MURADİYE’NİN OKUL SORUNU BİTİYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.12.2017 - 13:06, Güncelleme: 19.12.2017 - 13:06
 

MURADİYE’NİN OKUL SORUNU BİTİYOR

Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi’nde, yetkililer tarafından yeni bir okul binası yapılacağı gerekçesi ile yıkılan Cumhuriyet İlkokulu için sevindirici haber 2 yıl sonra geldi. Okul yapımı için beklenen ödeneğin ulaştığı öğrenilirken, edinilen bir diğer bilgiye göre ise; mahallede yalnızca bir okul değil, 2 okul birden yapılacak.
HABER ÖZLEM UNCU Muradiye Mahallesi’nde ki Cumhuriyet İlkokulu’nun 2 yıl önce, yetkililer tarafından, yeni bir okul binası yapılacağı gerekçesi ile yıkıldı. 2 yıldır okul enkazının dahi kaldırılmaması, velileri iki ay önce harekete geçirmişti. Çocukları için seslerini yetkililere duyurmak isteyen Muradiyeli veliler, Denge aracılığı ile Manisa Valisi, Yunusemre İlçe Kaymakamı ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine seslendi. Ardından, İlçe Kaymakamı Ahmet Erdoğdu Muradiye’ye gelerek velilere okul yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ödenek beklediklerini bildirmişti. Şimdi de, Muradiye Mahallesi Cumhuriyet İlkokulu arazisi ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden sevindirici açıklama geldi. Yetkililerden edinilen bilgiye göre; Cumhuriyet İlkokulu arazisinin beklenen ödeneği geldi. Okul binası yapımına 2018’ in bahar aylarında başlanacak. Yetkililerden edinilen bir diğer bilgi de, Muradiye Mahallesi’ne yalnızca bir okul değil, 2 okul birden yapılacak. ÖĞRENCİLER RAHAT NEFES ALACAK Çocuklarının Atatürk İlkokulu’n da ki diğer öğrencilerle birlikte yaklaşık 30- 40 kişilik sınıflarda 2 yıldır 3’er ve 4’erli sıralarda oturduklarını ve bu durumdan çok sıkılan çocukların artık okula gitmek istemediklerini belirten veliler; bu haber üzerine biraz olsun rahat nefes alacak. Böylece öğrencilerin bir kısmı da okul servisi kullanmak zorunda kalmayacak. BİNALAR 16 VEYA 24 DERSLİKLİ OLACAK Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgilere göre;yaklaşık 20 bin nüfuslu Muradiye Mahallesi’nin okul sorununu tamamen ortadan kaldırılması için okul sayısının artırılması hedefleniyor. Bu amaç doğrultusunda yetkililer, 2018 yılında Muradiye’ye 1 değil 2 okul birden yapılacağını ifade ediyor.Öğrencilerin kaliteli eğitim,  konforlu sınıflarda okumalarını sağlamak amaçlı, yapılacak olan 2 okulun derslikleri de en az 16 en fazla 24 olacak. Okullardaki derslik sayısının 24 olma olasılığı daha yüksek. “TEMENNİMİZ BİNANIN 2018 - 2019 ÖĞRETİM DÖNEMİNE YETİŞMESİ” Muradiye Cumhuriyet İlkokulu Aile Birliği Başkanı Osman Zeki Kalamsız, yıkılan okullarının son gelişmeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Zeki Kalamsız, “Aldığım duyumlara göre, Milli Eğitim Müdürlüğümüzce okul binamızın yaptırılacağını öğrendim. Bu haber ile çok mutlu olduk ailecek. Çünkü benim de bu okulda okuyan kızım var. Şuan Yine Muradiye’ de Atatürk İlkokulu’nda öğrenimine devam ediyor. Atatürk İlkokulu’nun öğrenci kapasitesi yetersiz. Bir sınıfta 35 kişi okuyor. Çocukların dikkatleri dağılıyor bu kalabalıkta ister istemez. Bu sebep ile okul binamız biran önce yapılır ise çok iyi olacak. Çok memnun olduk. Okul binamız inşallah 2018- 2019 eğitim- öğretim yılına tamamlanır. Bizler de çocuklarımız da rahat bir nefes alırız” açıklamasında bulundu.                
Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi’nde, yetkililer tarafından yeni bir okul binası yapılacağı gerekçesi ile yıkılan Cumhuriyet İlkokulu için sevindirici haber 2 yıl sonra geldi. Okul yapımı için beklenen ödeneğin ulaştığı öğrenilirken, edinilen bir diğer bilgiye göre ise; mahallede yalnızca bir okul değil, 2 okul birden yapılacak.
HABER
ÖZLEM UNCU


