MANİSA TÜRKİYE ORTALAMASINDA İYİ YERDE

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.02.2017 - 08:29, Güncelleme: 13.02.2017 - 08:29
 

MANİSA TÜRKİYE ORTALAMASINDA İYİ YERDE

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, gazetemize yaptığı özel açıklamalarda; “İl genelinde yapımına başladığımızı 4 adet atık su arıtma tesisi, kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacak. Manisa olarak il genelinde atık su arıtma tesisleri ile nüfus oranı baz alındığında, yüzde 80 civarı ile Türkiye genel ortalamasında, iyi yerdeyiz.” dedi.
HABER TURAN IŞIK Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Gediz Havzası’nın temizlenmesi yolunda önemli çalışmalara imza atıyor. Manisa merkezde bulunan eski atık su arıtma tesisinin yerine, 30 yıllık süreyi garanti altına alacak çevre dostu ve çağın teknolojisine uygun bir tesis inşa ediliyor. Bu tesisi yüzde 50 tamamlandığı belirtilirken, diğer yanda da, Turgutlu’ya ve Gördes’e kazandırılması planlanan arıtma tesislerinin inşaatı devam ediyor. Bunların yanında Soma’da da büyük bir artıma tesisi yapımı devam ediyor. Proje gurubunda yapımı devam eden yeni çalışmaların yanı sıra; Alaşehir, Demirci ve Selendi’deki projelerin bitme aşamasına geldiği bildirildi. YENİ TESİSLER 25- 30 YIL SONRAKİ NÜFUSA CEVAP VEREBİLECEK MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, konuya ilişkin  yaptığı açıklamalarda şu bilgilere yer verdi; “Yeni yapmakta olduğumuz tesislerimiz önümüzdeki 25-30 yıl sonraki nüfus artışı ve gelişmeleri göze alınarak, debileri ona göre hesaplanıyor. Ayrıca bunlar için ikinci kademeler oluşturulmaktadır. Diyelim ki bu tesisler 25 yıl sonra yetersiz konuma geldiğinde, yeni tesisler için belirlenen yerlerde yapılacak hale getirilmektedir. 4 TESİS 150 MİLYON TL Yapılmakta olan bu 4 tesis, bugünkü rakamlar baz alındığında yaklaşık olarak 150 milyon TL gibi rakama tekabül ediyor. Küçümsenecek rakam değil. Bu çevre için gerekli olduğundan dolayı biz önemsiyoruz. İl genelinde bugün itibarıyla 13 atık su arıtma tesisi hizmet vermektedir. Ayrıca yapılmakta olan 4 yeni tesisimiz de hizmete girdiğinde, il genelinde Manisa’nın tümü baz alındığında, nüfusun yüzde 80’ine hitap eden atık su arıtma tesisini tamamlamış olacağız.” TÜRKİYE ORTALAMASINDA İYİ BİR YERDEYİZ   MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu son olarak “İl genelinde çalışan ve yeni yapılan atık su arıtma tesisleri de bittiği zaman, nüfus oranındaki atık su arıtma tesisleri ile Türkiye ortalamasında iyi bir yerde olacağız.” dedi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, gazetemize yaptığı özel açıklamalarda; “İl genelinde yapımına başladığımızı 4 adet atık su arıtma tesisi, kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacak. Manisa olarak il genelinde atık su arıtma tesisleri ile nüfus oranı baz alındığında, yüzde 80 civarı ile Türkiye genel ortalamasında, iyi yerdeyiz.” dedi.

HABER
TURAN IŞIK

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Gediz Havzası’nın temizlenmesi yolunda önemli çalışmalara imza atıyor. Manisa merkezde bulunan eski atık su arıtma tesisinin yerine, 30 yıllık süreyi garanti altına alacak çevre dostu ve çağın teknolojisine uygun bir tesis inşa ediliyor. Bu tesisi yüzde 50 tamamlandığı belirtilirken, diğer yanda da, Turgutlu’ya ve Gördes’e kazandırılması planlanan arıtma tesislerinin inşaatı devam ediyor. Bunların yanında Soma’da da büyük bir artıma tesisi yapımı devam ediyor. Proje gurubunda yapımı devam eden yeni çalışmaların yanı sıra; Alaşehir, Demirci ve Selendi’deki projelerin bitme aşamasına geldiği bildirildi.

YENİ TESİSLER 25- 30 YIL SONRAKİ NÜFUSA CEVAP VEREBİLECEK
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, konuya ilişkin  yaptığı açıklamalarda şu bilgilere yer verdi; “Yeni yapmakta olduğumuz tesislerimiz önümüzdeki 25-30 yıl sonraki nüfus artışı ve gelişmeleri göze alınarak, debileri ona göre hesaplanıyor. Ayrıca bunlar için ikinci kademeler oluşturulmaktadır. Diyelim ki bu tesisler 25 yıl sonra yetersiz konuma geldiğinde, yeni tesisler için belirlenen yerlerde yapılacak hale getirilmektedir.


4 TESİS 150 MİLYON TL
Yapılmakta olan bu 4 tesis, bugünkü rakamlar baz alındığında yaklaşık olarak 150 milyon TL gibi rakama tekabül ediyor. Küçümsenecek rakam değil. Bu çevre için gerekli olduğundan dolayı biz önemsiyoruz. İl genelinde bugün itibarıyla 13 atık su arıtma tesisi hizmet vermektedir. Ayrıca yapılmakta olan 4 yeni tesisimiz de hizmete girdiğinde, il genelinde Manisa’nın tümü baz alındığında, nüfusun yüzde 80’ine hitap eden atık su arıtma tesisini tamamlamış olacağız.”

TÜRKİYE ORTALAMASINDA İYİ BİR YERDEYİZ  
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu son olarak “İl genelinde çalışan ve yeni yapılan atık su arıtma tesisleri de bittiği zaman, nüfus oranındaki atık su arıtma tesisleri ile Türkiye ortalamasında iyi bir yerde olacağız.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.