KAR GİTTİ ÇİLESİ ESNAFA KALDI

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.01.2017 - 08:42, Güncelleme: 12.01.2017 - 08:42
 

KAR GİTTİ ÇİLESİ ESNAFA KALDI

Manisa’da etkili olan kuvvetli kar yağışının şehri terk etmesinden sonra, dükkanlarının önünde biriken karları küreyerek kaldırım yollarını açan esnafların bazıları, belediyelerin kar konusunda sınıfta kaldığını söylerken bazıları da “Her şeyi devletten beklememek lazım. Herkes kendi dükkanının önünü temizlese sıkıntı kalmaz.” dedi.
HABER MUSTAFA ATADİL  Son günlerde ülkemizde yoğun şekilde görülen kar yağışı, Manisa’da da etkili olup, hayatı olumsuz şekilde etkiledi. Manisa şehir merkezinde, son yıllarda görülen en kuvvetli kar yağışı olarak kayıtlara geçen kar, kenti terk ederek yerini güneşli bir havaya bırakınca kaldırımlarda biriken karları temizleme görevi esnaflara ve vatandaşlara düştü. Çarşı merkezinde ve ana caddelerde, buza dönmüş kar yığınlarını temizleyen esnaflar “Her şeyi devletten beklemek olmaz” diyerek kendi dükkanlarının önündeki karları temizlerken, bazıları ise belediyelerin kar hizmeti konusunda sınıfta kaldığını söyledi. “HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEK OLMAZ” Doktor Sadık Ahmet Caddesi üzerinde bulunan esnaflardan Hasan Karabulut; “Gördüğünüz gibi dükkanımın önüne biriken karları kendim temizliyorum. Her şeyi devletten beklemek olmaz. Bizler de vatandaş olarak elimizi taşın altına koymalıyız” şeklinde açıklamalarda bulundu. “HERKES KENDİ DÜKKANININ ÖNÜNÜ TEMİZLESE SIKINTI KALMAYACAK” Bir başka esnaf Havva Ölmez ise; “Elimizden geldiğince kazma, kürek ile dükkanımızın önünü karlardan temizlemeye çalışıyoruz. Aslında herkes kendi dükkanının önünü temizlese hiçbir sıkıntı kalmayacak.” dedi. “3 TANE BELEDİYE VAR 3’ÜDE ÇALIŞMIYOR” Kuyumcular Çarşısında dükkanının önündeki karları küreyen bir başka esnaf Hasan Tarciseler ise belediyelerin kar konusunda yetersiz kaldığına dikkat çekerek şunları söyledi; “Gördüğünüz gibi iş başa düştü. Elde kazma kürek resmen belediye hizmeti veriyoruz. Biz burada kuyumculuk mu yapacağız yoksa belediyelerin yapması gereken işimi yapacağız? Buradaki otobüs durağında yığılmış olan kar kütlesini kendimiz esnaf arkadaşlarla birlikte küreyerek temizledik. İnsanların otobüslere binmesi için yapılmış, belediyeye ait bu duraktaki karları bizim mi temizlememiz daha doğru yoksa belediye ekiplerinin mi? 3tane belediye var 3’ü de çalışmıyor.” diye konuştu. “BU ÇARŞIYI BİZ DEĞİL BELEDİYE YEMİZLEYECEK” Başka bir kuyumcu esnaf Osman Demirelli; “Belediyenin yapması gereken temizlik işlerini biz esnaflar olarak aramızda para toplayarak kazma kürek aldık ve temizliğe koyulduk. Bütün işleri kendi emeklerimizle bizler yapıyoruz bu soğukta. Bu çarşıyı bizim değil belediyenin temizlemesi gerekiyor. Ama maalesef belediyeden hiç kimse yok burada. Burası ana arter, Manisa’nın can damarı, paranın merkezi. Bu çarşı böyle ihmal edilmeyi hak etmiyor bence.” şeklinde konuştu.          
Manisa’da etkili olan kuvvetli kar yağışının şehri terk etmesinden sonra, dükkanlarının önünde biriken karları küreyerek kaldırım yollarını açan esnafların bazıları, belediyelerin kar konusunda sınıfta kaldığını söylerken bazıları da “Her şeyi devletten beklememek lazım. Herkes kendi dükkanının önünü temizlese sıkıntı kalmaz.” dedi.
HABER
MUSTAFA ATADİL 

Son günlerde ülkemizde yoğun şekilde görülen kar yağışı, Manisa’da da etkili olup, hayatı olumsuz şekilde etkiledi. Manisa şehir merkezinde, son yıllarda görülen en kuvvetli kar yağışı olarak kayıtlara geçen kar, kenti terk ederek yerini güneşli bir havaya bırakınca kaldırımlarda biriken karları temizleme görevi esnaflara ve vatandaşlara düştü. Çarşı merkezinde ve ana caddelerde, buza dönmüş kar yığınlarını temizleyen esnaflar “Her şeyi devletten beklemek olmaz” diyerek kendi dükkanlarının önündeki karları temizlerken, bazıları ise belediyelerin kar hizmeti konusunda sınıfta kaldığını söyledi.

“HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEK OLMAZ”
Doktor Sadık Ahmet Caddesi üzerinde bulunan esnaflardan Hasan Karabulut; “Gördüğünüz gibi dükkanımın önüne biriken karları kendim temizliyorum. Her şeyi devletten beklemek olmaz. Bizler de vatandaş olarak elimizi taşın altına koymalıyız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“HERKES KENDİ DÜKKANININ ÖNÜNÜ TEMİZLESE SIKINTI KALMAYACAK”
Bir başka esnaf Havva Ölmez ise; “Elimizden geldiğince kazma, kürek ile dükkanımızın önünü karlardan temizlemeye çalışıyoruz. Aslında herkes kendi dükkanının önünü temizlese hiçbir sıkıntı kalmayacak.” dedi.

“3 TANE BELEDİYE VAR 3’ÜDE ÇALIŞMIYOR”
Kuyumcular Çarşısında dükkanının önündeki karları küreyen bir başka esnaf Hasan Tarciseler ise belediyelerin kar konusunda yetersiz kaldığına dikkat çekerek şunları söyledi; “Gördüğünüz gibi iş başa düştü. Elde kazma kürek resmen belediye hizmeti veriyoruz. Biz burada kuyumculuk mu yapacağız yoksa belediyelerin yapması gereken işimi yapacağız? Buradaki otobüs durağında yığılmış olan kar kütlesini kendimiz esnaf arkadaşlarla birlikte küreyerek temizledik. İnsanların otobüslere binmesi için yapılmış, belediyeye ait bu duraktaki karları bizim mi temizlememiz daha doğru yoksa belediye ekiplerinin mi? 3tane belediye var 3’ü de çalışmıyor.” diye konuştu.

“BU ÇARŞIYI BİZ DEĞİL BELEDİYE YEMİZLEYECEK”
Başka bir kuyumcu esnaf Osman Demirelli; “Belediyenin yapması gereken temizlik işlerini biz esnaflar olarak aramızda para toplayarak kazma kürek aldık ve temizliğe koyulduk. Bütün işleri kendi emeklerimizle bizler yapıyoruz bu soğukta. Bu çarşıyı bizim değil belediyenin temizlemesi gerekiyor. Ama maalesef belediyeden hiç kimse yok burada. Burası ana arter, Manisa’nın can damarı, paranın merkezi. Bu çarşı böyle ihmal edilmeyi hak etmiyor bence.” şeklinde konuştu.
 
 
 





 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.