MANİSALI MİLLİ YAS İÇİN NE DEDİ?

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.11.2017 - 09:23, Güncelleme: 28.11.2017 - 09:23
 

MANİSALI MİLLİ YAS İÇİN NE DEDİ?

Geçtiğimiz günlerde Mısır'da ibadet esnasında bir camiye yapılan terör saldırısında,305 Müslüman vatandaşın hayatını kaybetmesinin ardından; 27 Kasım 2017 tarihinde (dün), gün boyunca ülke genelinde milli yas ilan edildi. Tüm illerde olduğu gibi Manisa’da da bazı resmi kurum ve kuruluşlarda bayraklar yarıya çekildi.Manisalı vatandaşların bir kısmı Mısır’a destek olmak açısından, bu durumu destekledi. Bir kısmı da; Mısır’ın Türkiye’de yaşananolaylara tepkisiz kaldığını ifade ederek, desteğin manasız olduğunu vurguladı.
HABER ÖZLEM UNCU Manisa’da bulunan resmi kurumların bazıları milli yastan haberdar iken; bazı kurumların ise,  bayraklarının yarıya çekilmediği görüntülendi. Mısır’da ölen 305 vatandaş için uygulanan milli yas için Manisalıvatandaşlar, Denge Gazetesi muhabirine açıklama yaptı. “MISIR, TÜRKİYE’DE YAŞANAN OLAYLARDA NE ZAMAN MİLLİ YAS İLAN ETTİ?” Denge Gazetesi Muhabiri, Manisa’da milli yas ile ilgili sokağın nabzını tuttu. Mısır’da ölen 305 Müslüman için Türkiye’ninmilli yas kararına katılan vatandaşların yanı sıra, tepki gösteren vatandaşlar da oldu.Konu ile ilgili Esma Şen, “Manisalı bir vatandaş olarak; Müslüman alemine yönelik saldırışları kınıyorum. Mısırda ölen 305 vatandaşa Allahtan rahmet diliyorum. Rabbimden temennim; ne yaptılarsa aynısını yaşasınlar.Bunlar insan değil. Cani bunlar cani. O caniler de ölsünler inşallah” dedi. “KATLİAMLARI AVRUPA VE AMERİKA’NIN YETİŞTİRDİĞİ GÜÇLER YAPIYOR” Konu ile ilgili farklı bir açıdan görüş bildiren Manisalı Emekli Öğretmen Mustafa Gezer, “İsteriz ki dünyada hiçbir inançtan, kavimden bir tek insan ölmesin. Bir tek insanın dahi saçının teline zarar gelmesin. Ekonomik anlamda en zayıf halka da İslam dünyası olduğu için, İslam dünyasını vuruyorlar maalesef ki.Hükümetimiz tarafından ülkemizde Mısır için milli yas ilan edilmesi, gerek inanç birliği, gerek ise  Mısır ile ilişkilerimiz açısından  son derece olumlu bir tutum.Dünyaya egemen güçler, ekonomik pazarları ellerinde tutabilmek için her türlü entrikayı oynuyorlar. Batılı güçler Avrupa ve Amerika; Ortadoğu’ya, Afrika’ya hakim olabilmek için her türlü caniliği yapıyor. Bu katliamları da Avrupa ve Amerika’nın yetiştirdiği cani güçler yapıyor. Ülkemizde uygulanan milli yas bence isabetli bir davranış” ifadelerine yer verdi. “MISIR’DA YAPILAN KATLİAMI KINIYORUM” Rabia Meşe ise, “Mısır’da yapılan katliamı kınıyorum. Tüm dünyada barış istiyoruz. Ülkemizde ki milli yas ilanına son derece katılıyorum. Tüm Müslüman aleminin başı sağolsun” açıklamalarına yer verdi. “MISIR TÜRKİYE İÇİN NE YAPTI?”  Milli yas ile ilgili ismini vermek istemeyen bir vatandaş ise açıklamasında şu sözlere yer verdi. “Bakın görüyorsunuz, bazı kamu binalarında bayraklar yarıya indirilmemiş. Bunun sorumluluğu tamamen idarecilere aittir. Benim şahsi görüşüm ise; Müslüman alemine yapılan saldırıyı tabi ki onaylamıyorum. İnsanlık dışı. Şu da bir gerçek ki, Bizim ülkemizde de birçok katliam oldu. En yakını 15 Temmuz 2016’da yaşadığımız darbe girişimi.  Biz ülke olarak bunları yaşarken Mısır, neredeydi? Bu zamana kadar Mısır, Türkiye için ne yaptı? Bir düşünün” Şeklinde konuştu.      
Geçtiğimiz günlerde Mısır'da ibadet esnasında bir camiye yapılan terör saldırısında,305 Müslüman vatandaşın hayatını kaybetmesinin ardından; 27 Kasım 2017 tarihinde (dün), gün boyunca ülke genelinde milli yas ilan edildi. Tüm illerde olduğu gibi Manisa’da da bazı resmi kurum ve kuruluşlarda bayraklar yarıya çekildi.Manisalı vatandaşların bir kısmı Mısır’a destek olmak açısından, bu durumu destekledi. Bir kısmı da; Mısır’ın Türkiye’de yaşananolaylara tepkisiz kaldığını ifade ederek, desteğin manasız olduğunu vurguladı.
HABER
ÖZLEM UNCU


