OTOBÜSÇÜLER İKİ SEÇENEK SUNDU; YA ZAM YA DA DESTEK  

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.09.2018 - 07:43, Güncelleme: 28.09.2018 - 07:43
 

OTOBÜSÇÜLER İKİ SEÇENEK SUNDU; YA ZAM YA DA DESTEK  

Ocak ayından bu yana akaryakıt fiyatlarında yaklaşık yüzde 30-32’lik artış yaşanırken, Manisa Denetimli Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Erdoğan Akatmacı, ekonomide yaşanan dalgalanmalar nedeniyle otobüsçüleri zor duruma sokan ekonomik buhranın çözülebilmesi için çare söyledi. Akatmacı, biniş ücretleri için düşünülen zammın yanı sıra, halkın cebini yakmayacak alternatif bir çözümün daha olduğunu söyledi.  
Gerek akaryakıt fiyatlarındaki gerekse yedek parça fiyatlarındaki artışlardan dolayı UKOME’ye yüzde 13’lük zam talep ettiklerini söyleyen Manisa Denetimli Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Erdoğan Akatmacı, otobüs sektörünü etkileyen ekonomik buhranın olumsuz etkilerini aza indirmek için bilet fiyatında yaşanacak zam haricinde başka bir yolun daha olduğunu söyledi. Diğer yolun 'Sübvanse' (para yardımı, destek) sistemi olduğunu aktaran Akatmacı, Manisa’da bu sistemin uygulanması halinde Manisalıların bilet zammıyla karşılaşmayacaklarını belirtti.  Büyükşehir Belediyeleri’nin şehir içi otobüs sektörüne destek olmaları için Sübvanse sisteminin 1 ay önce anayasaya dahil edildiğini aktaran Akatmacı, “Sübvanse sistemi 1 ay önce kanunlaştı. Özel Halk Otobüsleri’nin yaşadığı zorlukları gören bazı Büyükşehir Belediyeleri bu yasayla birlikte otobüsçülere destek sağlıyor. Mümkünse biz de böyle bir destek isteriz.” dedi.   “SÜBVANSE TÜRKİYE'DE GİDEREK YAYGINLAŞIYOR” Sübvanse sisteminin Türkiye'de giderek yaygınlaştığını ifade eden Akatmacı, “Giderimiz arttı, gelir artışı bekliyoruz. Özel Halk Otobüsleri’nin zorlandığını gören bazı Büyükşehir Belediyeleri meclise bu konuyu taşıdılar. Bunun sonucunda 'Büyükşehir Belediyeleri ücretsiz taşınan veya indirimli taşınan yolcular için yolcu başına bir miktar destek yapabilir' kararı ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyeleri için, bulundukları şehirlerde Özel Halk Otobüslerine, kooperatiflere ve birliklere yolcu başına yardım edebilirsiniz diye sübvanse sistemi çıktı. Örnek verecek olursak geçtiğimiz haftalarda İstanbul Büyükşehir Meclisi’nde ücretli veya ücretsiz her yolcu başına 50 kuruş destek verme kararı alındı. Bunun dışında Kahramanmaraş’ta öğrenci başına 80 kuruş destek var. Bu diğer illere yayılmaya başladı. Bizde yolcumuzu daha iyi taşımak daha iyi araçlarla hizmet etmek için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımızdan imkanları dahilinde bir destek bekliyoruz.” şeklinde konuştu. –Özlem ŞAHİN ​
Ocak ayından bu yana akaryakıt fiyatlarında yaklaşık yüzde 30-32’lik artış yaşanırken, Manisa Denetimli Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Erdoğan Akatmacı, ekonomide yaşanan dalgalanmalar nedeniyle otobüsçüleri zor duruma sokan ekonomik buhranın çözülebilmesi için çare söyledi. Akatmacı, biniş ücretleri için düşünülen zammın yanı sıra, halkın cebini yakmayacak alternatif bir çözümün daha olduğunu söyledi.  
Gerek akaryakıt fiyatlarındaki gerekse yedek parça fiyatlarındaki artışlardan dolayı UKOME’ye yüzde 13’lük zam talep ettiklerini söyleyen Manisa Denetimli Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Erdoğan Akatmacı, otobüs sektörünü etkileyen ekonomik buhranın olumsuz etkilerini aza indirmek için bilet fiyatında yaşanacak zam haricinde başka bir yolun daha olduğunu söyledi. Diğer yolun 'Sübvanse' (para yardımı, destek) sistemi olduğunu aktaran Akatmacı, Manisa’da bu sistemin uygulanması halinde Manisalıların bilet zammıyla karşılaşmayacaklarını belirtti.  Büyükşehir Belediyeleri’nin şehir içi otobüs sektörüne destek olmaları için Sübvanse sisteminin 1 ay önce anayasaya dahil edildiğini aktaran Akatmacı, “Sübvanse sistemi 1 ay önce kanunlaştı. Özel Halk Otobüsleri’nin yaşadığı zorlukları gören bazı Büyükşehir Belediyeleri bu yasayla birlikte otobüsçülere destek sağlıyor. Mümkünse biz de böyle bir destek isteriz.” dedi.
 
“SÜBVANSE TÜRKİYE'DE GİDEREK YAYGINLAŞIYOR”
Sübvanse sisteminin Türkiye'de giderek yaygınlaştığını ifade eden Akatmacı, “Giderimiz arttı, gelir artışı bekliyoruz. Özel Halk Otobüsleri’nin zorlandığını gören bazı Büyükşehir Belediyeleri meclise bu konuyu taşıdılar. Bunun sonucunda 'Büyükşehir Belediyeleri ücretsiz taşınan veya indirimli taşınan yolcular için yolcu başına bir miktar destek yapabilir' kararı ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyeleri için, bulundukları şehirlerde Özel Halk Otobüslerine, kooperatiflere ve birliklere yolcu başına yardım edebilirsiniz diye sübvanse sistemi çıktı. Örnek verecek olursak geçtiğimiz haftalarda İstanbul Büyükşehir Meclisi’nde ücretli veya ücretsiz her yolcu başına 50 kuruş destek verme kararı alındı. Bunun dışında Kahramanmaraş’ta öğrenci başına 80 kuruş destek var. Bu diğer illere yayılmaya başladı. Bizde yolcumuzu daha iyi taşımak daha iyi araçlarla hizmet etmek için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımızdan imkanları dahilinde bir destek bekliyoruz.” şeklinde konuştu. –Özlem ŞAHİN
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.