HUBUBAT HASADI BAŞLADI

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.05.2016 - 10:20, Güncelleme: 27.05.2016 - 10:20
 

HUBUBAT HASADI BAŞLADI

2016 yılı hububat hasadı, Manisa ovasında başladı. Ürün fiyatlarının belirsizliğini koruması üreticiyi tedirgin ederken beklentiler hükümetin mazot fiyatını düşürmesi.
 Tarım arazilerinde hububat ürünleri, Arpa, Buğday hasadı başladı. Çiftçiler fiyatların henüz açıklanmamasından, gübre ve akaryakıt fiyatlarının yüksek olduğundan yakınıyor. Çiftçi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi fiyatlardan memnun değil. Ayrıca “Mevsimsel yağmurların düzenli olmasından ürün kalitesi ve rekoltesi iyi, şu an fiyatlar belirsizliğini koruyor, bir an önce hükümetin fiyatları açıklaması çiftçiyi rahatlatacak” diyen çiftçiler şu anki fiyatların geçtiğimiz yıl fiyatlarına eş değer olduğunu vurguladı. Çiftçiler, hayvancılık ve buna bağlı çiftçilik yapan üreticiler yaptıkları açıklamalarında, “Ürünü satsak düşük fiyat veriliyor, zaten mazot fiyatları yüksek, çiftçinin belini büküyor. Gübre fiyatları elde edilen ürünle karşılanamıyor. Hükümetin acil olarak çiftçinin bu acınacak durumunu ele almasını, özellikle girdilerin düşürülmesini bekliyoruz” dedi. Çiftçiler “Ürün fiyatlarında değişme olmuyor, bir çok çiftçi arazisini kiraya veriyor veya boş bırakıyor, hükümet taban fiyatını belirlemeli, pirim dendi ancak çok sayıda çiftçi bu pirimden faydalanamıyor, nedeni ise Çiftçilik belgesi istiyorlar, adam bin, iki bin dönüm arazi ekmiş pirim alıyor, kimi çiftçiler de bir kaç dönüm ekmiş sadece evinin ihtiyacını karşılamak üzere o vatandaştan da çiftçilik belgesi isteniyor, vermez ise pirimi alamıyor, zaten satması mümkün değil, çiftçiler can çekişiyor” diyerek hükümetten çiftçiye acil destek sağlanmasını istedi.                                            
2016 yılı hububat hasadı, Manisa ovasında başladı. Ürün fiyatlarının belirsizliğini koruması üreticiyi tedirgin ederken beklentiler hükümetin mazot fiyatını düşürmesi.
 Tarım arazilerinde hububat ürünleri, Arpa, Buğday hasadı başladı. Çiftçiler fiyatların henüz açıklanmamasından, gübre ve akaryakıt fiyatlarının yüksek olduğundan yakınıyor.

Çiftçi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi fiyatlardan memnun değil. Ayrıca “Mevsimsel yağmurların düzenli olmasından ürün kalitesi ve rekoltesi iyi, şu an fiyatlar belirsizliğini koruyor, bir an önce hükümetin fiyatları açıklaması çiftçiyi rahatlatacak” diyen çiftçiler şu anki fiyatların geçtiğimiz yıl fiyatlarına eş değer olduğunu vurguladı. Çiftçiler, hayvancılık ve buna bağlı çiftçilik yapan üreticiler yaptıkları açıklamalarında, “Ürünü satsak düşük fiyat veriliyor, zaten mazot fiyatları yüksek, çiftçinin belini büküyor. Gübre fiyatları elde edilen ürünle karşılanamıyor. Hükümetin acil olarak çiftçinin bu acınacak durumunu ele almasını, özellikle girdilerin düşürülmesini bekliyoruz” dedi. Çiftçiler “Ürün fiyatlarında değişme olmuyor, bir çok çiftçi arazisini kiraya veriyor veya boş bırakıyor, hükümet taban fiyatını belirlemeli, pirim dendi ancak çok sayıda çiftçi bu pirimden faydalanamıyor, nedeni ise Çiftçilik belgesi istiyorlar, adam bin, iki bin dönüm arazi ekmiş pirim alıyor, kimi çiftçiler de bir kaç dönüm ekmiş sadece evinin ihtiyacını karşılamak üzere o vatandaştan da çiftçilik belgesi isteniyor, vermez ise pirimi alamıyor, zaten satması mümkün değil, çiftçiler can çekişiyor” diyerek hükümetten çiftçiye acil destek sağlanmasını istedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.