KAYNAK MAHALLESİ KÜTÜPHANE ENKAZINDAN DERTLİ

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.08.2017 - 09:41, Güncelleme: 28.08.2017 - 09:41
 

KAYNAK MAHALLESİ KÜTÜPHANE ENKAZINDAN DERTLİ

Yaklaşık 3 yılda enkaz yığınına dönen Haydar Bayçin Kütüphanesi’nin son halinden oldukça rahatsız olan Yunusemre İlçesi Kaynak Mahalle Muhtarı Oktay Güngen ve mahalle sakinleri; yaşadıkları sorunları Denge Gazetesi’ne anlattı. Mahalle halkı ve Muhtar Oktay Güngen, “bina ya yıkılsın, ya da onarılsın” dedi.
HABER ÖZLEM UNCU Kaynak Mahallesi’nde 20 yıl önce açılan ve 17 yıl bir fiil hizmet veren Haydar Bayçin Kütüphanesi, yaklaşık 3 yıldır atıl vaziyette. Vatandaşlar yıllardır birçok alanda hizmet veren binanın,  bu durumda olmasına mahalle halkı olarak üzüldüklerini ifade etti.   “KÜTÜPHANE MADDE BAĞIMLILARININ MEKANI OLDU”  Kurulduğundan bu yana yetişkin ve çocuk olarak , ayrı okur bölümleri ile halka 10 yıl kütüphane  hizmeti veren binada; son 7 yıl çocuklara kreş,  bale , müzik gibi çeşitli güzel sanatlar alanında eğitimler veriliyordu. Kaynak Mahalle Muhtarı Oktay Güngen; son zamanlarında binanın neden boşaltılma kararının alındığını tam anlamıyla bilinmediğini ifade ederek; sözlerine şöyle devam etti; “ Kütüphane, son dönemde belediyelerin bina konusunda anlaşmazlık yaşandığı ve bu nedenle binanın boşaltıldığı gelen duyumlar arasında. Aslı nedir bilemem. Ama Gördüğünüz gibi Haydar Bayçin Kütüphane Binası 3 yıldır atıl vaziyette. Bina madde bağımlılarının mekanı oldu. Binanın içi de dışı da çöpten ve pislikten geçilmiyor. Resmen enkaza dönmüş olan bu binayı farklı amaçlar doğrultusunda kullanmak isteyenler de var. Eşlerimiz ve çocuklarımız özellikle akşamları sokağa rahatça çıkıp civardaki banklara oturamıyor. Mahalle olarak bu durumdan endişeliyiz. Yetkililerin mahallemiz içindeki bu binaya biran önce el atması lazım” dedi. “YA YIKILSIN, YA DA ONARILSIN Mahalle sakinleri ise , “ Eski kütüphane binası ya bakım –onarımdan geçirilerek yeniden halka hizmet vermeye hazır hale getirilsin,  ya da bina biran önce yıkılsın. Bu bina  farklı amaçlarla harabeye dönen binaya gelenlerin uğrak yeri olmaktan kurtarılsın” diye konuşarak,  mahalle muhtarı Oktay Güngen’e  destek verdi.      
Yaklaşık 3 yılda enkaz yığınına dönen Haydar Bayçin Kütüphanesi’nin son halinden oldukça rahatsız olan Yunusemre İlçesi Kaynak Mahalle Muhtarı Oktay Güngen ve mahalle sakinleri; yaşadıkları sorunları Denge Gazetesi’ne anlattı. Mahalle halkı ve Muhtar Oktay Güngen, “bina ya yıkılsın, ya da onarılsın” dedi.
HABER
ÖZLEM UNCU


Kaynak Mahallesi’nde 20 yıl önce açılan ve 17 yıl bir fiil hizmet veren Haydar Bayçin Kütüphanesi, yaklaşık 3 yıldır atıl vaziyette. Vatandaşlar yıllardır birçok alanda hizmet veren binanın,  bu durumda olmasına mahalle halkı olarak üzüldüklerini ifade etti.


 
“KÜTÜPHANE MADDE BAĞIMLILARININ MEKANI OLDU”
 Kurulduğundan bu yana yetişkin ve çocuk olarak , ayrı okur bölümleri ile halka 10 yıl kütüphane  hizmeti veren binada; son 7 yıl çocuklara kreş,  bale , müzik gibi çeşitli güzel sanatlar alanında eğitimler veriliyordu.
Kaynak Mahalle Muhtarı Oktay Güngen; son zamanlarında binanın neden boşaltılma kararının alındığını tam anlamıyla bilinmediğini ifade ederek; sözlerine şöyle devam etti;
“ Kütüphane, son dönemde belediyelerin bina konusunda anlaşmazlık yaşandığı ve bu nedenle binanın boşaltıldığı gelen duyumlar arasında. Aslı nedir bilemem. Ama Gördüğünüz gibi Haydar Bayçin Kütüphane Binası 3 yıldır atıl vaziyette. Bina madde bağımlılarının mekanı oldu. Binanın içi de dışı da çöpten ve pislikten geçilmiyor. Resmen enkaza dönmüş olan bu binayı farklı amaçlar doğrultusunda kullanmak isteyenler de var. Eşlerimiz ve çocuklarımız özellikle akşamları sokağa rahatça çıkıp civardaki banklara oturamıyor. Mahalle olarak bu durumdan endişeliyiz. Yetkililerin mahallemiz içindeki bu binaya biran önce el atması lazım” dedi.



“YA YIKILSIN, YA DA ONARILSIN
Mahalle sakinleri ise , “ Eski kütüphane binası ya bakım –onarımdan geçirilerek yeniden halka hizmet vermeye hazır hale getirilsin,  ya da bina biran önce yıkılsın. Bu bina  farklı amaçlarla harabeye dönen binaya gelenlerin uğrak yeri olmaktan kurtarılsın” diye konuşarak,  mahalle muhtarı Oktay Güngen’e  destek verdi.


 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.