GÜNEŞ GÖZLÜKLERİNİN UCUZU TEHLİKELİ!

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.04.2017 - 10:06, Güncelleme: 15.04.2017 - 10:06
 

GÜNEŞ GÖZLÜKLERİNİN UCUZU TEHLİKELİ!

İlkbaharın gelmesi ile birlikte güneş gözlüğü sezonu da açıldı. Güneş ışınlarından gözü korumak ve daha iyi görmeyi sağlamak isteyenler,güneş gözlüklerini takmaya başladı.Peki güneş gözlükleriyle alakalı ne kadar bilgi sahibiyiz. Ucuzu da, pahalısı da aynı işlevi görüyor mu? Denge Gazetesi güneş gözlüğü ile ilgili merak edilenleri uzmanına sordu.
HABER MUSTAFA ATADİL İlkbaharın gelmesi ile birlikte güneş gözlüğü sezonu da açıldı. Vatandaş ise güneş gözlüğü satın alırken kalitesinden çok, fiyatına önem veriyor. Ucuz güneş gözlüklerini almayı tercih eden vatandaşları uzmanları uyardı. KÖRLÜĞE BİLE NEDEN OLABİLİYOR Mavi Optik iş yeri sahibi Gözlükçü ve OptisyenFehmi Öztürk, “Ucuza satın alınan ve Çin malı olarak tabir ettiğimiz gözlükler, gözlerimizi güneşin zararlı ışınlarından korumak yerine, daha çok zarar veriyor.  Hatta körlüğe bile neden olabiliyor” dedi. "UCUZ GÖZLÜK ASLA GÜNEŞTEN KORUMAZ" Ucuz güneş gözlüklerinin asla gözleri korumayacağı görüşünü savunan OptisyenFehmi Öztürk, “Gözlerimizi güneşin zararlı Ultra Viyole (UV) radyasyonundan korumak için güneş gözlüğü kullanılması gereklidir. UV radyasyonu, güneş ışınlarının yüzde 5'ini oluşturmasına rağmen çok tehlikelidir. Radyasyonu gözlerimizle göremeyiz ve hissedemeyiz. Ancak zararlı etkilerini gözlemleyebiliriz.İnsanların güneş gözlüklerini moda, süslenme,  kar, rüzgâr ve yabancı cisimlerden korumak için kullanıyor. Fakat maliyet olarak çok ucuza aldığımız, özellikle işportadan  aldığımız güneş gözlükleri gözlerimizi asla güneşten korumaz"  ifadelerine yer verdi. "EN BÜYÜK YANILGI UCUZU İLE PAHALISINI BİR TUTMAK" İnsanların ucuz güneş gözlüğü ile pahalı güneş gözlüğünü bir tuttuklarını ve bunun yanlış bir düşünce olduğunu dile getiren OptisyenFehmi Öztürk şöyle konuştu; "Vatandaşın bu konuda yanıldığı konu her zaman şu oluyor, ‘20 TL’ye de alsam aynı işi görüyor, 1000 TL’ye de alsam aynı işi görüyor’ bu çok yanlış bir fikir ve düşünce. Parasına göre mal vardır. Bir gözlüğün cam kalitesi, çerçeve kalitesi bu konuda önemli etkenlerdir. Vatandaşlara tavsiyemiz polarize dediğimiz gerçek güneş kıran camları tercih etmelidir." 2017'NİN MODASI YUVARLAK MODELLER 2017 yılında yeni sezon güneş gözlüklerinin yuvarlak hatlı gözlük modelleri olduğunu söyleyen Öztürk; "Bu sene 2017 yılının güneş gözlükleri yuvarlak modeller ve aynalı gözlükler. Piyasanın hareketlenmesi için güneş gözlüklerinde bir çok farklı indirimlerimiz mevcut. Örneğin bünyemizde 49 TL’den başlayan gerçek güneş gözlükleri mevcut. Marka takıntısı olanlara da güneş gözlüklerimiz var. Her bütçeye göre. 2017 yılının güneş gözlüğü sezonunu açtık. Herkesi bekleriz” görüşlerine yer verdi.  
İlkbaharın gelmesi ile birlikte güneş gözlüğü sezonu da açıldı. Güneş ışınlarından gözü korumak ve daha iyi görmeyi sağlamak isteyenler,güneş gözlüklerini takmaya başladı.Peki güneş gözlükleriyle alakalı ne kadar bilgi sahibiyiz. Ucuzu da, pahalısı da aynı işlevi görüyor mu? Denge Gazetesi güneş gözlüğü ile ilgili merak edilenleri uzmanına sordu.
HABER
MUSTAFA ATADİL