Muradiye Mahallesi’nde ki Cumhuriyet İlkokulu’nun 2 yıl önce, yetkililer tarafından, yeni bir okul binası yapılacağı gerekçesi ile yıkıldı. 2 yıldır okul enkazının dahi kaldırılmaması, velileri iki ay önce harekete geçirmişti. Çocukları için seslerini yetkililere duyurmak isteyen Muradiyeli veliler, Denge aracılığı ile Manisa Valisi, Yunusemre İlçe Kaymakamı ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine seslendi. Ardından, İlçe Kaymakamı Ahmet Erdoğdu Muradiye’ye gelerek velilere okul yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ödenek beklediklerini bildirmişti. Şimdi de, Muradiye Mahallesi Cumhuriyet İlkokulu arazisi ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden sevindirici açıklama geldi. Yetkililerden edinilen bilgiye göre; Cumhuriyet İlkokulu arazisinin beklenen ödeneği geldi. Okul binası yapımına 2018’ in bahar aylarında başlanacak. Yetkililerden edinilen bir diğer bilgi de, Muradiye Mahallesi’ne yalnızca bir okul değil, 2 okul birden yapılacak.



ÖĞRENCİLER RAHAT NEFES ALACAK
Çocuklarının Atatürk İlkokulu’n da ki diğer öğrencilerle birlikte yaklaşık 30- 40 kişilik sınıflarda 2 yıldır 3’er ve 4’erli sıralarda oturduklarını ve bu durumdan çok sıkılan çocukların artık okula gitmek istemediklerini belirten veliler; bu haber üzerine biraz olsun rahat nefes alacak. Böylece öğrencilerin bir kısmı da okul servisi kullanmak zorunda kalmayacak.

BİNALAR 16 VEYA 24 DERSLİKLİ OLACAK
Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgilere göre;yaklaşık 20 bin nüfuslu Muradiye Mahallesi’nin okul sorununu tamamen ortadan kaldırılması için okul sayısının artırılması hedefleniyor. Bu amaç doğrultusunda yetkililer, 2018 yılında Muradiye’ye 1 değil 2 okul birden yapılacağını ifade ediyor.Öğrencilerin kaliteli eğitim,  konforlu sınıflarda okumalarını sağlamak amaçlı, yapılacak olan 2 okulun derslikleri de en az 16 en fazla 24 olacak. Okullardaki derslik sayısının 24 olma olasılığı daha yüksek.

“TEMENNİMİZ BİNANIN 2018 - 2019 ÖĞRETİM DÖNEMİNE YETİŞMESİ”
Muradiye Cumhuriyet İlkokulu Aile Birliği Başkanı Osman Zeki Kalamsız, yıkılan okullarının son gelişmeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Zeki Kalamsız, “Aldığım duyumlara göre, Milli Eğitim Müdürlüğümüzce okul binamızın yaptırılacağını öğrendim. Bu haber ile çok mutlu olduk ailecek. Çünkü benim de bu okulda okuyan kızım var. Şuan Yine Muradiye’ de Atatürk İlkokulu’nda öğrenimine devam ediyor. Atatürk İlkokulu’nun öğrenci kapasitesi yetersiz. Bir sınıfta 35 kişi okuyor. Çocukların dikkatleri dağılıyor bu kalabalıkta ister istemez. Bu sebep ile okul binamız biran önce yapılır ise çok iyi olacak. Çok memnun olduk. Okul binamız inşallah 2018- 2019 eğitim- öğretim yılına tamamlanır. Bizler de çocuklarımız da rahat bir nefes alırız” açıklamasında bulundu.
 
 
 
 
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.