HALK SAĞLIK DEPREM BÖLGESİNDE YENİ TEDBİRLER ALIYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.06.2017 - 09:58, Güncelleme: 12.06.2017 - 09:58
 

HALK SAĞLIK DEPREM BÖLGESİNDE YENİ TEDBİRLER ALIYOR

Geçtiğimiz günlerde 5.1 şiddetinde meydana gelen depremde zarar gören; Tiyenli, Kumkuyucak ve Gölmarmara bölgesinde kurulan çadırlarda, vatandaşların durumlarıyla ilgili yeni sağlık tedbirleri alındı. Konu hakkındaki açıklamayı Halk Sağlığı Müdürü Dr.Engin Yıldırım yaptı.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Yıldırım depremin en çok hissedildiği ve evleri yıkılan vatandaşların yoğunlukta olduğu bölgelerle ilgili alınan tedbirleri Denge’ye anlattı. Engin Yıldırım,  “depremden etkilenen bölgelerimiz var. O bölge de çadırlarımız var. Kumkuyucak Mahallemiz de; 10 çadırımız, Tiyenli Mahallemiz de 50 adet çadırımız var. O bölge de yerinde tespit çalışması yaptık. Bölge de kullanılan sudan, kanalizasyon şebekesine kadar tüm çalışmaları yaptık. Bir sıkıntımız yok. Sağlık hizmetleri de rutin olarak verilmeye devam ediyor, çadırlarda kalmaya devam eden vatandaşlarımızın yaş gruplarına göre sağlık önlemleri alıyoruz. Yaşlıların ve çocukların mevcut çadır şartlarından daha çabuk etkilenmesini hesap ederek; üst solunum yolu enfeksiyonu ve benzeri rahatsızlıkları karşı önlemler alıyoruz.  Bunun için ilçe hastanelerinden  her gün getirilen doktor ve hemşireler ile  kontroller yapılıyor. Pazartesi gününden itibaren Gölmarmara’da deprem mağduru çadırlarda kalan vatandaşlarımız,  konteynırlara geçecek. vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini daha geniş kapsamlı bir şekilde yapılmasını planlıyoruz. Bunun ilçe devlet hastanelerinden destek alacağız” dedi. “ALARM VERİLECEK BİR DURUM YOK” Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Yıldırım, “her bir çadır için konteynırlar hazırlandı.  Bize verilen bilgi doğrultusunda Kumkuyucak Mahallesi’ne 10 adet, Tiyenli mahallesine 50 adet konteynır çadırların yerine konulacak. Böylece  evleri hasar görmüş vatandaşlarımızın, daha konforlu bir şekilde ikamet etmeleri sağlanacak. Deprem bölgesinde sağlık açısından korkutacak, alarm verilecek bir durum yok . Bizim salgınlar açısından, bulaşıcı hastalıklar açısından sıkı takiplerimiz Manisa’nın her yerinde devam ediyor. Bu konuda bölgede de sıkıntı yok. Bizim bu yapmış olduğumuz çalışma tamamen olabilecek hastalıkların önüne geçmek için tedbir almaktır” ifadelerine yer verdi.  
Geçtiğimiz günlerde 5.1 şiddetinde meydana gelen depremde zarar gören; Tiyenli, Kumkuyucak ve Gölmarmara bölgesinde kurulan çadırlarda, vatandaşların durumlarıyla ilgili yeni sağlık tedbirleri alındı. Konu hakkındaki açıklamayı Halk Sağlığı Müdürü Dr.Engin Yıldırım yaptı.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Yıldırım depremin en çok hissedildiği ve evleri yıkılan vatandaşların yoğunlukta olduğu bölgelerle ilgili alınan tedbirleri Denge’ye anlattı. Engin Yıldırım,  “depremden etkilenen bölgelerimiz var. O bölge de çadırlarımız var. Kumkuyucak Mahallemiz de; 10 çadırımız, Tiyenli Mahallemiz de 50 adet çadırımız var. O bölge de yerinde tespit çalışması yaptık. Bölge de kullanılan sudan, kanalizasyon şebekesine kadar tüm çalışmaları yaptık. Bir sıkıntımız yok. Sağlık hizmetleri de rutin olarak verilmeye devam ediyor, çadırlarda kalmaya devam eden vatandaşlarımızın yaş gruplarına göre sağlık önlemleri alıyoruz. Yaşlıların ve çocukların mevcut çadır şartlarından daha çabuk etkilenmesini hesap ederek; üst solunum yolu enfeksiyonu ve benzeri rahatsızlıkları karşı önlemler alıyoruz.  Bunun için ilçe hastanelerinden  her gün getirilen doktor ve hemşireler ile  kontroller yapılıyor. Pazartesi gününden itibaren Gölmarmara’da deprem mağduru çadırlarda kalan vatandaşlarımız,  konteynırlara geçecek. vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini daha geniş kapsamlı bir şekilde yapılmasını planlıyoruz. Bunun ilçe devlet hastanelerinden destek alacağız” dedi.

“ALARM VERİLECEK BİR DURUM YOK”
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Yıldırım, “her bir çadır için konteynırlar hazırlandı.  Bize verilen bilgi doğrultusunda Kumkuyucak Mahallesi’ne 10 adet, Tiyenli mahallesine 50 adet konteynır çadırların yerine konulacak. Böylece  evleri hasar görmüş vatandaşlarımızın, daha konforlu bir şekilde ikamet etmeleri sağlanacak. Deprem bölgesinde sağlık açısından korkutacak, alarm verilecek bir durum yok . Bizim salgınlar açısından, bulaşıcı hastalıklar açısından sıkı takiplerimiz Manisa’nın her yerinde devam ediyor. Bu konuda bölgede de sıkıntı yok. Bizim bu yapmış olduğumuz çalışma tamamen olabilecek hastalıkların önüne geçmek için tedbir almaktır” ifadelerine yer verdi.



 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.