OSMANLI’NIN EMLAK VERGİLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞTI

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.01.2018 - 11:21, Güncelleme: 17.01.2018 - 11:21
 

OSMANLI’NIN EMLAK VERGİLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞTI

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde, eski ismiyle Dereköy; bugünkü ismiyle Emlakdere Mahallesi olarak bilinen yerleşkede, Osmanlı döneminde emlak vergilerinin toplandığı bina, daha sonra cami olarak kullanılıyordu. Uzun süredir bakımsız haliyle ilgi bekleyen bu cami için yıkım kararı verildi.
HABER TURAN IŞIK Osmanlı döneminde emlak vergilerinin toplandığı bina olan ve daha sonraları cami olarak da kullanılan Emlakdere Mahallesi’ndeki eski binaya oturulamaz raporu verildi ve yıkım kararı çıktı.   TARİHE TANIKLIK ETMİŞ BİR BİNA Gazetemiz, Yunusemre ilçesine bağlı Emlakdere Mahallesi'nde kaderine terk edilen ve tarihi içeriği de olan binanın, içler acısı durumunu ortaya çıkarmıştı. Vatandaşların verdiği bilgilere göre; mahallede dağın eteğine gizlenmiş bir alanda yer alan bu bina da Osmanlı döneminde kısa bir süre de olsa emlak vergileri toplandı. Kurtuluş Savaşı’nda düşman işgaline engel olmak için kullanılan binanın bulunduğu yer, önceleri Dereköy adıyla anıldı. Emlak vergilerine ev sahipliği yapmasının ardından burası Emlakdere olarak kayıtlara geçti. Mahalleliler zamanında bakımlı olan bu binayı cami olarak da kullandı. Daha sonra Emlakdereliler, arazilerinin aşağıda olmasından dolayı şimdiki yerlerine taşındı. Yukarıda kalan ve uzun süre kullanılmayan bu bina zamana yenik düştü.   YIKIMI UYGUNDUR RAPORU VERİLDİ Emlakdere Mahallesi'nde kaderiyle baş başa bırakılan cami olarak kullanılan bu bina için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 'deprem yönetmenliğine göre yıkımı uygun görülmüştür ' raporu verildi. Şimdi bu binayla ilgili gerek ilçe kaymakamlığı, gerekse ilgili kurumların vereceği kararın ne olacağı bekleniyor.  
Manisa’nın Yunusemre ilçesinde, eski ismiyle Dereköy; bugünkü ismiyle Emlakdere Mahallesi olarak bilinen yerleşkede, Osmanlı döneminde emlak vergilerinin toplandığı bina, daha sonra cami olarak kullanılıyordu. Uzun süredir bakımsız haliyle ilgi bekleyen bu cami için yıkım kararı verildi.
HABER
TURAN IŞIK


Osmanlı döneminde emlak vergilerinin toplandığı bina olan ve daha sonraları cami olarak da kullanılan Emlakdere Mahallesi’ndeki eski binaya oturulamaz raporu verildi ve yıkım kararı çıktı.
 
TARİHE TANIKLIK ETMİŞ BİR BİNA
Gazetemiz, Yunusemre ilçesine bağlı Emlakdere Mahallesi'nde kaderine terk edilen ve tarihi içeriği de olan binanın, içler acısı durumunu ortaya çıkarmıştı. Vatandaşların verdiği bilgilere göre; mahallede dağın eteğine gizlenmiş bir alanda yer alan bu bina da Osmanlı döneminde kısa bir süre de olsa emlak vergileri toplandı. Kurtuluş Savaşı’nda düşman işgaline engel olmak için kullanılan binanın bulunduğu yer, önceleri Dereköy adıyla anıldı. Emlak vergilerine ev sahipliği yapmasının ardından burası Emlakdere olarak kayıtlara geçti. Mahalleliler zamanında bakımlı olan bu binayı cami olarak da kullandı. Daha sonra Emlakdereliler, arazilerinin aşağıda olmasından dolayı şimdiki yerlerine taşındı. Yukarıda kalan ve uzun süre kullanılmayan bu bina zamana yenik düştü.
 
YIKIMI UYGUNDUR RAPORU VERİLDİ
Emlakdere Mahallesi'nde kaderiyle baş başa bırakılan cami olarak kullanılan bu bina için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 'deprem yönetmenliğine göre yıkımı uygun görülmüştür ' raporu verildi. Şimdi bu binayla ilgili gerek ilçe kaymakamlığı, gerekse ilgili kurumların vereceği kararın ne olacağı bekleniyor.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.