MURADİYE KARPUZU TEZGAHLARDA

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.07.2016 - 12:17, Güncelleme: 28.07.2016 - 12:17
 

MURADİYE KARPUZU TEZGAHLARDA

Manisa'nın karpuz yetiştiriciliğinde önemli merkezi olan Muradiye de, yılın karpuzu piyasaya çıktı. Karpuz yetiştiricileri; “fiyatlar güzel ancak, geçtiğimiz yıllarda fiyatların düşük olmasından dolayı ekim alanları daraldı. Bu yıl karpuz çok az ekildi, fiyatlar kendisini korur” dediler.
Muradiye’nin ünlü karpuzu tezgahlarda yerini aldı. Fiyatlar ise üreticinin yüzünü güldürdü.  Muradiye de Karpuz yetiştiriciliği yanı sıra Kavun yetiştiriciliği de önemli hale geldi. Muradiyeli çiftçiler tarlalara ektiği karpuz ve  kavunlarını yetiştirdi. İlk ürünlerini de piyasaya çıkardı.   ÜRETİCİDE, TÜKETİCİ DE MEMNUN   Muradiye karpuzları ve kavunları tezgahlara ve oradan da sofralarda yerini almaya başladı. Karpuzun toptan fiyatı Muradiye de 60 ile 80 kuruş. Üreticiler fiyatlardan memnun.  Geçtiğimiz yıllardaki karpuz fiyatlarındaki düşüklükten dolayı ekim alanlarının oldukça daraldığını belirten üreticiler, Denge Gazetesi  ve ETV’ye açıklama yaptı. Üreticiler; “özellikle karpuz üreticileri fiyatlar yine düşecek diyerek ekmediler. Alternatif ürün olarak,  darı ve benzeri ürünleri ektiler.  Ekemeyenler ise tarlasını boş bıraktı.  Buna nazaran bu yıl karpuz fiyatları iyi gidiyor” dediler.   TÜCCAR GELMEZ Karpuz üreticileri  tüccarların Muradiye’ye gelmediğine vurgu yaparak;  “Karpuz  ekimi olduğu için büyük tüccarlar Muradiye’ye Karpuz almaya  gelmez.  Elimizdeki karpuzlar ise küçük esnaflar veya seyyar günlük tüketimi için satılıyor.  Zaten piyasada yeteri kadar karpuz var.  Tüccar da karpuz az olduğu için gelmez.  Geldiği zamanda fiyatları aşağı çekiyorlar. Bugünkü fiyatlar hem üreticiler,  hem tüketiciler için çok iyi.  Sofralarımıza 1 liradan karpuz geliyor”  dediler.  
Manisa'nın karpuz yetiştiriciliğinde önemli merkezi olan Muradiye de, yılın karpuzu piyasaya çıktı. Karpuz yetiştiricileri; “fiyatlar güzel ancak, geçtiğimiz yıllarda fiyatların düşük olmasından dolayı ekim alanları daraldı. Bu yıl karpuz çok az ekildi, fiyatlar kendisini korur” dediler.
Muradiye’nin ünlü karpuzu tezgahlarda yerini aldı. Fiyatlar ise üreticinin yüzünü güldürdü.  Muradiye de Karpuz yetiştiriciliği yanı sıra Kavun yetiştiriciliği de önemli hale geldi.
Muradiyeli çiftçiler tarlalara ektiği karpuz ve  kavunlarını yetiştirdi. İlk ürünlerini de piyasaya çıkardı.
 
ÜRETİCİDE, TÜKETİCİ DE MEMNUN
 
Muradiye karpuzları ve kavunları tezgahlara ve oradan da sofralarda yerini almaya başladı.
Karpuzun toptan fiyatı Muradiye de 60 ile 80 kuruş. Üreticiler fiyatlardan memnun.  Geçtiğimiz yıllardaki karpuz fiyatlarındaki düşüklükten dolayı ekim alanlarının oldukça daraldığını belirten üreticiler, Denge Gazetesi  ve ETV’ye açıklama yaptı. Üreticiler; “özellikle karpuz üreticileri fiyatlar yine düşecek diyerek ekmediler. Alternatif ürün olarak,  darı ve benzeri ürünleri ektiler.  Ekemeyenler ise tarlasını boş bıraktı.  Buna nazaran bu yıl karpuz fiyatları iyi gidiyor” dediler.
 
TÜCCAR GELMEZ
Karpuz üreticileri  tüccarların Muradiye’ye gelmediğine vurgu yaparak;  “Karpuz  ekimi olduğu için büyük tüccarlar Muradiye’ye Karpuz almaya  gelmez.  Elimizdeki karpuzlar ise küçük esnaflar veya seyyar günlük tüketimi için satılıyor.  Zaten piyasada yeteri kadar karpuz var.  Tüccar da karpuz az olduğu için gelmez.  Geldiği zamanda fiyatları aşağı çekiyorlar. Bugünkü fiyatlar hem üreticiler,  hem tüketiciler için çok iyi.  Sofralarımıza 1 liradan karpuz geliyor”  dediler.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.