MANİSALILAR KİMSESİZ ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKIYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.12.2017 - 09:08, Güncelleme: 06.12.2017 - 09:08
 

MANİSALILAR KİMSESİZ ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKIYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yayınlanan listede, Türkiye’de nüfusa oranla en çok koruyucu aileye sahip üçüncü il Manisa oldu.
HABER CANER KILIÇ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye genelindeki koruyucu aile istatistiklerini paylaştı. Buna göre; Manisa, Türkiye genelinde nüfusa oranla en çok koruyucu aileye sahip olan üçüncü il konumunda. Koruyucu ailedeki çocuk sayısı 153 olarak kayıtlara geçen Manisa’da, 103 çocuk da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün bakımı altında yaşamına devam ediyor. Kahramanmaraş listenin birinci sırasında yer alırken, ikinci ise yine bir Ege ili Afyonkarahisar oldu. LİSTEDEN YAKLAŞIK 20 BİN KİMSESİZ ÇOCUK VAR Paylaşılan listeye göre; Türkiye genelinde 5 bin 521 kimsesiz çocuk koruyucu aileye verildi, kuruluşların bakımında olan kimsesiz çocukların sayısı ise 14 bin 151 olarak belirlendi. MANİSA’DA ÖNEMLİ MESAFE KATEDİLDİ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Murat Konan konuyla ilgiliyaptığı konuşmada, bir çocuğun en iyi olabileceği ortamın aile ortamı olduğunu ancak bunun her zaman mümkün olmadığını söyledi. Konan, “Yüreğini, gönlünü, evini açmış şefkatle çocuklarımızı geleceğe hazırlayan toplumumuzun kahramanları olan koruyucu ailelerimizle çocuklarımıza bakım sağlamaya çalışıyoruz. Manisa’da çocuk hizmetleri alanında önemli bir mesafe kat ettik. Bazen elinizde olmayan nedenlerden dolayı çocuklar koruma altına alma durumunda olabilmektedir. Bu durumda yapmamız gereken sistem; değerli koruyucu ailelerimiz gibi gönüllüleri de harekete geçirmek. Böylelikle Manisa’da 153 çocuğumuzu değerli ailelerin yanında koruyucu aile sisteminden yararlandırarak bakımını sağlıyoruz.Bu konuda Sayın Valimizin eşiFatma DilekGüvençerhanımefendinin, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın ve basın mensuplarımızın ciddi desteği olmuştur. Yine personelimiz de fedakarca çalışmıştır. Emeği geçen, özellikle sahip çıkan ailelerimize teşekkür ederim."diye konuştu.   Koruyucu Aile Nedir? Koruyucu aile, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir. Tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli, ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımıdır
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yayınlanan listede, Türkiye’de nüfusa oranla en çok koruyucu aileye sahip üçüncü il Manisa oldu.
HABER
CANER KILIÇ


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye genelindeki koruyucu aile istatistiklerini paylaştı. Buna göre; Manisa, Türkiye genelinde nüfusa oranla en çok koruyucu aileye sahip olan üçüncü il konumunda. Koruyucu ailedeki çocuk sayısı 153 olarak kayıtlara geçen Manisa’da, 103 çocuk da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün bakımı altında yaşamına devam ediyor. Kahramanmaraş listenin birinci sırasında yer alırken, ikinci ise yine bir Ege ili Afyonkarahisar oldu.



LİSTEDEN YAKLAŞIK 20 BİN KİMSESİZ ÇOCUK VAR
Paylaşılan listeye göre; Türkiye genelinde 5 bin 521 kimsesiz çocuk koruyucu aileye verildi, kuruluşların bakımında olan kimsesiz çocukların sayısı ise 14 bin 151 olarak belirlendi.

MANİSA’DA ÖNEMLİ MESAFE KATEDİLDİ
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Murat Konan konuyla ilgiliyaptığı konuşmada, bir çocuğun en iyi olabileceği ortamın aile ortamı olduğunu ancak bunun her zaman mümkün olmadığını söyledi. Konan, “Yüreğini, gönlünü, evini açmış şefkatle çocuklarımızı geleceğe hazırlayan toplumumuzun kahramanları olan koruyucu ailelerimizle çocuklarımıza bakım sağlamaya çalışıyoruz. Manisa’da çocuk hizmetleri alanında önemli bir mesafe kat ettik. Bazen elinizde olmayan nedenlerden dolayı çocuklar koruma altına alma durumunda olabilmektedir. Bu durumda yapmamız gereken sistem; değerli koruyucu ailelerimiz gibi gönüllüleri de harekete geçirmek. Böylelikle Manisa’da 153 çocuğumuzu değerli ailelerin yanında koruyucu aile sisteminden yararlandırarak bakımını sağlıyoruz.Bu konuda Sayın Valimizin eşiFatma DilekGüvençerhanımefendinin, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın ve basın mensuplarımızın ciddi desteği olmuştur. Yine personelimiz de fedakarca çalışmıştır. Emeği geçen, özellikle sahip çıkan ailelerimize teşekkür ederim."diye konuştu.
 
Koruyucu Aile Nedir?
Koruyucu aile, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir. Tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli, ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımıdır
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.