KÖMÜRÜN ANAVATANI KEPENK KAPATIYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.01.2018 - 12:30, Güncelleme: 17.01.2018 - 12:30
 

KÖMÜRÜN ANAVATANI KEPENK KAPATIYOR

Manisa Kömürcüler Sitesi’ndeki satıcılar, dar gelirli vatandaşlara hükümetin ücretsiz dağıtmak üzere, Sosyal Yardım Vakfı’na verdiği kömür sebebiyle yaklaşık 2 aydır Soma ilçesi Ege Linyit Kömürleri İşletmesi’nden kömür alamaz hale geldiklerini ve çoğu esnafın kepenk kapattığını iddia etti.
HABER ÖZLEM UNCU Soma’da çıkarılan kömürden faydalanamadıklarını iddia eden Kömürcüler Sitesi esnafı; Soma’da çıkarılan kömürlerin yük vagonlarıyla Sivas’a ve çeşitli illere gönderildiğini de iddialarına ekledi.  Kömür zamlarını da değerlendiren esnaf, yeni yıl ile birlikte kömüre gelen 100 TL’lik zam sonrası, 550 TL olan kömürün 650 TL’ye yükseldiğini vevatandaşların alım gücünün düştüğünü,  bu konuda hükümetten yardım talep ettiklerini ifade etti. SOSYAL YARDIMLAR DENETLENSİN Hükümetin dar gelirlilere dağıtılmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı için ayırdığı kömürler için Kömürcüler Sitesi’nde ismini vermek istemeyen bir esnaf şunları söyledi; “ Kömürlerin dağıtılacağı adreslerin ve kişilerin iyi denetlenmesi gerekiyor. Çünkü kömürlerin ücretsiz dağıtıldığı adreslerden bazıları, kömürlerini daha ucuza satışa çıkarıyor. Olan, gerçek ihtiyaç sahiplerine oluyor. Biz devletin kömür satım bayisiyiz. Biz desteklenmezsek nasıl iş yapacağız? Devlet bize en az 1000 ton kömür almak şartı ile benim bayiim olabilirsin diyor. Biz de kalktık 3 bin ton kömür siparişi verip ismimizi yazdırdık fakat bize 700 ton kömür geldi. Bizim ne suçumuz var? Bakkalı, marketi kömür satıyor. Bu haksızlık. Manisa’nın koskoca Kömürcüler Sitesi’nde 5 ve ya 6 kömürcü kaldık. Karşımdaki ve site içindeki çoğu dükkanlar kepenk kapattılar. Neden?Çünkü satış yapamıyorlar. Etrafımız hurdacılarla doldu. Hurdacılar sitesi oldu artık burası” ifadelerine yer verdi.  
Manisa Kömürcüler Sitesi’ndeki satıcılar, dar gelirli vatandaşlara hükümetin ücretsiz dağıtmak üzere, Sosyal Yardım Vakfı’na verdiği kömür sebebiyle yaklaşık 2 aydır Soma ilçesi Ege Linyit Kömürleri İşletmesi’nden kömür alamaz hale geldiklerini ve çoğu esnafın kepenk kapattığını iddia etti.
HABER
ÖZLEM UNCU

Soma’da çıkarılan kömürden faydalanamadıklarını iddia eden Kömürcüler Sitesi esnafı; Soma’da çıkarılan kömürlerin yük vagonlarıyla Sivas’a ve çeşitli illere gönderildiğini de iddialarına ekledi.  Kömür zamlarını da değerlendiren esnaf, yeni yıl ile birlikte kömüre gelen 100 TL’lik zam sonrası, 550 TL olan kömürün 650 TL’ye yükseldiğini vevatandaşların alım gücünün düştüğünü,  bu konuda hükümetten yardım talep ettiklerini ifade etti.

SOSYAL YARDIMLAR DENETLENSİN
Hükümetin dar gelirlilere dağıtılmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı için ayırdığı kömürler için Kömürcüler Sitesi’nde ismini vermek istemeyen bir esnaf şunları söyledi; “ Kömürlerin dağıtılacağı adreslerin ve kişilerin iyi denetlenmesi gerekiyor. Çünkü kömürlerin ücretsiz dağıtıldığı adreslerden bazıları, kömürlerini daha ucuza satışa çıkarıyor. Olan, gerçek ihtiyaç sahiplerine oluyor. Biz devletin kömür satım bayisiyiz. Biz desteklenmezsek nasıl iş yapacağız? Devlet bize en az 1000 ton kömür almak şartı ile benim bayiim olabilirsin diyor. Biz de kalktık 3 bin ton kömür siparişi verip ismimizi yazdırdık fakat bize 700 ton kömür geldi. Bizim ne suçumuz var? Bakkalı, marketi kömür satıyor. Bu haksızlık. Manisa’nın koskoca Kömürcüler Sitesi’nde 5 ve ya 6 kömürcü kaldık. Karşımdaki ve site içindeki çoğu dükkanlar kepenk kapattılar. Neden?Çünkü satış yapamıyorlar. Etrafımız hurdacılarla doldu. Hurdacılar sitesi oldu artık burası” ifadelerine yer verdi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.