KIRTIK DA DOLUYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.11.2017 - 08:00, Güncelleme: 03.11.2017 - 08:00
 

KIRTIK DA DOLUYOR

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde, Çatal–1 ve Çatal–2 mezarlıklarının dolmasının ardından açılan Kırtık Asri Mezarlığı’nda da doluluk oranı yüzde 90’ı geçti. Manisa Büyükşehir Belediyesi de yeni mezarlık alanı için üç farklı noktalarda incelemeler yürütüyor. Çalışmaların yaklaşık 3 ay içerisinde neticelenmesi bekleniyor.
HABER CANER KILIÇ Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde, Çatal–1 ve Çatal–2 mezarlıklarının dolmasının ardından açılan Kırtık Asri Mezarlığı’nda da doluluk oranı yüzde 90’ı geçti. Mezarlıkta ki son parselde de mezar yerleri kazılırken, akıllara "Yeni mezarlık yeri neresi olacak?" sorusu geldi.   YENİ MEZARLIK YERİ ARAŞTIRILIYOR Edinilen bilgilere göre; Manisa Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Dairesi Başkanlığınca şehir dışında üç ayrı noktada, yeni mezarlık alanı için incelemeler yapılıyor.   ÜZERİNDE ÇALIŞILAN 3 BÖLGE Konuyla ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, yeni mezarlık alanının Karaoğlanlı, Uzunburun veya Akgedik civarlarından birinde olacağını bildirdi. Üç ayrı noktada yapılan incelemeleri yaklaşık 3 ay gibi bir süre içerisinde tamamlamayı ve bu noktalardan birinde yeni mezarlık yapılacağını kaydeden Genç, Kırtık Asri Mezarlığı’nın da yaklaşık 1,5 yıllık bir süre daha yetebileceğini söyledi.   BÜYÜK BİR ALAN İÇİN ÇALIŞIYORUZ Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, "Geçtiğimiz yıldan bu yana mezarlık alanı arayışı içindeyiz. Büyük bir alan için çalışıyoruz. Belirlediğimiz güzel bir noktada prüzler çıkınca şimdi 3 farklı nokta üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Son aşamalara geldik. İncelemelerimiz sürüyor. Karaoğlanlı taraflarında, Uzunburun veya Akgedik taraflarında düşünüyoruz. Bu alanlar için gerekli yazışmaları yapmaya çalışıyoruz. 2-3 ay içerisinde bu konuyu netleştirmeye çalışacağız. Manisa içerisinde böyle bir alan bulunamadığı için şehir dışından bir yer olacak. Vatandaşlarımız uzak noktalar olduğunu düşünebilir ama gerçekten de konut alanı bulmakta bile zorluk çekilirken, mezarlık için büyük bir alanı ancak şehir dışında yapabiliriz."diye konuştu.   YAKLAŞIK 4 BİN 200 MEZARLIK VAR Manisa’daki mezarlıklar hakkında da bilgiler veren Genç, şöyle devam etti; "Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla mezarlıklar da Büyükşehir Belediyesinin uhdesine geçti. Büyükşehir Belediyesine tescili yapılmış yaklaşık 2 bin 10 kayıtlı mezar var. İl genelinde ise yaklaşık 4 bin 200 mezarlık var. Yani yaklaşık 2 bin tane kayıt dışı mezarlık var. Bize tescili yapılmış olunan mezarlıklara hizmet veriyoruz. Bunun yanı sıra tüm şehitliklerimizin A’dan Z’ye bakımı onarımını biz yapıyoruz."                                                            
Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde, Çatal–1 ve Çatal–2 mezarlıklarının dolmasının ardından açılan Kırtık Asri Mezarlığı’nda da doluluk oranı yüzde 90’ı geçti. Manisa Büyükşehir Belediyesi de yeni mezarlık alanı için üç farklı noktalarda incelemeler yürütüyor. Çalışmaların yaklaşık 3 ay içerisinde neticelenmesi bekleniyor.
HABER
CANER KILIÇ


Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde, Çatal–1 ve Çatal–2 mezarlıklarının dolmasının ardından açılan Kırtık Asri Mezarlığı’nda da doluluk oranı yüzde 90’ı geçti. Mezarlıkta ki son parselde de mezar yerleri kazılırken, akıllara "Yeni mezarlık yeri neresi olacak?" sorusu geldi.
 
YENİ MEZARLIK YERİ ARAŞTIRILIYOR

Edinilen bilgilere göre; Manisa Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Dairesi Başkanlığınca şehir dışında üç ayrı noktada, yeni mezarlık alanı için incelemeler yapılıyor.
 
ÜZERİNDE ÇALIŞILAN 3 BÖLGE
Konuyla ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, yeni mezarlık alanının Karaoğlanlı, Uzunburun veya Akgedik civarlarından birinde olacağını bildirdi. Üç ayrı noktada yapılan incelemeleri yaklaşık 3 ay gibi bir süre içerisinde tamamlamayı ve bu noktalardan birinde yeni mezarlık yapılacağını kaydeden Genç, Kırtık Asri Mezarlığı’nın da yaklaşık 1,5 yıllık bir süre daha yetebileceğini söyledi.
 
BÜYÜK BİR ALAN İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, "Geçtiğimiz yıldan bu yana mezarlık alanı arayışı içindeyiz. Büyük bir alan için çalışıyoruz. Belirlediğimiz güzel bir noktada prüzler çıkınca şimdi 3 farklı nokta üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Son aşamalara geldik. İncelemelerimiz sürüyor. Karaoğlanlı taraflarında, Uzunburun veya Akgedik taraflarında düşünüyoruz. Bu alanlar için gerekli yazışmaları yapmaya çalışıyoruz. 2-3 ay içerisinde bu konuyu netleştirmeye çalışacağız. Manisa içerisinde böyle bir alan bulunamadığı için şehir dışından bir yer olacak. Vatandaşlarımız uzak noktalar olduğunu düşünebilir ama gerçekten de konut alanı bulmakta bile zorluk çekilirken, mezarlık için büyük bir alanı ancak şehir dışında yapabiliriz."diye konuştu.
 
YAKLAŞIK 4 BİN 200 MEZARLIK VAR
Manisa’daki mezarlıklar hakkında da bilgiler veren Genç, şöyle devam etti; "Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla mezarlıklar da Büyükşehir Belediyesinin uhdesine geçti. Büyükşehir Belediyesine tescili yapılmış yaklaşık 2 bin 10 kayıtlı mezar var. İl genelinde ise yaklaşık 4 bin 200 mezarlık var. Yani yaklaşık 2 bin tane kayıt dışı mezarlık var. Bize tescili yapılmış olunan mezarlıklara hizmet veriyoruz. Bunun yanı sıra tüm şehitliklerimizin A’dan Z’ye bakımı onarımını biz yapıyoruz."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.