GÜVENLİ KURBANLIK ALIM ÖNERİSİ

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.08.2018 - 06:02, Güncelleme: 08.08.2018 - 06:02
 

GÜVENLİ KURBANLIK ALIM ÖNERİSİ

Yunusemreİlçe Tarım ve OrmanMüdürü Serdar Mersinli,vatandaşların https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr/adresinden, kurbanlık hayvanın küpe numarasını girip, bilgilerini sorgulayarak güvenle alabileceklerini söyledi.
Haber; Özlem ŞAHİN  Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber Yunusemre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdar Mersinli, kurbanlık hayvan alacak vatandaşlara önerilerde bulundu. https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr adresinden kurbanlık hayvanların tür, ırk, cinsiyet ve yaşının küpe numarasını sorgulayarak kurbanlık hayvanlarını güvenle alabileceklerini kaydeden Mersinli, “Vatandaşlarımızın kurbanlarını alırken bilinçli olmalarını, bu vesileyle sağlıklı ve güven içinde bir bayram geçirmelerini istiyoruz” dedi. KÜPEYİ SORGULATIN, KÜPESİZ HAYVAN ALMAYIN Yunusemre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdar Mersinli, vatandaşların kurbanlık hayvanlarını seçerken dikkatli olmaları ve küpe numarası olmayan hayvan almamaları gerektiğini söyledi. Vatandaşların alacakları, kurbanlıklarla ilgili bilgileri küpe numarası ile öğrenebileceklerini dile getiren Mersinli, “Bakanlığımız çalışmalarıyla daha önceki yıllarda vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuş olan 'Küpe sorgulama' web sayfamız, bu yıl da kurban bayramı öncesi, TÜRKVET’te kayıtlı hayvanların tür, ırk, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerinin sorgulanabilmesi amacıyla 'https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr' adresi üzerinden erişime açıktır. Söz konusu bilgiler e-devlet üzerinden de sorgulanabilmektedir” dedi.  
Yunusemreİlçe Tarım ve OrmanMüdürü Serdar Mersinli,vatandaşların https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr/adresinden, kurbanlık hayvanın küpe numarasını girip, bilgilerini sorgulayarak güvenle alabileceklerini söyledi.
Haber; Özlem ŞAHİN 
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber Yunusemre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdar Mersinli, kurbanlık hayvan alacak vatandaşlara önerilerde bulundu. https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr adresinden kurbanlık hayvanların tür, ırk, cinsiyet ve yaşının küpe numarasını sorgulayarak kurbanlık hayvanlarını güvenle alabileceklerini kaydeden Mersinli, “Vatandaşlarımızın kurbanlarını alırken bilinçli olmalarını, bu vesileyle sağlıklı ve güven içinde bir bayram geçirmelerini istiyoruz” dedi.

KÜPEYİ SORGULATIN, KÜPESİZ HAYVAN ALMAYIN
Yunusemre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdar Mersinli, vatandaşların kurbanlık hayvanlarını seçerken dikkatli olmaları ve küpe numarası olmayan hayvan almamaları gerektiğini söyledi. Vatandaşların alacakları, kurbanlıklarla ilgili bilgileri küpe numarası ile öğrenebileceklerini dile getiren Mersinli, “Bakanlığımız çalışmalarıyla daha önceki yıllarda vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuş olan 'Küpe sorgulama' web sayfamız, bu yıl da kurban bayramı öncesi, TÜRKVET’te kayıtlı hayvanların tür, ırk, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerinin sorgulanabilmesi amacıyla 'https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr' adresi üzerinden erişime açıktır. Söz konusu bilgiler e-devlet üzerinden de sorgulanabilmektedir” dedi.



 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.