KURBANLIKLAR SATILMAYA BAŞLADI

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.08.2016 - 11:15, Güncelleme: 24.08.2016 - 11:15
 

KURBANLIKLAR SATILMAYA BAŞLADI

Kurban Bayramına 18 gün kala kurbanlıklar Canlı Hayvan Borsasındaki yerlerini almaya başladı. Özellikle Doğu ve Güneydoğudan getirilen büyükbaş kurbanlıklar şimdiden alıcı buldu. Büyükbaş kurbanlıkların tanesi 5 ile 14 bin TL arasında satılırken, kilo olarak canlı 18 TL’den alıcı bulduğu da kurban sahipleri tarafından açıklandı.
Kurbanlıklar, Canlı Hayvan Borsasına gelmeye başladı. Büyük kurbanlıklarda fiyatlar 5 ile 14 Bin TL arasında değişirken canlı kilo ise 18 liradan satılacağı açıklandı. Küçükbaş fiyatları ise 800 ile 1300 TL arasında. Kurban bayramına 18 gün kala kurbanlıklar Canlı Hayvan Borsası padoklarında satılmak üzere yerlerini aldı. Doğu ve Güney doğudan getirilen değişik ırktaki büyükbaş kurbanlıklar padoklarda satılmaya başlandı. Kars civarından yerli ırklar, Muş civarından getirilen Simentel kurbanlıkların satışları şimdiden başladı. Manisa’ya kurbanlık getiren yetiştiriciler yaptıkları açıklamalarda, “Bizler bin bir zorluklarla yetiştirdiğimiz, yaylalarda beslediğimiz kurbanlıklarımızı getirdik. Fiyatlar şu an satıcı ve alıcı açısından iyi. Tabı her şey nasip işi. İthal et getirilmesi kurban fiyatlarını etkilemez. Canlı olarak bir tonu geçen hayvanlar var. Daha küçük olanlar var, Büyükbaşta fiyatlar 5 ile 14 bin lira arasında değişiyor, tabi daha kurban bayramına 18 gün gibi süre var, canlı olarak kilo 18 lira olarak satılmaktadır.” dedi.   HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINIYOR Canlı Hayvan Borsasına, gerek kurbanlık, gerekse günü birlik hayvan getiren vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaları için, Ticaret Borsası tarafından duş yeri, tuvalet dahil olmak üzere gerekli tüm önlemler alınıyor. Çevresi güvenlik açısından ışıklandırılan Canlı Hayvan Borsasının iç kısımlarında hijyenik açısından temizlik ve ilaçlama çalışmaları yapıldı.  Kurban sahipleri, Manisa Ticaret Borsasına ve ilgili belediyeye yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.      
Kurban Bayramına 18 gün kala kurbanlıklar Canlı Hayvan Borsasındaki yerlerini almaya başladı. Özellikle Doğu ve Güneydoğudan getirilen büyükbaş kurbanlıklar şimdiden alıcı buldu. Büyükbaş kurbanlıkların tanesi 5 ile 14 bin TL arasında satılırken, kilo olarak canlı 18 TL’den alıcı bulduğu da kurban sahipleri tarafından açıklandı.
Kurbanlıklar, Canlı Hayvan Borsasına gelmeye başladı. Büyük kurbanlıklarda fiyatlar 5 ile 14 Bin TL arasında değişirken canlı kilo ise 18 liradan satılacağı açıklandı. Küçükbaş fiyatları ise 800 ile 1300 TL arasında. Kurban bayramına 18 gün kala kurbanlıklar Canlı Hayvan Borsası padoklarında satılmak üzere yerlerini aldı. Doğu ve Güney doğudan getirilen değişik ırktaki büyükbaş kurbanlıklar padoklarda satılmaya başlandı. Kars civarından yerli ırklar, Muş civarından getirilen Simentel kurbanlıkların satışları şimdiden başladı. Manisa’ya kurbanlık getiren yetiştiriciler yaptıkları açıklamalarda, “Bizler bin bir zorluklarla yetiştirdiğimiz, yaylalarda beslediğimiz kurbanlıklarımızı getirdik. Fiyatlar şu an satıcı ve alıcı açısından iyi. Tabı her şey nasip işi. İthal et getirilmesi kurban fiyatlarını etkilemez. Canlı olarak bir tonu geçen hayvanlar var. Daha küçük olanlar var, Büyükbaşta fiyatlar 5 ile 14 bin lira arasında değişiyor, tabi daha kurban bayramına 18 gün gibi süre var, canlı olarak kilo 18 lira olarak satılmaktadır.” dedi.
 
HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINIYOR
Canlı Hayvan Borsasına, gerek kurbanlık, gerekse günü birlik hayvan getiren vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaları için, Ticaret Borsası tarafından duş yeri, tuvalet dahil olmak üzere gerekli tüm önlemler alınıyor. Çevresi güvenlik açısından ışıklandırılan Canlı Hayvan Borsasının iç kısımlarında hijyenik açısından temizlik ve ilaçlama çalışmaları yapıldı.  Kurban sahipleri, Manisa Ticaret Borsasına ve ilgili belediyeye yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.