PAZAR FİYATLARI EL YAKIYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.12.2018 - 10:49, Güncelleme: 27.12.2018 - 10:49
 

PAZAR FİYATLARI EL YAKIYOR

Kış aylarının gelmesiyle beraber artan pazar fiyatları hem tüketiciyi hem de satıcıları olumsuz yönde etkiledi. Vatandaşlar, artan fiyatlar karşısında çareyi pazardan 250 gram ya da 500 gram ürün almakta ve kış için hazırladıkları konserveleri tüketmekte buldu.
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Manisa'da da pazar fiyatları el yakmaya devam ediyor.  Kimi ürün olumsuz hava şartlarından etkilenerek fiyatı yükselirken, kimi de sera da yetiştiği için pahalı. Tadı gibi fiyatı da acı olan yeşil sivri biber bu hafta  kilosu 10 TL 'den alıcısını bekledi. Tüketici pazar pahalılığından şikayet ederken pazarcı da yeteri kadar kazanamadığı için şikayet etti. Tüketici çareyi, yazdan hazırladıkları konserveleri kullanmakta ve 250-500 gr sebze, meyve almakta bulurken; pazarcı çareyi tezgahlara ürünlerinin  'yarım kilo' fiyatlarını yazmakta buldu.    Bu hafta ürünler Manisa'da şu fiyat listesiyle pazar tezgahlarındaki yerini buldu; Yarım kilo biber 5 lira, Yeşil fasulye yarım kilo 5 lira,  4 kilo patates 10 lira, yarım kilo patlıcan 3 Lira, yerli muz kilosu 6 Lira, elma kilosu 2 Lira, 3 kilo soğan 10 lira, 1  kilo soğan 4 lira,  1 kilo havuç 2,5 TL,   “YARIM KİLO NADİREN VERİR OLDUK” Tezgahında biber, yeşil fasulye satan pazarcı Fehim Erol, vatandaşların alım gücünden kaynaklı olarak kendilerinin de pek para kazanamadığını belirterek;  “ Ürünlerin kilo fiyatını yüksek görünce vatandaşlar korkup tezgaha yaklaşmıyor. Biz de çareyi yarım kilo fiyatı tezgahlara koymakta gördük. Müşteri genelde 250 gr alıyor ve bir hafta bununla yetinmeye çalışıyor. Yarım kilo nadiren verir olduk.  Biz de pazardan ürün satınca bir çorba paramızı çıkartıyoruz. “ dedi.  “NEYSEKİ KIŞ İÇİN KONSERVEMİZ VAR” Ayşen Özuyar isimli vatandaş fiyat yüksekliği karşısında çareyi, yazın hazırladığı konservelerde bulduğunu belirterek,  “Fiyatlar pahalı. Neyse ki yazlık ürünlerimizi konserve yaptık. Kış sebzelerini de pazardan almaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.   “ KALİTELİ ÜRÜNLER DAHA PAHALI” Tezgahında yarım kilo brokoliyi 2 TL'ye 1 kilo  karnabaharı 4 TL'ye satan ve  sebze meyvelerin fiyatlarının kalitesine göre değiştiğini ifade eden pazarcı Yılmaz İrem,  fiyatların yüksekliğini şu sözleler değerlendirdi; “ Tarlalar su altında kaldı ürünler çok çabuk bozuldu. Kaliteli ürünlerimiz daha pahalı tabi. Ucuz olanları çok iyi olmayan ürünler.  Normalde karnabahar, 2 buçuk 3 TL arası değişiyordu.”   “30 LİRAYA DOLAN ARABA ŞİMDİ 80'E DOLMAZ OLDU” Çocuğuyla haftalık pazar alışverişi yapmak için pazara çıkan Yeşim Çayır ise daha ihtiyaçlarını almadığı halde 80 TL'lik harcama yaptığını belirterek,   “80 liraya karnabahar, kereviz gibi yemeklik sebzeler aldım. Aldığım ürünlerin hiçbiri kilo değil. Yarımşar kilo veya 250 gr aldım. Ucuz olan bir tek mandalina var. 1 buçuk liraydı kilosu.  Önceden 30 lirayla bir pazar arabasını dolduruyorduk. Şimdi 80 lirayla aldığımız şeyler belli. 80 TL’ye aldığım şeylerin arasında patates, soğan yok. Diğer eksiklikleri de alınca 100'ü geçer. ” - Özlem ŞAHİN  
Kış aylarının gelmesiyle beraber artan pazar fiyatları hem tüketiciyi hem de satıcıları olumsuz yönde etkiledi. Vatandaşlar, artan fiyatlar karşısında çareyi pazardan 250 gram ya da 500 gram ürün almakta ve kış için hazırladıkları konserveleri tüketmekte buldu.
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Manisa'da da pazar fiyatları el yakmaya devam ediyor.  Kimi ürün olumsuz hava şartlarından etkilenerek fiyatı yükselirken, kimi de sera da yetiştiği için pahalı. Tadı gibi fiyatı da acı olan yeşil sivri biber bu hafta  kilosu 10 TL 'den alıcısını bekledi. Tüketici pazar pahalılığından şikayet ederken pazarcı da yeteri kadar kazanamadığı için şikayet etti. Tüketici çareyi, yazdan hazırladıkları konserveleri kullanmakta ve 250-500 gr sebze, meyve almakta bulurken; pazarcı çareyi tezgahlara ürünlerinin  'yarım kilo' fiyatlarını yazmakta buldu.
 
