OKUL BİNASI GÖRENLERİN İÇİNİ SIZLATIYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.06.2017 - 10:58, Güncelleme: 30.06.2017 - 10:58
 

OKUL BİNASI GÖRENLERİN İÇİNİ SIZLATIYOR

1980 yılında, Aşağı Kayapınar Mahallesine yapılan okul binası, ancak 10 yıl eğitim öğretime açık kalabildi. Yıllar önce öğrenci yetersizliğinden kapatılan ve adeta kaderine terkedilen okul binası, en son 16 Nisan’da yapılan referandumda oy için kullanıldı.
HABER TURAN IŞIK Yunusemre ilçesi Aşağı Kayapınar okul binası 36 yıl önce yapıldı. 10 yıl eğitim öğretime açık kaldı. Bir zaman sonra öğrenci yetersizliğinden kapatıldı. Ardından,  2000–2001 eğitim-öğretim yılında yeniden açılan okulda, öğrenciler tek sınıfta birleştirildi. 2005-2006 eğitim öğretim yılında yine öğrenci yetersizliğinden dolayı, Aşağı Kayapınar okulu bu kez tamamen kapatıldı.   DENGE GÜNDEME GETİRMİŞTİ Gazetemiz, Aşağı Kayapınar mahallesindeki okul binasının mezbelelik halini birçok kez gündeme getirerek kamuoyuna duyurdu. Yapılan haberlerin ardından, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Müdürlüğünce incelemeler başlatıldı ve okul binasının Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılacak kurslar için kullanılması kararı alındı. Ancak, vatandaşlardan kurs için gerekli müracaat sayısını alınamayınca, okul binası yine kaderine terk edildi. KENDİNİ BİLMEZLERİN MEKÂNI OLDU Okul içerisindeki sıralar da dahil olmak üzere tüm araç ve gereçler ihtiyaç duyulan okullara gönderildi. Eğitim öğretim hayatından tamamen uzak kalan okul binasının bahçe duvar telleri de kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğradı. Okul binasın duvarlarına yazılar yazıldı, bahçesi ise yine kendini bilmezlerin mekanı haline geldi. MUHTAR YETKİLİLERE SESLENDİ "BU OKUL YOK OLMASIN" Kayapınar Mahalle Muhtarı Ferzende Eren yaptığı açıklamada “Muhtar olarak gerek yazılı gerekse sözlü olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdim. Önce Halk Eğitime dediler. Olmadı şimdi ‘ana okulu açalım’ dediler ve benden çocuk sayısı istiyorlar. Ben hangi işlerle uğraşacağımı şaşırdım. İsterim ki anaokulu kreş açılsın. Okul binası fazla mezbelelik olmadan sahiplensin. İlgilenilmediği için gayrimeşru kişilerin mekanı oldu. Ben muhtar olarak başka bir şey yapamıyorum. O kadar para harcanan, kamu hizmetine sunulması gereken bu okul yok olmasın. Birilerine kira ile verilsin en azından sahiplenirler ve kimseler zarar vermez.” dedi.  
1980 yılında, Aşağı Kayapınar Mahallesine yapılan okul binası, ancak 10 yıl eğitim öğretime açık kalabildi. Yıllar önce öğrenci yetersizliğinden kapatılan ve adeta kaderine terkedilen okul binası, en son 16 Nisan’da yapılan referandumda oy için kullanıldı.

HABER
TURAN IŞIK
Yunusemre ilçesi Aşağı Kayapınar okul binası 36 yıl önce yapıldı. 10 yıl eğitim öğretime açık kaldı. Bir zaman sonra öğrenci yetersizliğinden kapatıldı. Ardından,  2000–2001 eğitim-öğretim yılında yeniden açılan okulda, öğrenciler tek sınıfta birleştirildi. 2005-2006 eğitim öğretim yılında yine öğrenci yetersizliğinden dolayı, Aşağı Kayapınar okulu bu kez tamamen kapatıldı.

 

DENGE GÜNDEME GETİRMİŞTİ
Gazetemiz, Aşağı Kayapınar mahallesindeki okul binasının mezbelelik halini birçok kez gündeme getirerek kamuoyuna duyurdu. Yapılan haberlerin ardından, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Müdürlüğünce incelemeler başlatıldı ve okul binasının Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılacak kurslar için kullanılması kararı alındı. Ancak, vatandaşlardan kurs için gerekli müracaat sayısını alınamayınca, okul binası yine kaderine terk edildi.

KENDİNİ BİLMEZLERİN MEKÂNI OLDU
Okul içerisindeki sıralar da dahil olmak üzere tüm araç ve gereçler ihtiyaç duyulan okullara gönderildi. Eğitim öğretim hayatından tamamen uzak kalan okul binasının bahçe duvar telleri de kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğradı. Okul binasın duvarlarına yazılar yazıldı, bahçesi ise yine kendini bilmezlerin mekanı haline geldi.

MUHTAR YETKİLİLERE SESLENDİ
"BU OKUL YOK OLMASIN"

Kayapınar Mahalle Muhtarı Ferzende Eren yaptığı açıklamada “Muhtar olarak gerek yazılı gerekse sözlü olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdim. Önce Halk Eğitime dediler. Olmadı şimdi ‘ana okulu açalım’ dediler ve benden çocuk sayısı istiyorlar. Ben hangi işlerle uğraşacağımı şaşırdım. İsterim ki anaokulu kreş açılsın. Okul binası fazla mezbelelik olmadan sahiplensin. İlgilenilmediği için gayrimeşru kişilerin mekanı oldu. Ben muhtar olarak başka bir şey yapamıyorum. O kadar para harcanan, kamu hizmetine sunulması gereken bu okul yok olmasın. Birilerine kira ile verilsin en azından sahiplenirler ve kimseler zarar vermez.” dedi.


 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.