MUHTARLAR YETKİLİLERE SİTEM ETTİ

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.01.2018 - 10:09, Güncelleme: 24.01.2018 - 10:09
 

MUHTARLAR YETKİLİLERE SİTEM ETTİ

Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı dokuz mahallesinin yıllardır çözüm bulamadığı sulama kanalları ve kanaletler tehlike ve pislik saçmaya devam ediyor. Mahalle muhtarları, konu ile ilgili yetkililerinin kendilerini yıllardır oyaladığını; söz vermelerine rağmen 3 yıldır hiçbir çözüm üretmediklerini ifade etti.
Yıllar önce yerleşim yeri olmayan noktalardan geçen, ancak Manisa nüfusunun artmasıyla yerleşim alanları içerisinde kalan arazi sulama kanalları, gün geçtikçe vatandaşların başına dert olmaya devam ediyor. İddialara göre, mahallelerdeki sulama kanallarını yer altına almayan yetkililer; bu kanallarda çocukların olası tehlikelerle karşı karşıya kalmasına,  çevre kirliliği ve insan sağlığını tehdit etmesine göz yumuyor; aynı zamanda koşulları iyileştiren hiçbir faaliyette bulunmuyor. “BİZİ MAĞDUR ETMEYE ARTIK SON VERSİNLER” Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Tekin Aydın, “Defalardır bu kanal sorunu için halkın imzalarıyla devlet kurumlarına müracaat etmemize rağmen, yetkili kişiler geldiler fakat hiçbir çözüm üretmediler. Gördüğünüz üzere burası 10 nolu sağlık ocağının önü. Buradan engelli vatandaşlarımız da geçmekte zorlanıyorlar. Burası 500- 600 metrelik bir alan buraya altyapı sulama sistemi kurmak çok mu zor?  Kazım Karabekir ve Ahmet Bedevi mahallelerinin yıllardır çektiği bir sıkıntıyı yetkililere duyurmak istiyoruz. Bu kanaletlerden bir daha bu mahallelerde suyun geçmesini istemiyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesine müracaat ettiğimizde bize, su kanallarını yer altına almamız için su boruları vereceğine dair söz vermişti. Hala bir faaliyet yok. DSİ de bizim talebimizi kabul etmediklerini ve daha ileriki tarihlerde bu hizmeti kendilerinin getireceklerini söyleyerek bizleri gönderdiler. Bizi mağdur etmeye artık son versinler” dedi. “ÇOCUKLAR KANALLARDA BOĞULUYOR!” Mahallelerinin köklü sorununa çözüm arayan muhtarlar tehlikelere dikkat çekti. Ahmet Bedevi Mahalle Muhtarı Turan Şahin de şu ifadelere yer verdi, “Biz bu sorunla 3 yıldır uğraşıyoruz. Ayrıca su kanalları meselesi 35 yıllık, fakat çözüm getireceğiz diyerek bizi 3 yıldır oyalıyorlar. 10 No’lu Sağlık Ocağımızın önündeki kanaletin bir kısmını kışın söküyorlar yazın tekrar takıyorlar. Bu rezilliğe bir son verilsin artık.  Yaz dönemi buralarda oldukça tehlikeli. Çocuklarımız sokaklarda oynuyor, kanallara ellerini sokuyor ve girmeye çalışıyorlar. Bu zamana kadar birçok ölümlü boğulmalar oldu bu su kanallarında. Çocuklarımız göz göre göre boğularak öldü. Yaz dönemlerinde serinlemek için su kanallarına giriyor çocuklarımız her gün takip edemiyoruz sokakta oynuyorlar en nihayetinde.  Ayrıca,  bu kanalların içindeki pisliklerden dolayı çocuklarımız mikrop kapıyorlar. Ayrıca özellikle yaz döneminde çevreye ağır ve tiksindirici bir koku yayılıyor. Mahalleli olarak çocuklarımız yönünden oldukça endişeli ve bir o kadar da rahatsızız. İki mahallemizde bulunan su kanallarını yer altına almaları için gidip Devlet Su İşleri ile görüştük.  Yetkililer mahallelerimizde ölçüm yaptı. Bize yetkililerin dedikleri şu, ‘Kurtarmıyor!’ Soruyorum size, bu ne demek oluyor?Konu ile ilgili bizlerden desteklerini esirgemeyen Muhtarlar Dairesi Başkanlığımıza da çok teşekkürlerimi sunuyorum, bizlerle yakından ilgileniyorlar” şeklinde konuştu.  
Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı dokuz mahallesinin yıllardır çözüm bulamadığı sulama kanalları ve kanaletler tehlike ve pislik saçmaya devam ediyor. Mahalle muhtarları, konu ile ilgili yetkililerinin kendilerini yıllardır oyaladığını; söz vermelerine rağmen 3 yıldır hiçbir çözüm üretmediklerini ifade etti.
Yıllar önce yerleşim yeri olmayan noktalardan geçen, ancak Manisa nüfusunun artmasıyla yerleşim alanları içerisinde kalan arazi sulama kanalları, gün geçtikçe vatandaşların başına dert olmaya devam ediyor. İddialara göre, mahallelerdeki sulama kanallarını yer altına almayan yetkililer; bu kanallarda çocukların olası tehlikelerle karşı karşıya kalmasına,  çevre kirliliği ve insan sağlığını tehdit etmesine göz yumuyor; aynı zamanda koşulları iyileştiren hiçbir faaliyette bulunmuyor.



