HAYVANLARI HEDİYELİK EŞYA OLARAK GÖRMEYİN!

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.08.2017 - 10:16, Güncelleme: 04.08.2017 - 10:16
 

HAYVANLARI HEDİYELİK EŞYA OLARAK GÖRMEYİN!

Hayvan hakları savunucuları adeta ‘hayvanları hediyelik eşya olarak görmeyin’ diye bağırırken, sevdiklerine özel günlerde, kedi ya da köpek yavruları almalar devam ediyor. Tabi bu durum da sokağa terkedilen hayvan sayısını arttırıyor.
Özel Haber  Asude ONAR Geçtiğimiz hafta sonu, Yunusemre ilçesinde bulunan Laleli Pazaryeri civarlarında, henüz 3 aylık olduğu tahmin edilen Labrador cinsi dişi bir köpek, sahibi tarafından sokağa terk edildi. Yoldan geçen vatandaşların şahit olduğu olayda, arabasından indirdiği köpeğinin önüne kuru ekmek bırakıp kaçan şahıs, içler acısı durumu bir kez daha gözler önüne serdi. Vatandaşlar, yavruyken küçük ve sevimli diye hediyelik eşya gibi görüldükleri için alınan ve büyümeye başladıklarında hayvanların bu tür muamelelerle karşılaşmasına çok üzüldüklerini belirtti. Köpeğin terkedilişine şahitlik eden ve geçici olarak sahiplenen bir vatandaş; “Ben bu hayvanı böyle görüp de arkamı dönüp gidemem. Daha yavru. Ne yemek bulabilir ne de kendisini koruyabilir. Bahçemde bizi koruyan bir kangalımız, evimizde de ailemizden biri gibi olan bir köpeğimiz daha var. Mahallemizde de sokak hayvanlarına hem yem hem su koyuyoruz. Bu güzel kızı da alacağım, uygun bir yerde sahiplendirene kadar muhafaza edip, terk edilmişlik duygusunu yaşatmayacağım. Ama bu tür manzaralara daha ne kadar şahit olacağız? Umarım bu güzel kızı terk eden şahıs bu haberi görür ve vicdanı ile yüzleşir. Ben sahiplendirinceye kadar bakmaya devam edeceğim. Gazeteniz aracılığıyla bu sevimli köpeği sahiplenmek isteyenlere sesleniyorum; ben bu köpeğe bakmaya devam edeceğim. Denge Gazetesi aracılığıyla bana ulaşıp, bu sevimli canı sahiplenebilirsiniz.” dedi.  
Hayvan hakları savunucuları adeta ‘hayvanları hediyelik eşya olarak görmeyin’ diye bağırırken, sevdiklerine özel günlerde, kedi ya da köpek yavruları almalar devam ediyor. Tabi bu durum da sokağa terkedilen hayvan sayısını arttırıyor.
Özel Haber 
Asude ONAR


Geçtiğimiz hafta sonu, Yunusemre ilçesinde bulunan Laleli Pazaryeri civarlarında, henüz 3 aylık olduğu tahmin edilen Labrador cinsi dişi bir köpek, sahibi tarafından sokağa terk edildi. Yoldan geçen vatandaşların şahit olduğu olayda, arabasından indirdiği köpeğinin önüne kuru ekmek bırakıp kaçan şahıs, içler acısı durumu bir kez daha gözler önüne serdi. Vatandaşlar, yavruyken küçük ve sevimli diye hediyelik eşya gibi görüldükleri için alınan ve büyümeye başladıklarında hayvanların bu tür muamelelerle karşılaşmasına çok üzüldüklerini belirtti. Köpeğin terkedilişine şahitlik eden ve geçici olarak sahiplenen bir vatandaş; “Ben bu hayvanı böyle görüp de arkamı dönüp gidemem. Daha yavru. Ne yemek bulabilir ne de kendisini koruyabilir. Bahçemde bizi koruyan bir kangalımız, evimizde de ailemizden biri gibi olan bir köpeğimiz daha var. Mahallemizde de sokak hayvanlarına hem yem hem su koyuyoruz. Bu güzel kızı da alacağım, uygun bir yerde sahiplendirene kadar muhafaza edip, terk edilmişlik duygusunu yaşatmayacağım. Ama bu tür manzaralara daha ne kadar şahit olacağız? Umarım bu güzel kızı terk eden şahıs bu haberi görür ve vicdanı ile yüzleşir. Ben sahiplendirinceye kadar bakmaya devam edeceğim. Gazeteniz aracılığıyla bu sevimli köpeği sahiplenmek isteyenlere sesleniyorum; ben bu köpeğe bakmaya devam edeceğim. Denge Gazetesi aracılığıyla bana ulaşıp, bu sevimli canı sahiplenebilirsiniz.” dedi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.