MANİSA'DA ELEKTRİKSİZ, SUSUZ ALANDA KURBAN KESEN VATANDAŞLAR YETKİLİLERE SİTEM ETTİ

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.08.2018 - 13:15, Güncelleme: 22.08.2018 - 13:15
 

MANİSA'DA ELEKTRİKSİZ, SUSUZ ALANDA KURBAN KESEN VATANDAŞLAR YETKİLİLERE SİTEM ETTİ

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bir kurban kesim yerinde çalışan kasap Mehmet Gültekin, kendisine ve diğer vatandaşlara sağlıklı kesim alanı imkanı sunulmadığını söyledi. Gültekin, gelecek sene aynı sıkıntıların yaşanmamasını umduğunu belirterek bu konuda harekete geçilmesi için yetkililere seslendi.
Özel Haber; Özlem ŞAHİN Kurban Bayramı’nda  Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Cumartesi Pazarı alanında kurban kesimi yapan kasap Mehmet Gültekin, kesim yerinde yetkililerden kaynaklı eksikliklerin olduğunu dile getirdi. Aynı yerde yıllardın kurban kestiğini belirten Gültekin, alanda su olduğunu ancak insanların rahatça temizlik işlerini yapabilmesi için çeşme olmadığını bu yüzden kendi evinden getirdiği çeşmeyle alana su temin ettiğini söyledi.Vatandaşların daha hijyenik bir ortamda kesim yapması için yetkililer tarafından alana su ve elektrik temin edilmesi gerektiğini kaydeden Gültekin, “ Ben yıllardır burada kurban kesiyorum. Buranın en büyük sorunlarından biri su. Su var ancak çeşme yok. Diğeri ise elektrik” dedi.   “PAZARCILAR ELEKTRİK KULLANMAMIZA İZİN VERMİYOR ” Kurban Bayramı’nda sağlıklı koşullarda kurban kesilebilmesi için yeterli imkanların kendilerine tanınmadığını söyleyen kasap Gültekin, yetkilileri göreve davet etti.  Gültekin, konuyla ilgili; “Daha önce ben buraya kompresör getirdim. Ancak elektrik olmadığı için onu da getirmiyorum. Bu alanın parasını pazarcılar verdiği için pazarcılar kurban kesilirken elektrik kullanılmasına izin vermiyormuş. Parası neyse bizde veririz. Elektrik ve su yüzünden burada bir çok vatandaş mağdur. Çeşmeyi evimizden getirip taktık. Yetkilileri kötülemek amaçlı demiyorum bunları. Ama buradaki vatandaşları da düşünsünler biraz. Daha önce yetkililer, bu alana ipler ve çengeller asıyorlardı şimdi bunu da yapmıyorlar. Ben yetkilileri göreve davet ediyorum.” Bunların temin edilmemesini ise daha önceki yıllarda bazı kasapların, yetkili kurumların temin ettiği malzemeleri götürmesinden kaynaklanabileceğini söyleyen Gültekin  “ Ne olursa olsun yetkililerin bunları kısıtlamaması gerekir” şeklinde konuştu.   “MÜFTÜLÜK HOCA GÖNDERMİYOR BAYRAMI BURUK GEÇİYORUZ” Eskiden müftülüğün temin ettiği hocalarla dua eşliğinde kurban kestiklerini belirten Gültekin, artık bunun da gerçekleşmediğini ifade ederek Müftülüğü de göreve davet etti. Hoca eşliğinde kurban kesmemelerinin ibadetlerini gerçekleştirirken burukluk yarattığını söyleyen Gültekin,  “ Daha önce burada Müftülük hoca gönderiyordu. Hoca eşliğinde dua ederken kurban kesiyorduk artık o da yok. Vatandaşlar burada kaderine terk edilmiş şekilde kurbanlarını kesiyorlar. Umarım seneye bu sıkıntıları yaşamayız ” dedi.
Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bir kurban kesim yerinde çalışan kasap Mehmet Gültekin, kendisine ve diğer vatandaşlara sağlıklı kesim alanı imkanı sunulmadığını söyledi. Gültekin, gelecek sene aynı sıkıntıların yaşanmamasını umduğunu belirterek bu konuda harekete geçilmesi için yetkililere seslendi.
Özel Haber; Özlem ŞAHİN
Kurban Bayramı’nda  Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Cumartesi Pazarı alanında kurban kesimi yapan kasap Mehmet Gültekin, kesim yerinde yetkililerden kaynaklı eksikliklerin olduğunu dile getirdi. Aynı yerde yıllardın kurban kestiğini belirten Gültekin, alanda su olduğunu ancak insanların rahatça temizlik işlerini yapabilmesi için çeşme olmadığını bu yüzden kendi evinden getirdiği çeşmeyle alana su temin ettiğini söyledi.Vatandaşların daha hijyenik bir ortamda kesim yapması için yetkililer tarafından alana su ve elektrik temin edilmesi gerektiğini kaydeden Gültekin, “ Ben yıllardır burada kurban kesiyorum. Buranın en büyük sorunlarından biri su. Su var ancak çeşme yok. Diğeri ise elektrik” dedi.
 
“PAZARCILAR ELEKTRİK KULLANMAMIZA İZİN VERMİYOR ”
Kurban Bayramı’nda sağlıklı koşullarda kurban kesilebilmesi için yeterli imkanların kendilerine tanınmadığını söyleyen kasap Gültekin, yetkilileri göreve davet etti.  Gültekin, konuyla ilgili; “Daha önce ben buraya kompresör getirdim. Ancak elektrik olmadığı için onu da getirmiyorum. Bu alanın parasını pazarcılar verdiği için pazarcılar kurban kesilirken elektrik kullanılmasına izin vermiyormuş. Parası neyse bizde veririz. Elektrik ve su yüzünden burada bir çok vatandaş mağdur. Çeşmeyi evimizden getirip taktık. Yetkilileri kötülemek amaçlı demiyorum bunları. Ama buradaki vatandaşları da düşünsünler biraz. Daha önce yetkililer, bu alana ipler ve çengeller asıyorlardı şimdi bunu da yapmıyorlar. Ben yetkilileri göreve davet ediyorum.” Bunların temin edilmemesini ise daha önceki yıllarda bazı kasapların, yetkili kurumların temin ettiği malzemeleri götürmesinden kaynaklanabileceğini söyleyen Gültekin  “ Ne olursa olsun yetkililerin bunları kısıtlamaması gerekir” şeklinde konuştu.
 
“MÜFTÜLÜK HOCA GÖNDERMİYOR BAYRAMI BURUK GEÇİYORUZ”
Eskiden müftülüğün temin ettiği hocalarla dua eşliğinde kurban kestiklerini belirten Gültekin, artık bunun da gerçekleşmediğini ifade ederek Müftülüğü de göreve davet etti. Hoca eşliğinde kurban kesmemelerinin ibadetlerini gerçekleştirirken burukluk yarattığını söyleyen Gültekin,  “ Daha önce burada Müftülük hoca gönderiyordu. Hoca eşliğinde dua ederken kurban kesiyorduk artık o da yok. Vatandaşlar burada kaderine terk edilmiş şekilde kurbanlarını kesiyorlar. Umarım seneye bu sıkıntıları yaşamayız ” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.