbaş, insanların sertifikalı gözlük kullanması gerektiğini belirterek, “Her gözlük kullanılmaz. İki çeşit cam vardır; polarize ve UV filtreli camlar. UV zararlı ışıkları keser. Polarize de yansıma ışıklarda keskinliği azaltır. Sağlıklı olan camlar bunlardır açıkçası. Kullanım amaçlarına göre hangi cam tercih edilmeli değişir.Kaldırım ve asfalttan yansıyan parlak ışık polarize olduğundan dolayı, gündüz yoğun araç kullananlar için polarize camlar yararlı olacaktır. Güneş gözlüğü tercih ederken kesinlikle yüzde 100 UV filtreli olanlar tercih edilmeli. Tüm camlarda polarize olmasına rağmen UV filtre vardır. Yani polarize cam tercih ettiğinizde o gözlükte UVfiltresi de vardır. 5 TL’ye aldığınız gözlüklerde de polarize vardır ancak UV filtre yoktur.”dedi.

AÇIK RENKLİ CAM KULLANIMI KIRIŞIKLIĞI ARTTIRIYOR!
Açık renkli cam kullananlarda göz çevresinde kırışıklık meydana geldiğini belirten Tuzbaş,“Gözlük camı ne kadar açık renkte olursa, gözünüzü güneşte kısma olasılığınız o kadar artıyor. Bu da ister istemez, göz çevresindeki kırışıklığa sebep oluyor. Fiyat bandı değiştikçe gözlüğün kalitesi artıyor, bu doğru ama cam olarak da eğer güneşten çok fazla rahatsız oluyorsanız, güneşe alerjiniz varsa, filtreli ve koyu camları önermekte fayda var.   Marka ve yüzde 100 UV olan camları kullanmaları gerek. Sokaktan gözlük alıp kullanacaklarsa hiç kullanmasınlar daha iyi.”diye konuştu.

ÇALIŞTIĞINIZ ORTAMA GÖRE GÖZLÜK MODELLERİ DEĞİŞİR
Serhat Tuzbaş, son olarak bu yılın trend gözlüklerin şekillerini şu sözlerle anlattı; “ Çekik, yuvarlak ve aynalı modeller. Genç kesim ve orta yaşlı kesimin kullandığı gözlük modelleri çok farklı oluyor. Gençler bu yıl biraz daha yuvarlak modellere yöneliyor. Yaş grubu biraz daha üstte olanlarsa diğer gözlük modellerine yöneliyor.Yaşa, duruş şekline, hangi tarz giyiniyorsunuz, nasıl ortamlarda çalışıyorsunuz ona göre gözlük kullanım modelleri değişir. Yuvarlak yüz hattına sahip olanlara köşeli gözlükleri öneriyoruz. Keskin yüz hatlarına sahip olanlara da yuvarlak gözlük modellerini öneriyoruz.”
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.