KİRAZCILAR SON ÜRÜNLERİNİ TOPLUYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2016 - 10:34, Güncelleme: 25.05.2016 - 10:34
 

KİRAZCILAR SON ÜRÜNLERİNİ TOPLUYOR

Kiraz fiyatları memnun etti ancak kalite ve rekolte düşüklüğü kirazcıyı üzdü.
 Yılın ilk kirazını piyasaya süren Karaoğlanlı, Sancaklibozköy, Sancaklı İğdecik ve çevresi, son ürünleri toplanmaya başladı. Kiraz üreticileri ürünlerinin son hasadını yapmayı sürdürürken ETV ve Denge ye yaptıkları açıklamalarında, “Bu yıl kiraz rekolte ve kalite yönünden düşük oldu. Nedeni ise don ve soğukların etkin olması. Fiyatlar iyi ancak ürün yüzde 70 düşük. Sürekli kiraz için birlik kurulsun, pazarı kurulsun, kooperatif kurulsun diye bekliyoruz. Eğer kooperatif kurulur ise kiraz üreticileri tek yerde birleşir. Tüccarların ağızlarına bakmazlar, ürünümüzü götürüyoruz, seçici oluyorlar. Aslında geçerli fiyatları vermeyip hep düşük almaya çalışıyorlar. Eğer birlik olunur ise bunlar yaşanmaz, ürün değerinde satılır, çiftçide mağdur olmaz” dedi. Kiraz toplatmak için İşçi bulamıyoruz Her yıl kiraz toplamak için işçi sıkıntısı yaşadıklarını belirten yetiştiriciler, kirazlarının son zamanlarda daha olgunlaştığını toplamakta geç kaldıklarını belirterek “İşçi sıkıntısı yaşıyoruz, daha önceki yıllarda işçi bulabiliyorduk, ancak işçiler fabrikalara yönelince bulmakta güçlük çekiyoruz. Hatta cinslerine göre zamanı geçen kirazlar dahi toplanmadı, buda bizler için zarar” diyor.                            
Kiraz fiyatları memnun etti ancak kalite ve rekolte düşüklüğü kirazcıyı üzdü.
 Yılın ilk kirazını piyasaya süren Karaoğlanlı, Sancaklibozköy, Sancaklı İğdecik ve çevresi, son ürünleri toplanmaya başladı. Kiraz üreticileri ürünlerinin son hasadını yapmayı sürdürürken ETV ve Denge ye yaptıkları açıklamalarında, “Bu yıl kiraz rekolte ve kalite yönünden düşük oldu. Nedeni ise don ve soğukların etkin olması. Fiyatlar iyi ancak ürün yüzde 70 düşük. Sürekli kiraz için birlik kurulsun, pazarı kurulsun, kooperatif kurulsun diye bekliyoruz. Eğer kooperatif kurulur ise kiraz üreticileri tek yerde birleşir. Tüccarların ağızlarına bakmazlar, ürünümüzü götürüyoruz, seçici oluyorlar. Aslında geçerli fiyatları vermeyip hep düşük almaya çalışıyorlar. Eğer birlik olunur ise bunlar yaşanmaz, ürün değerinde satılır, çiftçide mağdur olmaz” dedi.

Kiraz toplatmak için İşçi bulamıyoruz

Her yıl kiraz toplamak için işçi sıkıntısı yaşadıklarını belirten yetiştiriciler, kirazlarının son zamanlarda daha olgunlaştığını toplamakta geç kaldıklarını belirterek “İşçi sıkıntısı yaşıyoruz, daha önceki yıllarda işçi bulabiliyorduk, ancak işçiler fabrikalara yönelince bulmakta güçlük çekiyoruz. Hatta cinslerine göre zamanı geçen kirazlar dahi toplanmadı, buda bizler için zarar” diyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.