HAYVANCILIĞI ÖLDÜRDÜLER ÇİFTÇİLER DE CAN ÇEKİŞİYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.07.2017 - 09:56, Güncelleme: 01.07.2017 - 09:56
 

HAYVANCILIĞI ÖLDÜRDÜLER ÇİFTÇİLER DE CAN ÇEKİŞİYOR

2017 yılı hububat hasadı, Aydın’dan sonra Manisa ovasında da başladı. Ancak çiftçiler fiyatların henüz açıklanmamasının yanı sıra, gübre ve akaryakıt fiyatlarının yüksek olmasından da yakındı. Verimin bu yıl yüzde 40–50 civarında düşük olduğunu belirten çiftçiler, "Hayvancılığı öldürdüler. Şimdi çiftçiler can çekişiyor.”diye konuştu.
HABER TURAN IŞIK Manisa’da, tarım arazilerinde arpa ve buğday hasadı başladı ancak çiftçiler fiyatların henüz açıklanmamasının yanı sıra, gübre ve akaryakıt fiyatlarının yüksek olmasından da yakındı. Verimin bu yıl yüzde 40–50 civarında düşük olduğunu belirten çiftçiler, bu yüzden hububat üreticiliğini bırakanların sayısında artış olduğunu belirtti.   ÇİFTÇİNİN BELİ BÜKÜLÜYOR Üreticilerden Osman Koç, bu durumun yetkililerce ele alınması gerektiğini belirterek, şu açıklamalarda bulundu; “Ürünü satsak düşük fiyat veriliyor. Zaten mazot fiyatları yüksek olduğu için çiftçinin belini büküyor. Gübre fiyatları elde edilen ürünle karşılanamıyor. Hükümetin acil olarak çiftçinin bu acınacak durumunu ele almasını, özellikle akaryakıt fiyatlarının düşürülmesini bekliyoruz. Ürün fiyatlarında değişme olmuyor. Birçok çiftçi arazisini kiraya veriyor veya boş bırakıyor.”   "HAYVANCILIK BİTTİ, ŞİMDİ ÇİFTÇİLİĞİ DE YAPAMAYACAĞIZ"  Murat Uludemir isimli çifçi ise üreticiler için hükümetin acil destek sağlanması gerektiğini söyledi. Uludemir; “Hükümet taban fiyatını belirlemeli. Prim dendi ancak çok sayıda çiftçi bu pirimden faydalanamıyor. Nedeni ise çiftçilik belgesi istiyorlar. Adam bin, iki bin dönüm arazi ekmiş pirim alıyor. Kimi çiftçilerde sadece evinin ihtiyacını karşılamak üzere bir kaç dönüm ekmiş, o vatandaştan da çiftçilik belgesi isteniyor. Vermezse pirimi alamıyor. Zaten satması mümkün değil. Artık arazilerimizi ekmeyeceğiz. Hayvancılığı öldürdüler. Şimdi çiftçiler can çekişiyor. Onlar da çiftçiliği bırakacak”diye konuştu.        
2017 yılı hububat hasadı, Aydın’dan sonra Manisa ovasında da başladı. Ancak çiftçiler fiyatların henüz açıklanmamasının yanı sıra, gübre ve akaryakıt fiyatlarının yüksek olmasından da yakındı. Verimin bu yıl yüzde 40–50 civarında düşük olduğunu belirten çiftçiler, "Hayvancılığı öldürdüler. Şimdi çiftçiler can çekişiyor.”diye konuştu.
HABER
TURAN IŞIK


Manisa’da, tarım arazilerinde arpa ve buğday hasadı başladı ancak çiftçiler fiyatların henüz açıklanmamasının yanı sıra, gübre ve akaryakıt fiyatlarının yüksek olmasından da yakındı. Verimin bu yıl yüzde 40–50 civarında düşük olduğunu belirten çiftçiler, bu yüzden hububat üreticiliğini bırakanların sayısında artış olduğunu belirtti.

 
ÇİFTÇİNİN BELİ BÜKÜLÜYOR
Üreticilerden Osman Koç, bu durumun yetkililerce ele alınması gerektiğini belirterek, şu açıklamalarda bulundu; “Ürünü satsak düşük fiyat veriliyor. Zaten mazot fiyatları yüksek olduğu için çiftçinin belini büküyor. Gübre fiyatları elde edilen ürünle karşılanamıyor. Hükümetin acil olarak çiftçinin bu acınacak durumunu ele almasını, özellikle akaryakıt fiyatlarının düşürülmesini bekliyoruz. Ürün fiyatlarında değişme olmuyor. Birçok çiftçi arazisini kiraya veriyor veya boş bırakıyor.”


 
"HAYVANCILIK BİTTİ, ŞİMDİ ÇİFTÇİLİĞİ DE YAPAMAYACAĞIZ"
 Murat Uludemir isimli çifçi ise üreticiler için hükümetin acil destek sağlanması gerektiğini söyledi. Uludemir; “Hükümet taban fiyatını belirlemeli. Prim dendi ancak çok sayıda çiftçi bu pirimden faydalanamıyor. Nedeni ise çiftçilik belgesi istiyorlar. Adam bin, iki bin dönüm arazi ekmiş pirim alıyor. Kimi çiftçilerde sadece evinin ihtiyacını karşılamak üzere bir kaç dönüm ekmiş, o vatandaştan da çiftçilik belgesi isteniyor. Vermezse pirimi alamıyor. Zaten satması mümkün değil. Artık arazilerimizi ekmeyeceğiz. Hayvancılığı öldürdüler. Şimdi çiftçiler can çekişiyor. Onlar da çiftçiliği bırakacak”diye konuştu.
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.