KADIN MUHTARDAN MAHALLESİNDEKİ İŞSİZLİĞE WHATSAPP’LI ÇÖZÜM

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.11.2019 - 13:01, Güncelleme: 20.11.2019 - 13:01
 

KADIN MUHTARDAN MAHALLESİNDEKİ İŞSİZLİĞE WHATSAPP’LI ÇÖZÜM

Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı 15 bin nüfuslu Hafsa Sultan Mahallesi’nde kayıtlara göre 415 kişi işsiz. Mahallesindeki işsiz bireylerin icra, haciz,  borç bildirilerinin muhtarlık binasına yığılması sebebiyle de yaşanan sıkıntılara yakından tanık olan Mahalle Muhtarı Zuhal Güneş, ekibiyle birlikte mahallesindeki işsizliği en aza indirgemek için kolları sıvadı.
Hafsa Sultan Mahallesi Muhtarı Zuhal Güneş ve ekibi mahalledeki işsiz bireylerin iş ilanlarına anlık olarak ulaşmaları ve kendilerine uygun iş ilanlarına kolayca başvurabilmeleri için WhatsApp grubu kurdu.  215 iş arayan üyesi bulunan ve her gün giderek artan WhatsApp grubu yaklaşık 20 gündür faaliyette ve şimdiye kadar 50 mahalleli kendilerine uygun iş bulup işe girdi bile.  İşsizliğin Türkiye’nin kanayan yarası olduğunu ve işsiz bir bireyin psikolojik buhranının yaşattığı sıkıntıları başta yakınları olmak üzere, tüm herkesin doğrudan veya dolaylı olarak sosyo-kültürel ortamda yaşadığını belirten Muhtar Güneş,  işsizlikten kaynaklı sıkıntıları mahallesinde en aza indirmek için böyle bir projeye başladıklarını ifade etti. İŞ İLANLARI OTOMATİK DÜŞÜYOR WhatsApp  grubu hakkında bilgi veren Muhtar Güneş, “ Muhtarlık görevine başladıktan sonra mahalle meclisi oluşturacağımızı bununla ilgili bir grubun oluşacağını belirlemiştik. Buradan yola çıkarak ilk önce işsizlik ülke genelinde bir sıkıntı. Mahallemizde kadın işsiz oranı çok yüksek. Aynı zamanda erkeklerinden aynı şekilde. Mahalle sakinimiz Mustafa Çetiner var. Bu işlerin bir tık fazlasıyla ilgilenen. Biz de mahallemizde grup kurup buradan devam etmek istedik. Bir kadın arkadaşımızı görevlendirdik bu grupla ilgili. Mahallemizdeki işsiz insanlar bu gruba bağlanıp bütün iş ilanlarını görüyorlar ve buradan takip edip iş bulabiliyorlar. Grubumuzun adı: Hafsa Sultan İş İlanları. Bu grupta Organize Sanayi İnsan Kaynakları Birimi, İŞKUR, kamu kuruluşundan yetkililer ve yaklaşık 215 kişi iş arayan mahallelimiz kayıtlı. İş ilanları buraya otomatik olarak düşüyor, insanlar burada kendilerine uygun olduğunu düşündükleri iş olursa buradan bire bir iletişime geçiyorlar. Biz sadece aracı oluyoruz. Gidip elemanları oraya yerleştirmemiz gibi bir şey söz konusu olmuyor.” dedi.    
Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı 15 bin nüfuslu Hafsa Sultan Mahallesi’nde kayıtlara göre 415 kişi işsiz. Mahallesindeki işsiz bireylerin icra, haciz,  borç bildirilerinin muhtarlık binasına yığılması sebebiyle de yaşanan sıkıntılara yakından tanık olan Mahalle Muhtarı Zuhal Güneş, ekibiyle birlikte mahallesindeki işsizliği en aza indirgemek için kolları sıvadı.

Hafsa Sultan Mahallesi Muhtarı Zuhal Güneş ve ekibi mahalledeki işsiz bireylerin iş ilanlarına anlık olarak ulaşmaları ve kendilerine uygun iş ilanlarına kolayca başvurabilmeleri için WhatsApp grubu kurdu.  215 iş arayan üyesi bulunan ve her gün giderek artan WhatsApp grubu yaklaşık 20 gündür faaliyette ve şimdiye kadar 50 mahalleli kendilerine uygun iş bulup işe girdi bile.  İşsizliğin Türkiye’nin kanayan yarası olduğunu ve işsiz bir bireyin psikolojik buhranının yaşattığı sıkıntıları başta yakınları olmak üzere, tüm herkesin doğrudan veya dolaylı olarak sosyo-kültürel ortamda yaşadığını belirten Muhtar Güneş,  işsizlikten kaynaklı sıkıntıları mahallesinde en aza indirmek için böyle bir projeye başladıklarını ifade etti.

İŞ İLANLARI OTOMATİK DÜŞÜYOR

WhatsApp  grubu hakkında bilgi veren Muhtar Güneş, “ Muhtarlık görevine başladıktan sonra mahalle meclisi oluşturacağımızı bununla ilgili bir grubun oluşacağını belirlemiştik. Buradan yola çıkarak ilk önce işsizlik ülke genelinde bir sıkıntı. Mahallemizde kadın işsiz oranı çok yüksek. Aynı zamanda erkeklerinden aynı şekilde. Mahalle sakinimiz Mustafa Çetiner var. Bu işlerin bir tık fazlasıyla ilgilenen. Biz de mahallemizde grup kurup buradan devam etmek istedik. Bir kadın arkadaşımızı görevlendirdik bu grupla ilgili. Mahallemizdeki işsiz insanlar bu gruba bağlanıp bütün iş ilanlarını görüyorlar ve buradan takip edip iş bulabiliyorlar. Grubumuzun adı: Hafsa Sultan İş İlanları. Bu grupta Organize Sanayi İnsan Kaynakları Birimi, İŞKUR, kamu kuruluşundan yetkililer ve yaklaşık 215 kişi iş arayan mahallelimiz kayıtlı. İş ilanları buraya otomatik olarak düşüyor, insanlar burada kendilerine uygun olduğunu düşündükleri iş olursa buradan bire bir iletişime geçiyorlar. Biz sadece aracı oluyoruz. Gidip elemanları oraya yerleştirmemiz gibi bir şey söz konusu olmuyor.” dedi.
 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.