MAHALLE HALKI VALİLİĞİ GÖREVE ÇAĞIRDI

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.08.2017 - 10:10, Güncelleme: 22.08.2017 - 10:10
 

MAHALLE HALKI VALİLİĞİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Bir zamanlar öğrencilerle doluydu, şimdi tütün deposu oldu. Denge Gazetesi muhabiri Yunusemre İlçesi Yuntdağı bölgesinde bulunan Karaveliler Mahallesindeki İlkokulun içler acısı durumunu fotoğrafladı.
Özel Haber Turan IŞIK MAHALLE HALKI VALİLİĞİ GÖREVE ÇAĞIRDI Karaveliler İlkokulu, öğrenci yetersizliği nedeniyle eğitim öğretime kapatıldı. Okul binasının başka bir eğitim alanı olarak kullanılması mümkünken;  okulun bahçesi çiftçinin tütün fidesi yetiştirme alanı, sınıfları ise tütün kargılarının ve saman çuvallarının deposu haline getirildi.  Mahalle halkı Valiliğin konuya özel ilgi göstermesi ve okul binasının yeniden eğitim için değerlendirilmesini talep etti. Karaveliler İlkokulu, 3 yıl önce öğrenci yetersizliği nedeniyle eğitim öğretime kapatıldı, sıraları başka okullara taşındı. Boyanması ve küçük tadilatlardan geçirilmesi halinde başka bir eğitim kurumu veya Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılabilecek olan Karaveliler İlkokulu, kaderine terk edildi. Kamu malı olan okulun Milli Eğitim Müdürlüğü veya mahalle muhtarı tarafından koruma altına alınması bekleniyordu, ancak öyle olmadı. Tütün çiftçisi okulun bahçesini tütün fidesi yetiştirme alanı, sınıflarını  ise tütün kargılarının ve saman çuvallarının deposu haline getirdi.  6 YIL ÖNCEDE KAPATILMIŞTI 6 yıl önce Karaveliler okulunun içler acısı halini ETV ve Denge gazetesi gündeme getirmiş;  Milli Eğitim Müdürlüğü, valilik oluru ile okula öğretmen ataması yapmış, okulun eğitim öğretime açılması sağlanmış, minik öğrenciler evleri yakınındaki okullarına gidip, gelebilmişlerdi. ÖĞRENCİ SAYISI DÜŞTÜ, OKUL KAPATILDI Karaveliler mahallesindeki okulda öğrenci sayısı düşünce,  kalan öğrenciler yakın mahallelerdeki okullara taşımalı olarak gönderildi,  okul eğitim öğretime kapatıldı, içerisi boşaltıldı. Eğitim Öğretime kapalı okulun kapılarının kilitli olması gerekirken, kilidinin kırık ve kapısının ardına kadar açık olduğu tespit edildi. OKULA KİMLER SAHİP ÇIKACAK? Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan mahallelerdeki tüm okullar gibi, kapanan okullarda kamu malı. Mahalle halkı yetkili kurumlara ve valiliğe seslenerek; gerekli önlemlerin alınmasını, ilkokul binasının yeniden hizmete kazandırılmasını talep etti.      
Bir zamanlar öğrencilerle doluydu, şimdi tütün deposu oldu. Denge Gazetesi muhabiri Yunusemre İlçesi Yuntdağı bölgesinde bulunan Karaveliler Mahallesindeki İlkokulun içler acısı durumunu fotoğrafladı.
Özel Haber
Turan IŞIK

MAHALLE HALKI VALİLİĞİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Karaveliler İlkokulu, öğrenci yetersizliği nedeniyle eğitim öğretime kapatıldı. Okul binasının başka bir eğitim alanı olarak kullanılması mümkünken;  okulun bahçesi çiftçinin tütün fidesi yetiştirme alanı, sınıfları ise tütün kargılarının ve saman çuvallarının deposu haline getirildi.  Mahalle halkı Valiliğin konuya özel ilgi göstermesi ve okul binasının yeniden eğitim için değerlendirilmesini talep etti.
Karaveliler İlkokulu, 3 yıl önce öğrenci yetersizliği nedeniyle eğitim öğretime kapatıldı, sıraları başka okullara taşındı. Boyanması ve küçük tadilatlardan geçirilmesi halinde başka bir eğitim kurumu veya Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılabilecek olan Karaveliler İlkokulu, kaderine terk edildi. Kamu malı olan okulun Milli Eğitim Müdürlüğü veya mahalle muhtarı tarafından koruma altına alınması bekleniyordu, ancak öyle olmadı. Tütün çiftçisi okulun bahçesini tütün fidesi yetiştirme alanı, sınıflarını  ise tütün kargılarının ve saman çuvallarının deposu haline getirdi. 

6 YIL ÖNCEDE KAPATILMIŞTI
6 yıl önce Karaveliler okulunun içler acısı halini ETV ve Denge gazetesi gündeme getirmiş;  Milli Eğitim Müdürlüğü, valilik oluru ile okula öğretmen ataması yapmış, okulun eğitim öğretime açılması sağlanmış, minik öğrenciler evleri yakınındaki okullarına gidip, gelebilmişlerdi.

ÖĞRENCİ SAYISI DÜŞTÜ, OKUL KAPATILDI
Karaveliler mahallesindeki okulda öğrenci sayısı düşünce,  kalan öğrenciler yakın mahallelerdeki okullara taşımalı olarak gönderildi,  okul eğitim öğretime kapatıldı, içerisi boşaltıldı. Eğitim Öğretime kapalı okulun kapılarının kilitli olması gerekirken, kilidinin kırık ve kapısının ardına kadar açık olduğu tespit edildi.

OKULA KİMLER SAHİP ÇIKACAK?
Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan mahallelerdeki tüm okullar gibi, kapanan okullarda kamu malı. Mahalle halkı yetkili kurumlara ve valiliğe seslenerek; gerekli önlemlerin alınmasını, ilkokul binasının yeniden hizmete kazandırılmasını talep etti.
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.