HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.08.2017 - 09:38, Güncelleme: 18.08.2017 - 09:38
 

HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI

Kurban Bayramı’na az bir zaman kala, özellikle Doğu ve Güney Doğu’dan Manisa’ya getirilen büyükbaş kurbanlıklar satılmaya başlandı. Büyükbaş kurbanlıkların fiyatı 6 ile 15 bin lira arasında değişirken, kilo olarak canlı 18 liradan satıldığı açıklandı.
Özel Haber Turan IŞIK Manisa’ya, Doğu ve Güneydoğu’dan getirilen değişik ırktaki büyükbaş kurbanlıklar padoklarda satılmaya başlandı. Canlı Hayvan Borsasında kurban fiyatları da kendisini göstermeye başladı. Kars civarlarından getirilen yerli ırk ve Muş civarlarından getirilen Simentel ırkı kurbanlıkların satışları şimdiden başladı. Manisa’ya Doğu ve Güneydoğu’dan kurbanlık getiren yetiştiriciler yaptıkları açıklamalar şu ifadelere yer verdiler; "Bizler bin bir zorluklarla yetiştirdiğimiz, yaylalarda beslediğimiz kurbanlıklarımızı bu gün için getirdik. Fiyatlar şu an satıcı ve alıcı açısından iyi. Tabi her şey nasip işi. İthal etin getirilmesi kurban fiyatlarını etkilemez."   BİR TONU GEÇİYOR   Canlı olarak bir tonu geçen kurbanlıklar da var, daha küçük olanlar da. Büyükbaşta fiyatlar 6 ile 15 bin lira arasında değişiyor. Küçükbaş ise 800 ile 1400 lira arasında. Canlı olarak ise kilo 18 liradan satılıyor.   HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI Canlı Hayvan Borsasına, gerek kurbanlık, gerekse günü birlik hayvan getiren vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaları için, Manisa Ticaret Borsası tarafından duş yeri, tuvalet dahil olmak üzere gerekli tüm önlemler alındı. Çevre güvenlik açısından ışıklandırılarak, iç kısımlarda temizlik ve ilaçlama çalışmaları yapıldı. Kurban sahipleri Ticaret Borsası’na, ve ilgili belediyeye yaptıkları hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.      
Kurban Bayramı’na az bir zaman kala, özellikle Doğu ve Güney Doğu’dan Manisa’ya getirilen büyükbaş kurbanlıklar satılmaya başlandı. Büyükbaş kurbanlıkların fiyatı 6 ile 15 bin lira arasında değişirken, kilo olarak canlı 18 liradan satıldığı açıklandı.
Özel Haber
Turan IŞIK


Manisa’ya, Doğu ve Güneydoğu’dan getirilen değişik ırktaki büyükbaş kurbanlıklar padoklarda satılmaya başlandı. Canlı Hayvan Borsasında kurban fiyatları da kendisini göstermeye başladı. Kars civarlarından getirilen yerli ırk ve Muş civarlarından getirilen Simentel ırkı kurbanlıkların satışları şimdiden başladı. Manisa’ya Doğu ve Güneydoğu’dan kurbanlık getiren yetiştiriciler yaptıkları açıklamalar şu ifadelere yer verdiler; "Bizler bin bir zorluklarla yetiştirdiğimiz, yaylalarda beslediğimiz kurbanlıklarımızı bu gün için getirdik. Fiyatlar şu an satıcı ve alıcı açısından iyi. Tabi her şey nasip işi. İthal etin getirilmesi kurban fiyatlarını etkilemez."
 
BİR TONU GEÇİYOR 
 Canlı olarak bir tonu geçen kurbanlıklar da var, daha küçük olanlar da. Büyükbaşta fiyatlar 6 ile 15 bin lira arasında değişiyor. Küçükbaş ise 800 ile 1400 lira arasında. Canlı olarak ise kilo 18 liradan satılıyor.
 
HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI
Canlı Hayvan Borsasına, gerek kurbanlık, gerekse günü birlik hayvan getiren vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaları için, Manisa Ticaret Borsası tarafından duş yeri, tuvalet dahil olmak üzere gerekli tüm önlemler alındı. Çevre güvenlik açısından ışıklandırılarak, iç kısımlarda temizlik ve ilaçlama çalışmaları yapıldı. Kurban sahipleri Ticaret Borsası’na, ve ilgili belediyeye yaptıkları hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.