İKİZ KARDEŞLER ÖLMEDEN 1 AY ÖNCE KAN BAĞIŞLAMIŞTI

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.01.2018 - 19:46, Güncelleme: 23.01.2018 - 19:46
 

İKİZ KARDEŞLER ÖLMEDEN 1 AY ÖNCE KAN BAĞIŞLAMIŞTI

Beraber doğdular, beraber büyüdüler, beraber üniversite sınavını kazanıp aynı bölüme, aynı sınıfa, aynı yurda aynı odaya yerleştiler. Yaşanan kaza sonrası bu dünyadan beraber gittiler.
Geçtiğimiz günlerde Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bağlı Muradiye Mahallesi’nde meydana gelen kazada hayatını kaybeden Büşra ve Kübra Korkmaz isimli ikiz kardeşler ile ilgili açıklama yapan Dr. İsmet Nardal, “ Biliyorsunuz ki bizler acil durumlarda, afet, ilk yardım kan ihtiyaçlarında ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ve haberdar olmak için gündemi sıklıkla takip ediyoruz. 3 gün önce Muradiye kavşağında bir aracın kontrolden çıkarak hızla çarptığı Celal Bayar Üniversitesi’nde okuyan ikiz kız kardeşler; bundan 1 buçuk ay önce kan merkezimize gelerek kan bağışında bulundular. İkiz kız kardeşler, kan bağışı esnasında birbirlerinin ellerini tutarak korkmamaları için birbirlerine destek verdiler. Kanları Kızılay’a nasip oldu. Allah kızlarımıza rahmet eylesin. Ailelerine de sabır versin” şeklinde konuştu. KAZANIN GEÇMİŞİ Kaza, geçen Pazar günü saat 15.30 sıralarında Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Manisa'dan Menemen istikametine seyir halinde olan Orçun N. idaresindeki 45 HV 959 plakalı araç, Muradiye Mahallesi girişindeki kavşakta karşıdan karşıya geçmeye çalışan ve ikiz oldukları öğrenilen Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri Büşra Korkmaz ile Kübra Korkmaz'a çarptı. Çarpmanın etkisiyle Korkmaz kardeşler savrulurken, sürücü Orçun N. ise direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yaya geçidinden savrularak hareket eden araç daha sonra takla atarak sağ tarafta bulunan demir yoluna uçtu. Araç demir bariyerleri kırarak demir yolu inşaatında kullanılan beton travers yığınına çarptı. Çarpma etkisiyle araç hurdaya döndü. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. Öte yandan, araçta sıkışan yaralılar için ise Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve AKS ekipleri de olay yerine sevk edildi. Kazada aracın çarptığı yaya kardeşler Büşra ve Kübra Korkmaz ile araçta bulunan Ahsen Doğan ve Aleyna Savaş olay yerinde hayatlarını kaybetti. Araç içerisinde sıkıştıkları yerden kurtarılan Halil S. ve sürücü Orçun N. ise 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı.  
Beraber doğdular, beraber büyüdüler, beraber üniversite sınavını kazanıp aynı bölüme, aynı sınıfa, aynı yurda aynı odaya yerleştiler. Yaşanan kaza sonrası bu dünyadan beraber gittiler.
Geçtiğimiz günlerde Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bağlı Muradiye Mahallesi’nde meydana gelen kazada hayatını kaybeden Büşra ve Kübra Korkmaz isimli ikiz kardeşler ile ilgili açıklama yapan Dr. İsmet Nardal, “ Biliyorsunuz ki bizler acil durumlarda, afet, ilk yardım kan ihtiyaçlarında ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ve haberdar olmak için gündemi sıklıkla takip ediyoruz. 3 gün önce Muradiye kavşağında bir aracın kontrolden çıkarak hızla çarptığı Celal Bayar Üniversitesi’nde okuyan ikiz kız kardeşler; bundan 1 buçuk ay önce kan merkezimize gelerek kan bağışında bulundular. İkiz kız kardeşler, kan bağışı esnasında birbirlerinin ellerini tutarak korkmamaları için birbirlerine destek verdiler. Kanları Kızılay’a nasip oldu. Allah kızlarımıza rahmet eylesin. Ailelerine de sabır versin” şeklinde konuştu.

KAZANIN GEÇMİŞİ
Kaza, geçen Pazar günü saat 15.30 sıralarında Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Manisa'dan Menemen istikametine seyir halinde olan Orçun N. idaresindeki 45 HV 959 plakalı araç, Muradiye Mahallesi girişindeki kavşakta karşıdan karşıya geçmeye çalışan ve ikiz oldukları öğrenilen Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri Büşra Korkmaz ile Kübra Korkmaz'a çarptı. Çarpmanın etkisiyle Korkmaz kardeşler savrulurken, sürücü Orçun N. ise direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yaya geçidinden savrularak hareket eden araç daha sonra takla atarak sağ tarafta bulunan demir yoluna uçtu. Araç demir bariyerleri kırarak demir yolu inşaatında kullanılan beton travers yığınına çarptı. Çarpma etkisiyle araç hurdaya döndü. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. Öte yandan, araçta sıkışan yaralılar için ise Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve AKS ekipleri de olay yerine sevk edildi. Kazada aracın çarptığı yaya kardeşler Büşra ve Kübra Korkmaz ile araçta bulunan Ahsen Doğan ve Aleyna Savaş olay yerinde hayatlarını kaybetti. Araç içerisinde sıkıştıkları yerden kurtarılan Halil S. ve sürücü Orçun N. ise 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.