KLİMA AÇMAYANLARI ŞİKÂYET EDİN!

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.07.2016 - 12:09, Güncelleme: 19.07.2016 - 12:09
 

KLİMA AÇMAYANLARI ŞİKÂYET EDİN!

Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Erdoğan Akatmacı, toplu taşıma araçlarında klima açılmamasından şikayet eden vatandaşlara, çağrıda bulundu. Toplu taşımada klima açılmaması halinde, araç içerisinde bulunan yolcunun şikayet hattını aramalarını isteyen Başkan Akatmacı, klima açmama cezasının 400 ile 500 TL arasında olduğunu söyledi.
Caner KILIÇ- Güneşin en etkili olduğu saatlerde dışarı çıkan vatandaşlar, aşırı sıcaklıklar nedeni ile toplu taşıma araçlarını tercih ediyor. Manisa’da hava sıcaklığının kimi zaman 40 derecenin üstüne çıkması, vatandaşlar için toplu taşıma araçlarında adeta büyük bir çileye dönüşüyor. Ancak birçok toplu taşıma aracında klimaların açılmadığını söyleyen vatandaşlara Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Erdoğan Akatmacı çağrıda bulundu. Başkan Akatmacı, klima açılmaması halinde, vatandaşların araç içerisinde bulunan şikayet hattına bildirmeleri konusunda uyarılarda bulunurken, yapılan şikayetlerin titizlikle dikkate alındığını ve para cezasının uygulandığını söyledi.   KLİMA AÇMA SAATLERİ GENİŞLETİLDİ Öte yandan, havaların ısınmasıyla beraber toplu taşıma araçlarında uygulamaya konulan klima açma zorunluluğunda saat aralıkları genişletildi. Önceden 11:00 ile 18:00 saatleri aralığında klima açma zorunluluğu 09:00 ile 21:00 saatleri arası olarak belirlendi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Akatmacı; “Fakat yolcularımız da bu konuda tam olarak sabredemiyor. Bazen aracın içerisinin istedikleri gibi serin olmayınca camları açmaya çalışıyor. Bu seferde soğumaya başlayan araç, camlar açıldığı için tekrardan ısınıyor.” dedi.   KLİMA AÇMAMA CEZASI YAKLAŞIK 500 TL Klima denetimlerinin olduğunu söyleyen Akatmacı, klimalarını açmayan toplu taşıma araçlarına ceza yağdığını vurguladı. Akatmacı; “Vatandaşlar tarafından iletilen tüm klima şikayetleri titizlikle değerlendiriliyor ve anında müdahale edilerek cezai işlem uygulanıyor. Klima konusunda her ne olursa taviz verilmemelidir. Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve zabıta ekipleri de kontrol ediyor. Bize de bildiriliyor. Biz klimaların kesinlikle açılması gerektiği talimatını veriyoruz. Açmayanlar ise ceza yiyor. Toplu taşıma araçlarında klima açık değilse vatandaşlar, araç içerisinde asılı şikayet numaralını arayarak bildirebilirler. O araç kesinlikle takip edilir. Klima açmamanın cezası en az 400-500 TL civarındadır.” dedi.   KAPALI DEPOLAMA ALANI GEREKLİ Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların konforlu bir şekilde seyahat etmeleri ve yolculuklarında sorun yaşamamaları için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Akatmacı;  “Araçlarımızın bekleme yani depolama yerleri kapalı değil. Bu yüzden aşırı sıcaklarda araçlar adeta yandığı için bir türlü klima açılsa da içerisi soğumuyor. Bekleme noktasından yola çıkan araçlarımız istenilen serinlemeyi gerçekleştiremiyor. Araçlarımızın bekleme noktası kapalı olursa güneşten etkilenmez ve içerisi çabuk soğur. Bu yüzden Ulaşım Daire Başkanlığına bu konuda dilekçe yazdık. Onlar da bu konu ile ilgilenecekler. Manisa yapı itibari ile sıcak bir yer. Eğer araçlarımız gölge altında beklerse vatandaşlarımıza da daha iyi hizmet verilir.” diye konuştu.    
Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Erdoğan Akatmacı, toplu taşıma araçlarında klima açılmamasından şikayet eden vatandaşlara, çağrıda bulundu. Toplu taşımada klima açılmaması halinde, araç içerisinde bulunan yolcunun şikayet hattını aramalarını isteyen Başkan Akatmacı, klima açmama cezasının 400 ile 500 TL arasında olduğunu söyledi.
Caner KILIÇ- Güneşin en etkili olduğu saatlerde dışarı çıkan vatandaşlar, aşırı sıcaklıklar nedeni ile toplu taşıma araçlarını tercih ediyor. Manisa’da hava sıcaklığının kimi zaman 40 derecenin üstüne çıkması, vatandaşlar için toplu taşıma araçlarında adeta büyük bir çileye dönüşüyor. Ancak birçok toplu taşıma aracında klimaların açılmadığını söyleyen vatandaşlara Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Erdoğan Akatmacı çağrıda bulundu. Başkan Akatmacı, klima açılmaması halinde, vatandaşların araç içerisinde bulunan şikayet hattına bildirmeleri konusunda uyarılarda bulunurken, yapılan şikayetlerin titizlikle dikkate alındığını ve para cezasının uygulandığını söyledi.
 
