İMAR BARIŞI FIRSATÇI KAZIĞI!

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.06.2018 - 08:02, Güncelleme: 13.06.2018 - 08:02
 

İMAR BARIŞI FIRSATÇI KAZIĞI!

Mülkiyet ve imar sorunu olan vatandaşlar için çıkarılan ‘İmar Barışı’ projesini bazı emlakçılar ve muhasebeciler fırsata çevirdi.
HABER ÖZLEM ŞAHİN Mülkiyet ve imar sorunu olan vatandaşlar için çıkarılan‘İmar Barışı’ projesini bazı emlakçılar ve muhasebeciler fırsata çevirdi. İnternet üzerinden başvurusu yapılması gereken proje için, internetten anlamayan vatandaşların 5 dakikalık bir işleme1000-1500 lira ödediklerini söyleyenTurgut Özal MahallesiMuhtarı İsmet Bakşi, “İmar Barışını fırsat bilenler vatandaşı soyuyor.” diye sitem etti. Ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması amacıyla 31 Aralık 2017'den önce yapılan konut ya da işyerlerini kapsayan, resmi olarak doğalgaz ve su bağlatamama gibi sıkıntıların önüne geçilmesi amaçlı hazırlanan 'İmar Barışı' projesinin başvuruları 8 Haziran’dan itibaren başladı. Proje için e-devlet üzerinden, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı - İmar Başvurusu ve Sorgulama seçeneğinden doldurulması gereken formu, bazı vatandaşlar internetten anlamadığı için dolduramıyor.  İnternetten anlamayan vatandaşı fırsat bilen bazı emlakçılar ve muhasebecilerinde bu durumu fırsat bildiklerini, bunu haksız kazanç kapısı haline getirdiklerini iddia eden Turgut Özal Mahallesi Muhtarı İsmet Bakşi, “Bir işlem yapılıyor sonuçta. Bu işlemi yapanların, vatandaştan az bir meblağ almaları gerekir. Ama herkesin evde de kolayca internetlerinden yapabileceği bu işlem için değerinin üstünde para alıyorlar. Mahallemde yaşayan vatandaşlardan bu konuda çokçaşikayetgeldi.” dedi. “EVDE 5 DAKİKADA YAPILABİLECEK İŞLEM İÇİN 1500 LİRA ALIYORLAR” Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne giderek bu konuyu konuştuklarını ifade eden Bakşi, “Vatandaşlar, elektrik ve sularını açmak için fırsatçılara verdikleri 1000-1500 lirayı gözden kaçırıyor. Bu fırsatçılarİmar Barışı projesi sonrasında interneti bilmeyen vatandaşları kandırarak e-devletten 5 dakikalık yapılan işlem için yüksek meblağlar alıyorlar.  Vatandaşı soyup soğana çeviriyorlar. Bunu emlakçılar, bazı muhasebeciler yapıyor. En çokta emlakçılar yapıyor. Yapılması gereken işlemde e-posta adresi istiyorlar, bazı vatandaşlarda internet kullanamıyor. Bunun gibi sıkıntılar yaşıyor vatandaş. İmar Barışı için e-devlet mecburi. Manisa Çevre Şehir Müdürlüğü’ne giderek bu konuyu konuştuk.  Formu kağıda dolduralım.  Size getirelim, bu bilgileri siz girin dedik. Ancak, bakanlık bu konuda kesinlikle seçenek bırakmamış. İlla e-devletten olacakmış. Bu konuda vatandaşa bir çözüm gelse iyi olacak. İmar Barışı projesi kapsamında zaten yüzde 3 arsa bedeli ödenecek. Yani devlet bu proje kapsamında insanlardan 5-10 bin lira alacak. Bu iş dışarıda yapanlar belli bir para alacak. Su, elektrik bağlaması derken vatandaşa 15 bin liraya patlayacak. Zaten vatandaşın imkanı olsa imarlı ev satın alır niye gitsin kaçak yapsın ki? İmar Barışı adı altında vatandaş soyuluyor açıkçası.” diye konuştu.  
Mülkiyet ve imar sorunu olan vatandaşlar için çıkarılan ‘İmar Barışı’ projesini bazı emlakçılar ve muhasebeciler fırsata çevirdi.
HABER
ÖZLEM ŞAHİN