Manisa’da bulunan resmi kurumların bazıları milli yastan haberdar iken; bazı kurumların ise,  bayraklarının yarıya çekilmediği görüntülendi. Mısır’da ölen 305 vatandaş için uygulanan milli yas için Manisalıvatandaşlar, Denge Gazetesi muhabirine açıklama yaptı.

“MISIR, TÜRKİYE’DE YAŞANAN OLAYLARDA NE ZAMAN MİLLİ YAS İLAN ETTİ?”
Denge Gazetesi Muhabiri, Manisa’da milli yas ile ilgili sokağın nabzını tuttu. Mısır’da ölen 305 Müslüman için Türkiye’ninmilli yas kararına katılan vatandaşların yanı sıra, tepki gösteren vatandaşlar da oldu.Konu ile ilgili Esma Şen, “Manisalı bir vatandaş olarak; Müslüman alemine yönelik saldırışları kınıyorum. Mısırda ölen 305 vatandaşa Allahtan rahmet diliyorum. Rabbimden temennim; ne yaptılarsa aynısını yaşasınlar.Bunlar insan değil. Cani bunlar cani. O caniler de ölsünler inşallah” dedi.

“KATLİAMLARI AVRUPA VE AMERİKA’NIN YETİŞTİRDİĞİ GÜÇLER YAPIYOR”
Konu ile ilgili farklı bir açıdan görüş bildiren Manisalı Emekli Öğretmen Mustafa Gezer, “İsteriz ki dünyada hiçbir inançtan, kavimden bir tek insan ölmesin. Bir tek insanın dahi saçının teline zarar gelmesin. Ekonomik anlamda en zayıf halka da İslam dünyası olduğu için, İslam dünyasını vuruyorlar maalesef ki.Hükümetimiz tarafından ülkemizde Mısır için milli yas ilan edilmesi, gerek inanç birliği, gerek ise  Mısır ile ilişkilerimiz açısından  son derece olumlu bir tutum.Dünyaya egemen güçler, ekonomik pazarları ellerinde tutabilmek için her türlü entrikayı oynuyorlar. Batılı güçler Avrupa ve Amerika; Ortadoğu’ya, Afrika’ya hakim olabilmek için her türlü caniliği yapıyor. Bu katliamları da Avrupa ve Amerika’nın yetiştirdiği cani güçler yapıyor. Ülkemizde uygulanan milli yas bence isabetli bir davranış” ifadelerine yer verdi.



“MISIR’DA YAPILAN KATLİAMI KINIYORUM”
Rabia Meşe ise, “Mısır’da yapılan katliamı kınıyorum. Tüm dünyada barış istiyoruz. Ülkemizde ki milli yas ilanına son derece katılıyorum. Tüm Müslüman aleminin başı sağolsun” açıklamalarına yer verdi.



“MISIR TÜRKİYE İÇİN NE YAPTI?”
 Milli yas ile ilgili ismini vermek istemeyen bir vatandaş ise açıklamasında şu sözlere yer verdi. “Bakın görüyorsunuz, bazı kamu binalarında bayraklar yarıya indirilmemiş. Bunun sorumluluğu tamamen idarecilere aittir. Benim şahsi görüşüm ise; Müslüman alemine yapılan saldırıyı tabi ki onaylamıyorum. İnsanlık dışı. Şu da bir gerçek ki, Bizim ülkemizde de birçok katliam oldu. En yakını 15 Temmuz 2016’da yaşadığımız darbe girişimi.  Biz ülke olarak bunları yaşarken Mısır, neredeydi? Bu zamana kadar Mısır, Türkiye için ne yaptı? Bir düşünün” Şeklinde konuştu.
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.