 Bu hafta ürünler Manisa'da şu fiyat listesiyle pazar tezgahlarındaki yerini buldu;
Yarım kilo biber 5 lira, Yeşil fasulye yarım kilo 5 lira,  4 kilo patates 10 lira, yarım kilo patlıcan 3 Lira, yerli muz kilosu 6 Lira, elma kilosu 2 Lira, 3 kilo soğan 10 lira, 1  kilo soğan 4 lira,  1 kilo havuç 2,5 TL,
 
“YARIM KİLO NADİREN VERİR OLDUK”
Tezgahında biber, yeşil fasulye satan pazarcı Fehim Erol, vatandaşların alım gücünden kaynaklı olarak kendilerinin de pek para kazanamadığını belirterek;  “ Ürünlerin kilo fiyatını yüksek görünce vatandaşlar korkup tezgaha yaklaşmıyor. Biz de çareyi yarım kilo fiyatı tezgahlara koymakta gördük. Müşteri genelde 250 gr alıyor ve bir hafta bununla yetinmeye çalışıyor. Yarım kilo nadiren verir olduk.  Biz de pazardan ürün satınca bir çorba paramızı çıkartıyoruz. “ dedi. 
“NEYSEKİ KIŞ İÇİN KONSERVEMİZ VAR”
Ayşen Özuyar isimli vatandaş fiyat yüksekliği karşısında çareyi, yazın hazırladığı konservelerde bulduğunu belirterek,  “Fiyatlar pahalı. Neyse ki yazlık ürünlerimizi konserve yaptık. Kış sebzelerini de pazardan almaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
 
“ KALİTELİ ÜRÜNLER DAHA PAHALI”
Tezgahında yarım kilo brokoliyi 2 TL'ye 1 kilo  karnabaharı 4 TL'ye satan ve  sebze meyvelerin fiyatlarının kalitesine göre değiştiğini ifade eden pazarcı Yılmaz İrem,  fiyatların yüksekliğini şu sözleler değerlendirdi; “ Tarlalar su altında kaldı ürünler çok çabuk bozuldu. Kaliteli ürünlerimiz daha pahalı tabi. Ucuz olanları çok iyi olmayan ürünler.  Normalde karnabahar, 2 buçuk 3 TL arası değişiyordu.”
 
“30 LİRAYA DOLAN ARABA ŞİMDİ 80'E DOLMAZ OLDU”
Çocuğuyla haftalık pazar alışverişi yapmak için pazara çıkan Yeşim Çayır ise daha ihtiyaçlarını almadığı halde 80 TL'lik harcama yaptığını belirterek,   “80 liraya karnabahar, kereviz gibi yemeklik sebzeler aldım. Aldığım ürünlerin hiçbiri kilo değil. Yarımşar kilo veya 250 gr aldım. Ucuz olan bir tek mandalina var. 1 buçuk liraydı kilosu.  Önceden 30 lirayla bir pazar arabasını dolduruyorduk. Şimdi 80 lirayla aldığımız şeyler belli. 80 TL’ye aldığım şeylerin arasında patates, soğan yok. Diğer eksiklikleri de alınca 100'ü geçer. ” - Özlem ŞAHİN
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.