KOLDERE OVA YOLU TOZ DUMAN

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.08.2017 - 10:28, Güncelleme: 05.08.2017 - 10:28
 

KOLDERE OVA YOLU TOZ DUMAN

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile stebize yapılan Koldere Ova yolu toz duman içinde. Binlerce dönüm tarım arazisinin içinden geçen bu yoldan yükselen tozun, yetiştirdikleri ürünleri olumsuz etkilediğini belirten çiftçiler, bu önemli yola bir an önce asfalt yapılmasını istedi.
Saruhanlı ilçesine bağlı Koldere Mahallesinin çiftçileri, toz altında kalan ova yolunu işaret ederek dert yandı. Bölgenin en çok tarım arazisinin bulunduğu ova yolu, İzmir’e giden içme suyu hatlarından dolayı kazılmış ve çiftçi ova yolunu kullanamaz duruma gelmişti. İçme suyu hattı çalışmalarının ardından, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Koldere ova yoluna dolgu yaparak kullanılabilir hale getirdi. Yola döşenen dolgu malzemesi zamanla aşınarak eski halini alınca, tekrar çiftçinin en önemli sorunu haline geldi. Binlerce dönüm tarım arazisinin içinden geçen yol, aynı zamanda  Manisa’ya ulaşım için de kullanılıyor. Yoldan geçen araçlar nedeniyle yol güzergahındaki tarım arazileri ve ürünler toz altında kalıyor. Şimdi ise çiftçiler, üzüm hasat zamanı yaklaşınca iyice tedirgin olmaya başladı.   ÇİFTÇİ “PERİŞANIZ” DEDİ Koldere’nin önemli yolu üzerinde tarım arazileri bulunan çiftçiler Denge’ye yaptıkları açıklamalarda şu ifadelere yer verdiler; “Bizim bu yolumuzu İzmir’e su götürmek için bozdular. Manisa Büyükşehir Belediyesi dolgu çalışması yaparak biraz düzeltti. Asfalt yapılmadığı için yoldan kalkan tozlar ürünlerimizin üzerini kapladı. Ürün alamaz duruma geldik. Koldere ova yolumuza asfalt yapılmasını istiyoruz. 10 gün sonra üzüm hasadı başlayacak. O zaman daha kötü olacak” dediler.  
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile stebize yapılan Koldere Ova yolu toz duman içinde. Binlerce dönüm tarım arazisinin içinden geçen bu yoldan yükselen tozun, yetiştirdikleri ürünleri olumsuz etkilediğini belirten çiftçiler, bu önemli yola bir an önce asfalt yapılmasını istedi.
Saruhanlı ilçesine bağlı Koldere Mahallesinin çiftçileri, toz altında kalan ova yolunu işaret ederek dert yandı. Bölgenin en çok tarım arazisinin bulunduğu ova yolu, İzmir’e giden içme suyu hatlarından dolayı kazılmış ve çiftçi ova yolunu kullanamaz duruma gelmişti. İçme suyu hattı çalışmalarının ardından, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Koldere ova yoluna dolgu yaparak kullanılabilir hale getirdi. Yola döşenen dolgu malzemesi zamanla aşınarak eski halini alınca, tekrar çiftçinin en önemli sorunu haline geldi. Binlerce dönüm tarım arazisinin içinden geçen yol, aynı zamanda  Manisa’ya ulaşım için de kullanılıyor. Yoldan geçen araçlar nedeniyle yol güzergahındaki tarım arazileri ve ürünler toz altında kalıyor. Şimdi ise çiftçiler, üzüm hasat zamanı yaklaşınca iyice tedirgin olmaya başladı.


 
ÇİFTÇİ “PERİŞANIZ” DEDİ
Koldere’nin önemli yolu üzerinde tarım arazileri bulunan çiftçiler Denge’ye yaptıkları açıklamalarda şu ifadelere yer verdiler; “Bizim bu yolumuzu İzmir’e su götürmek için bozdular. Manisa Büyükşehir Belediyesi dolgu çalışması yaparak biraz düzeltti. Asfalt yapılmadığı için yoldan kalkan tozlar ürünlerimizin üzerini kapladı. Ürün alamaz duruma geldik. Koldere ova yolumuza asfalt yapılmasını istiyoruz. 10 gün sonra üzüm hasadı başlayacak. O zaman daha kötü olacak” dediler.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.