İlkbaharın gelmesi ile birlikte güneş gözlüğü sezonu da açıldı. Vatandaş ise güneş gözlüğü satın alırken kalitesinden çok, fiyatına önem veriyor. Ucuz güneş gözlüklerini almayı tercih eden vatandaşları uzmanları uyardı.

KÖRLÜĞE BİLE NEDEN OLABİLİYOR
Mavi Optik iş yeri sahibi Gözlükçü ve OptisyenFehmi Öztürk, “Ucuza satın alınan ve Çin malı olarak tabir ettiğimiz gözlükler, gözlerimizi güneşin zararlı ışınlarından korumak yerine, daha çok zarar veriyor.  Hatta körlüğe bile neden olabiliyor” dedi.

"UCUZ GÖZLÜK ASLA GÜNEŞTEN KORUMAZ"
Ucuz güneş gözlüklerinin asla gözleri korumayacağı görüşünü savunan OptisyenFehmi Öztürk, “Gözlerimizi güneşin zararlı Ultra Viyole (UV) radyasyonundan korumak için güneş gözlüğü kullanılması gereklidir. UV radyasyonu, güneş ışınlarının yüzde 5'ini oluşturmasına rağmen çok tehlikelidir. Radyasyonu gözlerimizle göremeyiz ve hissedemeyiz. Ancak zararlı etkilerini gözlemleyebiliriz.İnsanların güneş gözlüklerini moda, süslenme,  kar, rüzgâr ve yabancı cisimlerden korumak için kullanıyor. Fakat maliyet olarak çok ucuza aldığımız, özellikle işportadan  aldığımız güneş gözlükleri gözlerimizi asla güneşten korumaz"  ifadelerine yer verdi.



"EN BÜYÜK YANILGI UCUZU İLE PAHALISINI BİR TUTMAK"
İnsanların ucuz güneş gözlüğü ile pahalı güneş gözlüğünü bir tuttuklarını ve bunun yanlış bir düşünce olduğunu dile getiren OptisyenFehmi Öztürk şöyle konuştu; "Vatandaşın bu konuda yanıldığı konu her zaman şu oluyor, ‘20 TL’ye de alsam aynı işi görüyor, 1000 TL’ye de alsam aynı işi görüyor’ bu çok yanlış bir fikir ve düşünce. Parasına göre mal vardır. Bir gözlüğün cam kalitesi, çerçeve kalitesi bu konuda önemli etkenlerdir. Vatandaşlara tavsiyemiz polarize dediğimiz gerçek güneş kıran camları tercih etmelidir."

2017'NİN MODASI YUVARLAK MODELLER
2017 yılında yeni sezon güneş gözlüklerinin yuvarlak hatlı gözlük modelleri olduğunu söyleyen Öztürk; "Bu sene 2017 yılının güneş gözlükleri yuvarlak modeller ve aynalı gözlükler. Piyasanın hareketlenmesi için güneş gözlüklerinde bir çok farklı indirimlerimiz mevcut. Örneğin bünyemizde 49 TL’den başlayan gerçek güneş gözlükleri mevcut. Marka takıntısı olanlara da güneş gözlüklerimiz var. Her bütçeye göre. 2017 yılının güneş gözlüğü sezonunu açtık. Herkesi bekleriz” görüşlerine yer verdi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.