“BİZİ MAĞDUR ETMEYE ARTIK SON VERSİNLER”
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Tekin Aydın, “Defalardır bu kanal sorunu için halkın imzalarıyla devlet kurumlarına müracaat etmemize rağmen, yetkili kişiler geldiler fakat hiçbir çözüm üretmediler. Gördüğünüz üzere burası 10 nolu sağlık ocağının önü. Buradan engelli vatandaşlarımız da geçmekte zorlanıyorlar. Burası 500- 600 metrelik bir alan buraya altyapı sulama sistemi kurmak çok mu zor?  Kazım Karabekir ve Ahmet Bedevi mahallelerinin yıllardır çektiği bir sıkıntıyı yetkililere duyurmak istiyoruz. Bu kanaletlerden bir daha bu mahallelerde suyun geçmesini istemiyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesine müracaat ettiğimizde bize, su kanallarını yer altına almamız için su boruları vereceğine dair söz vermişti. Hala bir faaliyet yok. DSİ de bizim talebimizi kabul etmediklerini ve daha ileriki tarihlerde bu hizmeti kendilerinin getireceklerini söyleyerek bizleri gönderdiler. Bizi mağdur etmeye artık son versinler” dedi.

“ÇOCUKLAR KANALLARDA BOĞULUYOR!”
Mahallelerinin köklü sorununa çözüm arayan muhtarlar tehlikelere dikkat çekti. Ahmet Bedevi Mahalle Muhtarı Turan Şahin de şu ifadelere yer verdi, “Biz bu sorunla 3 yıldır uğraşıyoruz. Ayrıca su kanalları meselesi 35 yıllık, fakat çözüm getireceğiz diyerek bizi 3 yıldır oyalıyorlar. 10 No’lu Sağlık Ocağımızın önündeki kanaletin bir kısmını kışın söküyorlar yazın tekrar takıyorlar. Bu rezilliğe bir son verilsin artık.  Yaz dönemi buralarda oldukça tehlikeli. Çocuklarımız sokaklarda oynuyor, kanallara ellerini sokuyor ve girmeye çalışıyorlar. Bu zamana kadar birçok ölümlü boğulmalar oldu bu su kanallarında. Çocuklarımız göz göre göre boğularak öldü. Yaz dönemlerinde serinlemek için su kanallarına giriyor çocuklarımız her gün takip edemiyoruz sokakta oynuyorlar en nihayetinde.  Ayrıca,  bu kanalların içindeki pisliklerden dolayı çocuklarımız mikrop kapıyorlar. Ayrıca özellikle yaz döneminde çevreye ağır ve tiksindirici bir koku yayılıyor. Mahalleli olarak çocuklarımız yönünden oldukça endişeli ve bir o kadar da rahatsızız. İki mahallemizde bulunan su kanallarını yer altına almaları için gidip Devlet Su İşleri ile görüştük.  Yetkililer mahallelerimizde ölçüm yaptı. Bize yetkililerin dedikleri şu, ‘Kurtarmıyor!’ Soruyorum size, bu ne demek oluyor?Konu ile ilgili bizlerden desteklerini esirgemeyen Muhtarlar Dairesi Başkanlığımıza da çok teşekkürlerimi sunuyorum, bizlerle yakından ilgileniyorlar” şeklinde konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.