OTOBÜS FİRMALARI BAYRAM ÖNCESİ DURGUN

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.06.2018 - 07:39, Güncelleme: 14.06.2018 - 07:39
 

OTOBÜS FİRMALARI BAYRAM ÖNCESİ DURGUN

Ramazan Bayramı öncesi, Manisa’dan şehir dışına çıkan otobüs seferleri yok denecek kadar az iken, Manisa’ya gelen otobüs seferlerinde yoğunluk yaşandı. Öte yandan, mazot zamlarıyla beraber yolcu biletlerinde de, bölgelere göre yüzde 20-30 arası zam görüldü.
Ramazan bayramı öncesi Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde beklenen yoğunluk olmadı. TerminalinYazıhaneler Müdürü Özcan İnce, şuanda Manisa’da çıkış seferlerinde sadece Doğu bölgesine gidecek olan otobüslerde yoğunluk olduğunu ifade etti. İnce,  “Doğu bölgesine gidecek ilave araba yok. Bunun için erken bilet alamayan yolcular mağdur oluyor. Bir iki gün sonrasına bilet almak zorunda kalıyor. Diğer bölgeler için bir sıkıntımız yok.  Doğu bölgesine giden arabalarımızın kısıtlı olmasının sebebi de, seferlerin karşılıklı olmamasından kaynaklı. Yani mazotun 5 liralarda olduğu bu dönemde, biz oraya dolu araba gönderip, boş arabayla gelirsek zarara uğrarız.” “YOLCU GETİRMEK İÇİN İSTANBUL VE ANKARA’YA BOŞ ARABA GÖNDERİYORUZ” Manisa’ya yolcu getirmek için İstanbul ve Ankara’ya boş araç gönderdiklerini belirten Özcan İnce,“Şuanda Manisa’dan çıkış yok, geliş yoğunluğu var. Bayramın son günü, ayın 17’den itibaren dönüş yoğunluğu olacak. Manisa’dan İstanbul’a Ankara’ya boş araçlar gönderiyoruz. Oradan yolcu getirmeleri için. Yani Manisa’ya gelen yolcu sayısı fazla, giden sayısı az. Vatandaşların dışarıya gitmemesinin başlıca sebepleri ise 24 Haziran seçimleri ve 30 Haziran- 1 Temmuz’da ki üniversite sınavlarının olması. Bu sebeplerden dolayı da insanlar yaz tatilini ertelemiş durumda.” dedi. “BU FİYAT ARTIŞI BU SAATTEN SONRA DÜŞMEZ” Yolcu biletlerinde fiyat artışı yaşandığını belirten İnce , bu artış sebebinin bayram dolayısıyla olmadığını, mazot fiyatının artışına bağlı olarak tarifenin yükseldiğini belirtti. İnce, “Bayram dolayısıyla fiyatlar, bölgelere göre yüzde 20ile yüzde 35 arası yükseldi. Mazot fiyatları yükseldiği için bu artış, kışında devam edebilir. Bu saatten sonra fiyatların ineceğini düşünmüyorum. Çünkü otobüsçü artık gerçekten para kazanamıyor. Mazotun 5lira 70 kuruş olmasından dolayı otobüsçü sadece mazota çalışıyor yani.” ifadelerine yer verdi. İnce, son olarak, bayramsonrası Manisa’dan gidecek olan vatandaşları, şimdiden bilet almaları konusunda uyardı.    
Ramazan Bayramı öncesi, Manisa’dan şehir dışına çıkan otobüs seferleri yok denecek kadar az iken, Manisa’ya gelen otobüs seferlerinde yoğunluk yaşandı. Öte yandan, mazot zamlarıyla beraber yolcu biletlerinde de, bölgelere göre yüzde 20-30 arası zam görüldü.




Ramazan bayramı öncesi Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde beklenen yoğunluk olmadı. TerminalinYazıhaneler Müdürü Özcan İnce, şuanda Manisa’da çıkış seferlerinde sadece Doğu bölgesine gidecek olan otobüslerde yoğunluk olduğunu ifade etti. İnce,  “Doğu bölgesine gidecek ilave araba yok. Bunun için erken bilet alamayan yolcular mağdur oluyor. Bir iki gün sonrasına bilet almak zorunda kalıyor. Diğer bölgeler için bir sıkıntımız yok.  Doğu bölgesine giden arabalarımızın kısıtlı olmasının sebebi de, seferlerin karşılıklı olmamasından kaynaklı. Yani mazotun 5 liralarda olduğu bu dönemde, biz oraya dolu araba gönderip, boş arabayla gelirsek zarara uğrarız.”



“YOLCU GETİRMEK İÇİN İSTANBUL VE ANKARA’YA BOŞ ARABA GÖNDERİYORUZ”
Manisa’ya yolcu getirmek için İstanbul ve Ankara’ya boş araç gönderdiklerini belirten Özcan İnce,“Şuanda Manisa’dan çıkış yok, geliş yoğunluğu var. Bayramın son günü, ayın 17’den itibaren dönüş yoğunluğu olacak. Manisa’dan İstanbul’a Ankara’ya boş araçlar gönderiyoruz. Oradan yolcu getirmeleri için. Yani Manisa’ya gelen yolcu sayısı fazla, giden sayısı az. Vatandaşların dışarıya gitmemesinin başlıca sebepleri ise 24 Haziran seçimleri ve 30 Haziran- 1 Temmuz’da ki üniversite sınavlarının olması. Bu sebeplerden dolayı da insanlar yaz tatilini ertelemiş durumda.” dedi.



“BU FİYAT ARTIŞI BU SAATTEN SONRA DÜŞMEZ”
Yolcu biletlerinde fiyat artışı yaşandığını belirten İnce , bu artış sebebinin bayram dolayısıyla olmadığını, mazot fiyatının artışına bağlı olarak tarifenin yükseldiğini belirtti. İnce, “Bayram dolayısıyla fiyatlar, bölgelere göre yüzde 20ile yüzde 35 arası yükseldi. Mazot fiyatları yükseldiği için bu artış, kışında devam edebilir. Bu saatten sonra fiyatların ineceğini düşünmüyorum. Çünkü otobüsçü artık gerçekten para kazanamıyor. Mazotun 5lira 70 kuruş olmasından dolayı otobüsçü sadece mazota çalışıyor yani.” ifadelerine yer verdi. İnce, son olarak, bayramsonrası Manisa’dan gidecek olan vatandaşları, şimdiden bilet almaları konusunda uyardı.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.