MAHALLELİ OKUL İSTİYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.07.2016 - 10:05, Güncelleme: 19.07.2016 - 10:05
 

MAHALLELİ OKUL İSTİYOR

Şehzadeler ilçesi Akpınar Mahallesi halkı arsası hazır olan İmam Hatip İlk ve Ortaokulunun bir an önce yapılmasını istiyor.
Akpınar Mahalle Muhtarı Bişar Saknuk mahallesinde arsası hazır olan ancak bir türlü yapılamayan İmam Hatip İlk ve Ortaokul binasının yapılmasını istedi. Muhtar Saknuk mahallesinde öğrenci sayısının fazla olduğunu belirterek “Öğrencilerimiz okul olmadığı için başka mahalleye gidiyorlar, okula giderken de araç trafiğinin yoğun olduğu yollardan ve Demiryolundan geçiyorlar. Can güvenlikleri yok, bu yıl öğrenci sayısı da arttı. Okulun projesi tamam, Sayın Valimizden, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinden ricamız okulumuzun bir an önce yapılmasını istiyoruz” dedi. VATANDAŞ DEVLET İŞ BİRLİĞİ YAPILABİLİR Muhtar Saknuk okulla ilgili yaptığı açıklamada “Biz muhtarlık ve mahalle sakinleri olarak elimizden gelen yardımı ve desteği vermeye hazırız. Hatta kuracağımız bir dernek aracılığı ile vatandaş devlet iş birliğini sağlayabiliriz. İmam Hatip Lisesi şu an mevcut bulunan 85. Yıl Çok Programlı Lisesi içerisinde var. Bizim buraya ilk ve ortaokul olması için 8 derslikli bina ihtiyacımız olacak. Milletvekilimiz Selçuk Özdağ söz vermişti, kendilerinin bu konudan bilgisi var, bir an önce ilgilenmesini ve okulumuzun yapılmasını istiyoruz” dedi. VATANDAŞLAR DA İSTİYOR Mahallelerine İmam Hatip İlk ve Orta Okulu yapılmasını isteyen mahalle sakinleri, “Bizim burada öğrenci sayısı oldukça fazla, eğitim için başka okullara göndermek zorunda kalıyoruz. İmam Hatip’te İlk ve Ortaokul öğrencilerimizi Turgut Özal Mahallesinde bulunan Gediz İlkokuluna gidiyorlar. Gerek demir yolu, gerekse karayolundan geçiyorlar. Öğrencileri anne ve babaları olası tehlikelere karşı her gün götürüp getirmek zorunda kalıyor. Oysaki mahallemizde uzun süredir arsası hazır bulunan yerde okul yapılsa öğrencilerimiz de dışarı gidip gelmez. Aileleri de perişanlık çekmez. Zaten dar gelirli vatandaşların yaşadığı yer. Bir de öğrenci masrafları eklendiğinde güçlük çekiyoruz” dediler.    
Şehzadeler ilçesi Akpınar Mahallesi halkı arsası hazır olan İmam Hatip İlk ve Ortaokulunun bir an önce yapılmasını istiyor.
Akpınar Mahalle Muhtarı Bişar Saknuk mahallesinde arsası hazır olan ancak bir türlü yapılamayan İmam Hatip İlk ve Ortaokul binasının yapılmasını istedi. Muhtar Saknuk mahallesinde öğrenci sayısının fazla olduğunu belirterek “Öğrencilerimiz okul olmadığı için başka mahalleye gidiyorlar, okula giderken de araç trafiğinin yoğun olduğu yollardan ve Demiryolundan geçiyorlar. Can güvenlikleri yok, bu yıl öğrenci sayısı da arttı. Okulun projesi tamam, Sayın Valimizden, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinden ricamız okulumuzun bir an önce yapılmasını istiyoruz” dedi.

VATANDAŞ DEVLET İŞ BİRLİĞİ YAPILABİLİR
Muhtar Saknuk okulla ilgili yaptığı açıklamada “Biz muhtarlık ve mahalle sakinleri olarak elimizden gelen yardımı ve desteği vermeye hazırız. Hatta kuracağımız bir dernek aracılığı ile vatandaş devlet iş birliğini sağlayabiliriz. İmam Hatip Lisesi şu an mevcut bulunan 85. Yıl Çok Programlı Lisesi içerisinde var. Bizim buraya ilk ve ortaokul olması için 8 derslikli bina ihtiyacımız olacak. Milletvekilimiz Selçuk Özdağ söz vermişti, kendilerinin bu konudan bilgisi var, bir an önce ilgilenmesini ve okulumuzun yapılmasını istiyoruz” dedi.

VATANDAŞLAR DA İSTİYOR
Mahallelerine İmam Hatip İlk ve Orta Okulu yapılmasını isteyen mahalle sakinleri, “Bizim burada öğrenci sayısı oldukça fazla, eğitim için başka okullara göndermek zorunda kalıyoruz. İmam Hatip’te İlk ve Ortaokul öğrencilerimizi Turgut Özal Mahallesinde bulunan Gediz İlkokuluna gidiyorlar. Gerek demir yolu, gerekse karayolundan geçiyorlar. Öğrencileri anne ve babaları olası tehlikelere karşı her gün götürüp getirmek zorunda kalıyor. Oysaki mahallemizde uzun süredir arsası hazır bulunan yerde okul yapılsa öğrencilerimiz de dışarı gidip gelmez. Aileleri de perişanlık çekmez. Zaten dar gelirli vatandaşların yaşadığı yer. Bir de öğrenci masrafları eklendiğinde güçlük çekiyoruz” dediler.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.