MEHMETÇİK CADDESİ’NİN ÇÖP İSYANI!

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.08.2017 - 09:13, Güncelleme: 07.08.2017 - 09:13
 

MEHMETÇİK CADDESİ’NİN ÇÖP İSYANI!

Manisa’da, yerlere bilinçsizce atılan çöpler mahalle sakinlerine adeta isyan ettirdi. Etrafa yayılan ve çeşitli yerlerde biriken çöplerden şikayetçi olan mahalleliler; yetkililere seslenerek, çöplerin biran önce temizlenmesini istiyor.
HABER ÖZLEM UNCU Şehzadeler ilçesine bağlı Şehitler Mahallesi sakinleri,Mehmetçik Caddesi’nde çöp sorunu yaşadıklarını belirterek; yetkililere çağrıda bulundu.Özellikle civarda bulunan düğün salonlarından ve otoparktan, dışarıya vatandaşlarca adeta çöp taşındığını belirten mahalle sakinleri, çöp yığınlarının çevreyi ve insan sağlığını tehdit eder hale geleceğini vurguladı. SORUNUN BAŞLICA NEDENİ, CADDEDEKİ DÜĞÜN SALONU VE OTOPARK MÜŞTERİLERİ Çöp sorununun uzun zamandır devam ettiğini belirten mahalle sakinlerinden Burhan Salkın; “Mahallemizdeki Pazarcılar Odası’nın üst katında bulunan düğün salonu, düğün sezonu olması sebebi ile yoğun olarak kullanılıyor. Oraya gelen misafirler sigara izmaritleri de dahil; su içilen pet şişeleri, meşrubat ikram edilen pet bardakları ve pasta için dağıtılan plastik tabak ve çatalları çöpe değil, adeta sokağa atıyorlar.Yani çöpler çöp kovalarında biriktirilip konteynere döküleceği yere; vatandaşların elleriyle sokağa taşınıyor. Bu devirde bu davranışlar hiç hoş değil. Yine mahallemizdeki otopark, kullanan müşteriler tarafından araçlardan atılan pet şişeler ve çeşitli çöplerle kirleniyor. Kısım kısımçöpler birikmesine sebep oluyor”dedi.     “MAHALLELİ OLARAK BU ÇÖP SORUNUNDAN UTANIYORUZ” Bu görüntü kirliliğinin mahalleye yakışmadığını belirten Salkın, konuşmalarına şöyle devam etti; “Buradan sizin vasıtanızla Şehzadeler Belediyesi yetkililerine sesleniyorum. Bizi mahalle olarak çöp mağduru etmesinler. Çöpler düzenli olarak temizlensin. Mahallemizde çöpler öbek öbek birikerek yığın oluşturmasın. Biz mahalleli olarak bu çöp sorunundan utanıyoruz. Bu devirde olacak şey değil. Bunca resmi binanın bulunduğu bir caddeye bu kirli görüntüler hiç yakışmıyor. İnsanlar bu resmi kurumlara girip çıkarken çöp engeliyle karşılaşıyorlar. Eğer önlem alınmazsa, bir süre sonra bu çöp yığınları çevreyi ve insan sağlığını tehtid eder hale gelecek.”              
Manisa’da, yerlere bilinçsizce atılan çöpler mahalle sakinlerine adeta isyan ettirdi. Etrafa yayılan ve çeşitli yerlerde biriken çöplerden şikayetçi olan mahalleliler; yetkililere seslenerek, çöplerin biran önce temizlenmesini istiyor.
HABER
ÖZLEM UNCU

Şehzadeler ilçesine bağlı Şehitler Mahallesi sakinleri,Mehmetçik Caddesi’nde çöp sorunu yaşadıklarını belirterek; yetkililere çağrıda bulundu.Özellikle civarda bulunan düğün salonlarından ve otoparktan, dışarıya vatandaşlarca adeta çöp taşındığını belirten mahalle sakinleri, çöp yığınlarının çevreyi ve insan sağlığını tehdit eder hale geleceğini vurguladı.



SORUNUN BAŞLICA NEDENİ, CADDEDEKİ DÜĞÜN SALONU VE OTOPARK MÜŞTERİLERİ

Çöp sorununun uzun zamandır devam ettiğini belirten mahalle sakinlerinden Burhan Salkın; “Mahallemizdeki Pazarcılar Odası’nın üst katında bulunan düğün salonu, düğün sezonu olması sebebi ile yoğun olarak kullanılıyor. Oraya gelen misafirler sigara izmaritleri de dahil; su içilen pet şişeleri, meşrubat ikram edilen pet bardakları ve pasta için dağıtılan plastik tabak ve çatalları çöpe değil, adeta sokağa atıyorlar.Yani çöpler çöp kovalarında biriktirilip konteynere döküleceği yere; vatandaşların elleriyle sokağa taşınıyor. Bu devirde bu davranışlar hiç hoş değil. Yine mahallemizdeki otopark, kullanan müşteriler tarafından araçlardan atılan pet şişeler ve çeşitli çöplerle kirleniyor. Kısım kısımçöpler birikmesine sebep oluyor”dedi.


 
 
“MAHALLELİ OLARAK BU ÇÖP SORUNUNDAN UTANIYORUZ”
Bu görüntü kirliliğinin mahalleye yakışmadığını belirten Salkın, konuşmalarına şöyle devam etti; “Buradan sizin vasıtanızla Şehzadeler Belediyesi yetkililerine sesleniyorum. Bizi mahalle olarak çöp mağduru etmesinler. Çöpler düzenli olarak temizlensin. Mahallemizde çöpler öbek öbek birikerek yığın oluşturmasın. Biz mahalleli olarak bu çöp sorunundan utanıyoruz. Bu devirde olacak şey değil. Bunca resmi binanın bulunduğu bir caddeye bu kirli görüntüler hiç yakışmıyor. İnsanlar bu resmi kurumlara girip çıkarken çöp engeliyle karşılaşıyorlar. Eğer önlem alınmazsa, bir süre sonra bu çöp yığınları çevreyi ve insan sağlığını tehtid eder hale gelecek.”
 
 
 
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.