MANİSALI GİRİŞİMCİLER TRABZON’DA PİSTTEN ÇIKAN UÇAĞA TALİP!

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.04.2018 - 10:00, Güncelleme: 30.04.2018 - 10:00
 

MANİSALI GİRİŞİMCİLER TRABZON’DA PİSTTEN ÇIKAN UÇAĞA TALİP!

Manisalı girişimciler, 13 Ocak’ta Trabzon Havalimanı’na indikten sonra manevra yaparken pistten çıkan, denize 25 metre kala yamaca saplanarak durabilen uçağa talip oldu. Girişimciler, uçağı satın alarak farklı bir projeye imza atmak istiyor.
HABER ASUDE ONAR 13 Ocak’ta,  Ankara-Trabzon seferini yapan özel bir firmaya ait olan uçak Trabzon Havalimanı’na indikten sonra pist başında manevra yaparken pistten çıkmış; denize 25 metre kala yamaca saplanıp durabilmişti. Yürekleri ağızlara getiren bu kazada 162 yolcu ve 6 mürettebat sorunsuz şekilde kurtarılmıştı. MANİSALI GİRİŞİMCİLER O UÇAĞA TALİP Üzerinden yaklaşık 4 ay geçen olayın ardından Manisalı girişimciler Celal Darcan ve Ferhat Semen, gazetemiz Denge’ye konuşarak, atıl durumda olan uçağı satın almak istediklerini söyledi. Avrupa’da daha önce hiç yapılmamış olan bir projeyi hayata geçirmek isteyen girişimciler yetkililerden destek bekliyor. Şuan atıl durumda bekletilen uçağı alarak değerlendirmek istediklerini belirten Celal Darcan; “Projemiz Avrupa’da bir ilk olacak. Tarbzon’da yaşanan bu üzücü olayın ardından kullanılmayan bu uçağı biz alarak değerlendireceğiz. Projemiz çok özel. Uçağın içini yeniden dekore ederek restaurant tarzına çevireceğiz. Çok amaçlı bir eğlence alanı olacak.Eğer hayalimizi gerçekleştirebilirsek hizmet vereceğimiz yer Kosova olacak. Avrupa’da böyle bir proje yok. Türk olarak Manisalı olarak bu bölgede ilk olacağız.” dedi. “İSTİHDAM KAZANDIRACAĞIZ” Kosova’nın coğrafi konumu itibariyle, hafta sonlarını değerlendirmek isteyen vatandaşların piknik yapmak için şehir dışına gittiklerini belirten Ferhat Semen ise; “Alanın çehresini değiştirmeyi planlıyoruz. İnsanlar yoğun bir haftanın stresini atmak için dahi Arnavutluğa gidiyorlar. Bizim uçağı konumlandıracağımız alanın önünde büyük bir alana sahibiz. Çocuk ve gençlik eğlence merkezi de oluşturacağız. Uçağın içinde çok farklı konseptler olacak ve bölge ekonomisine katkı sağlayacağız. İstihdam sağlanacak. Kullanılamayacak duruma gelen uçaklar resmen çöp oluyor, biz ise firma yetkililerinden destek bekliyoruz. Uçağı değerlendirmek istiyoruz. Bu projemizde bize destek olunmasını istiyoruz.” diye konuştu. ​  
Manisalı girişimciler, 13 Ocak’ta Trabzon Havalimanı’na indikten sonra manevra yaparken pistten çıkan, denize 25 metre kala yamaca saplanarak durabilen uçağa talip oldu. Girişimciler, uçağı satın alarak farklı bir projeye imza atmak istiyor.
HABER
ASUDE ONAR

13 Ocak’ta,  Ankara-Trabzon seferini yapan özel bir firmaya ait olan uçak Trabzon Havalimanı’na indikten sonra pist başında manevra yaparken pistten çıkmış; denize 25 metre kala yamaca saplanıp durabilmişti. Yürekleri ağızlara getiren bu kazada 162 yolcu ve 6 mürettebat sorunsuz şekilde kurtarılmıştı.



MANİSALI GİRİŞİMCİLER O UÇAĞA TALİP
Üzerinden yaklaşık 4 ay geçen olayın ardından Manisalı girişimciler Celal Darcan ve Ferhat Semen, gazetemiz Denge’ye konuşarak, atıl durumda olan uçağı satın almak istediklerini söyledi. Avrupa’da daha önce hiç yapılmamış olan bir projeyi hayata geçirmek isteyen girişimciler yetkililerden destek bekliyor. Şuan atıl durumda bekletilen uçağı alarak değerlendirmek istediklerini belirten Celal Darcan; “Projemiz Avrupa’da bir ilk olacak. Tarbzon’da yaşanan bu üzücü olayın ardından kullanılmayan bu uçağı biz alarak değerlendireceğiz. Projemiz çok özel. Uçağın içini yeniden dekore ederek restaurant tarzına çevireceğiz. Çok amaçlı bir eğlence alanı olacak.Eğer hayalimizi gerçekleştirebilirsek hizmet vereceğimiz yer Kosova olacak. Avrupa’da böyle bir proje yok. Türk olarak Manisalı olarak bu bölgede ilk olacağız.” dedi.



“İSTİHDAM KAZANDIRACAĞIZ”
Kosova’nın coğrafi konumu itibariyle, hafta sonlarını değerlendirmek isteyen vatandaşların piknik yapmak için şehir dışına gittiklerini belirten Ferhat Semen ise; “Alanın çehresini değiştirmeyi planlıyoruz. İnsanlar yoğun bir haftanın stresini atmak için dahi Arnavutluğa gidiyorlar. Bizim uçağı konumlandıracağımız alanın önünde büyük bir alana sahibiz. Çocuk ve gençlik eğlence merkezi de oluşturacağız. Uçağın içinde çok farklı konseptler olacak ve bölge ekonomisine katkı sağlayacağız. İstihdam sağlanacak. Kullanılamayacak duruma gelen uçaklar resmen çöp oluyor, biz ise firma yetkililerinden destek bekliyoruz. Uçağı değerlendirmek istiyoruz. Bu projemizde bize destek olunmasını istiyoruz.” diye konuştu.


 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.