HAYDAR AKSAKAL 15’İNCİ ESERİNİ ÇIKARDI ÇANAKKALE’DEN TRUVA’YA

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.03.2017 - 09:48, Güncelleme: 15.03.2017 - 09:48
 

HAYDAR AKSAKAL 15’İNCİ ESERİNİ ÇIKARDI ÇANAKKALE’DEN TRUVA’YA

Mitoloji’de ‘Truva Atı’ ile ilgili süre gelen hikâyelerin ana vatanı olan Çanakkale’de yaşanan savaşlardan, günümüze yansıyan olayları derleyen yazar Haydar Aksakal Çanakkale’den Truva’ya adlı eserini okuyucuları ile buluşturdu.
Uzun yıllar boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapan Çanakkale’de yapılan arkeolojik kazılar sonucu elde edilen ve New York, Paris, İtalya, Roma, Yunanistan ve Türkiye’de ki müzelerde sergilenen heykelleri, lahitleri, altınları ve zümrüt benzeri taşlarla yapılan takılara kadar birçok bilgiyi eserinde buluşturan Aksakal; “ 15. kitabımı okuyucularım ile buluşturdum. Tarihe ışık tutabilecek bir eserin oluştuğuna inanıyorum. Kitabın 50. Sayfasından sonra Anadolu Uygarlığı’nda Osmanlı’nın ve Türklerin bıraktığı izleri yazdım. Çanakkale’de bulunan antik eserleri meraklıları için derledim hikayeleri ile birlikte paylaştım. Okuyucularımın keyif alacağı bir kitap ortaya çıktı diyebilirim.”dedi.   “ SİZİN ÇANAKKALENİZ ON HİROŞİMA EDER” Çanakkale’den Truva’ya adlı kitabında, eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminden bir anekdotu da paylaşan Aksakal; “ Özal döneminde ülkemizin eğitim sistemini incelemek için Türkiye’ye gelen Japon eğitim uzmanları, bizim eğitim sistemimizde milli bir ruh olmadığını belirtmişler. Rahmetli Özal’da “Nasıl yani?” diye şaşırdığında Japon eğitim uzmanları şu cevabı vermiş; “Biz Japonya’da okula başlayacak çocuklarımıza milli ruh şoklaması yaparız. Onları önce toplu halde hızlı trenlere bindirir, dev fabrikalarımızı, teknoloji merkezlerimizi gezdirir, ülkemizin gücünü gösteririz.  Sonra da yavrularımızı alır Hiroşima ve Nagasaki’ye götürür, orada atom bombası atılan ve yıllardır ot dahi bitmeyen alanları gösterir, deriz ki; Eğer siz çalışmaz bilinçlenmez ve az önce gördüğünüz teknolojiye sahip olmak için çalışmazsanız sonunuz böyle olur. Bu paylaşım üzerine bizim bürokratlarımızdan biri atılır. “Ama bizim Hiroşimamız, yok ki…” Japon uzmanın cevabı tokat gibidir; “ Sizin Çanakkale’niz on Hiroşima eder!. Kitabımda bu tür bir çok anekdot yer almakta. Okuyucularım büyük bir tarihi geziye de çıkacaklar.” diye konuştu.      
Mitoloji’de ‘Truva Atı’ ile ilgili süre gelen hikâyelerin ana vatanı olan Çanakkale’de yaşanan savaşlardan, günümüze yansıyan olayları derleyen yazar Haydar Aksakal Çanakkale’den Truva’ya adlı eserini okuyucuları ile buluşturdu.
Uzun yıllar boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapan Çanakkale’de yapılan arkeolojik kazılar sonucu elde edilen ve New York, Paris, İtalya, Roma, Yunanistan ve Türkiye’de ki müzelerde sergilenen heykelleri, lahitleri, altınları ve zümrüt benzeri taşlarla yapılan takılara kadar birçok bilgiyi eserinde buluşturan Aksakal; “ 15. kitabımı okuyucularım ile buluşturdum. Tarihe ışık tutabilecek bir eserin oluştuğuna inanıyorum. Kitabın 50. Sayfasından sonra Anadolu Uygarlığı’nda Osmanlı’nın ve Türklerin bıraktığı izleri yazdım. Çanakkale’de bulunan antik eserleri meraklıları için derledim hikayeleri ile birlikte paylaştım. Okuyucularımın keyif alacağı bir kitap ortaya çıktı diyebilirim.”dedi.
 
“ SİZİN ÇANAKKALENİZ ON HİROŞİMA EDER”
Çanakkale’den Truva’ya adlı kitabında, eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminden bir anekdotu da paylaşan Aksakal; “ Özal döneminde ülkemizin eğitim sistemini incelemek için Türkiye’ye gelen Japon eğitim uzmanları, bizim eğitim sistemimizde milli bir ruh olmadığını belirtmişler. Rahmetli Özal’da “Nasıl yani?” diye şaşırdığında Japon eğitim uzmanları şu cevabı vermiş; “Biz Japonya’da okula başlayacak çocuklarımıza milli ruh şoklaması yaparız. Onları önce toplu halde hızlı trenlere bindirir, dev fabrikalarımızı, teknoloji merkezlerimizi gezdirir, ülkemizin gücünü gösteririz.  Sonra da yavrularımızı alır Hiroşima ve Nagasaki’ye götürür, orada atom bombası atılan ve yıllardır ot dahi bitmeyen alanları gösterir, deriz ki; Eğer siz çalışmaz bilinçlenmez ve az önce gördüğünüz teknolojiye sahip olmak için çalışmazsanız sonunuz böyle olur. Bu paylaşım üzerine bizim bürokratlarımızdan biri atılır. “Ama bizim Hiroşimamız, yok ki…” Japon uzmanın cevabı tokat gibidir; “ Sizin Çanakkale’niz on Hiroşima eder!. Kitabımda bu tür bir çok anekdot yer almakta. Okuyucularım büyük bir tarihi geziye de çıkacaklar.” diye konuştu.
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.