Mülkiyet ve imar sorunu olan vatandaşlar için çıkarılan‘İmar Barışı’ projesini bazı emlakçılar ve muhasebeciler fırsata çevirdi. İnternet üzerinden başvurusu yapılması gereken proje için, internetten anlamayan vatandaşların 5 dakikalık bir işleme1000-1500 lira ödediklerini söyleyenTurgut Özal MahallesiMuhtarı İsmet Bakşi, “İmar Barışını fırsat bilenler vatandaşı soyuyor.” diye sitem etti.

Ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması amacıyla 31 Aralık 2017'den önce yapılan konut ya da işyerlerini kapsayan, resmi olarak doğalgaz ve su bağlatamama gibi sıkıntıların önüne geçilmesi amaçlı hazırlanan 'İmar Barışı' projesinin başvuruları 8 Haziran’dan itibaren başladı. Proje için e-devlet üzerinden, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı - İmar Başvurusu ve Sorgulama seçeneğinden doldurulması gereken formu, bazı vatandaşlar internetten anlamadığı için dolduramıyor.  İnternetten anlamayan vatandaşı fırsat bilen bazı emlakçılar ve muhasebecilerinde bu durumu fırsat bildiklerini, bunu haksız kazanç kapısı haline getirdiklerini iddia eden Turgut Özal Mahallesi Muhtarı İsmet Bakşi, “Bir işlem yapılıyor sonuçta. Bu işlemi yapanların, vatandaştan az bir meblağ almaları gerekir. Ama herkesin evde de kolayca internetlerinden yapabileceği bu işlem için değerinin üstünde para alıyorlar. Mahallemde yaşayan vatandaşlardan bu konuda çokçaşikayetgeldi.” dedi.

“EVDE 5 DAKİKADA YAPILABİLECEK İŞLEM İÇİN 1500 LİRA ALIYORLAR”
Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne giderek bu konuyu konuştuklarını ifade eden Bakşi, “Vatandaşlar, elektrik ve sularını açmak için fırsatçılara verdikleri 1000-1500 lirayı gözden kaçırıyor. Bu fırsatçılarİmar Barışı projesi sonrasında interneti bilmeyen vatandaşları kandırarak e-devletten 5 dakikalık yapılan işlem için yüksek meblağlar alıyorlar.  Vatandaşı soyup soğana çeviriyorlar. Bunu emlakçılar, bazı muhasebeciler yapıyor. En çokta emlakçılar yapıyor. Yapılması gereken işlemde e-posta adresi istiyorlar, bazı vatandaşlarda internet kullanamıyor. Bunun gibi sıkıntılar yaşıyor vatandaş. İmar Barışı için e-devlet mecburi. Manisa Çevre Şehir Müdürlüğü’ne giderek bu konuyu konuştuk.  Formu kağıda dolduralım.  Size getirelim, bu bilgileri siz girin dedik. Ancak, bakanlık bu konuda kesinlikle seçenek bırakmamış. İlla e-devletten olacakmış. Bu konuda vatandaşa bir çözüm gelse iyi olacak. İmar Barışı projesi kapsamında zaten yüzde 3 arsa bedeli ödenecek. Yani devlet bu proje kapsamında insanlardan 5-10 bin lira alacak. Bu iş dışarıda yapanlar belli bir para alacak. Su, elektrik bağlaması derken vatandaşa 15 bin liraya patlayacak. Zaten vatandaşın imkanı olsa imarlı ev satın alır niye gitsin kaçak yapsın ki? İmar Barışı adı altında vatandaş soyuluyor açıkçası.” diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Dadaş
(12.08.2018 06:55 - #1108)
Malesef çok doğru
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.