KLİMA AÇMA SAATLERİ GENİŞLETİLDİ
Öte yandan, havaların ısınmasıyla beraber toplu taşıma araçlarında uygulamaya konulan klima açma zorunluluğunda saat aralıkları genişletildi. Önceden 11:00 ile 18:00 saatleri aralığında klima açma zorunluluğu 09:00 ile 21:00 saatleri arası olarak belirlendi.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Akatmacı; “Fakat yolcularımız da bu konuda tam olarak sabredemiyor. Bazen aracın içerisinin istedikleri gibi serin olmayınca camları açmaya çalışıyor. Bu seferde soğumaya başlayan araç, camlar açıldığı için tekrardan ısınıyor.” dedi.
 
KLİMA AÇMAMA CEZASI YAKLAŞIK 500 TL
Klima denetimlerinin olduğunu söyleyen Akatmacı, klimalarını açmayan toplu taşıma araçlarına ceza yağdığını vurguladı. Akatmacı; “Vatandaşlar tarafından iletilen tüm klima şikayetleri titizlikle değerlendiriliyor ve anında müdahale edilerek cezai işlem uygulanıyor. Klima konusunda her ne olursa taviz verilmemelidir. Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve zabıta ekipleri de kontrol ediyor. Bize de bildiriliyor. Biz klimaların kesinlikle açılması gerektiği talimatını veriyoruz. Açmayanlar ise ceza yiyor. Toplu taşıma araçlarında klima açık değilse vatandaşlar, araç içerisinde asılı şikayet numaralını arayarak bildirebilirler. O araç kesinlikle takip edilir. Klima açmamanın cezası en az 400-500 TL civarındadır.” dedi.
 
KAPALI DEPOLAMA ALANI GEREKLİ
Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların konforlu bir şekilde seyahat etmeleri ve yolculuklarında sorun yaşamamaları için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Akatmacı;  “Araçlarımızın bekleme yani depolama yerleri kapalı değil. Bu yüzden aşırı sıcaklarda araçlar adeta yandığı için bir türlü klima açılsa da içerisi soğumuyor. Bekleme noktasından yola çıkan araçlarımız istenilen serinlemeyi gerçekleştiremiyor. Araçlarımızın bekleme noktası kapalı olursa güneşten etkilenmez ve içerisi çabuk soğur. Bu yüzden Ulaşım Daire Başkanlığına bu konuda dilekçe yazdık. Onlar da bu konu ile ilgilenecekler. Manisa yapı itibari ile sıcak bir yer. Eğer araçlarımız gölge altında beklerse vatandaşlarımıza da daha iyi hizmet verilir.” diye konuştu.  
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.