POTANSİYEL YÜKSEK AMA DESTEK EKSİK

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.03.2022 - 21:03, Güncelleme: 11.03.2022 - 21:03
 

POTANSİYEL YÜKSEK AMA DESTEK EKSİK

Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Düzlen Mahallesi'nde topraklarının elverişli olmasına rağmen beklenenin altında Antep fıstığı üretimi yaptıklarını belirten üreticiler, yetkililerden destek bekliyor. ERKEK AĞAÇLAR AZ Türk mutfağının değişmez lezzetleri arasında yer alan Antep fıstığı üretimine Manisa’da ilgi artıyor. Topraklarının Antep fıstığı üretimine uygun olmasına rağmen yeterli üretim yapamayan çiftçilerin, üretimi artırma konusunda yetkililerden destek beklediğini dile getiren Düzlen Mahalle Muhtarı Mustafa Satıcı, "Topraklarımız Antep Fıstığı üretimi konusunda çok verimli ancak, beklenilenin altında üretim alıyoruz. Daha önce ziraat odasından keşif için geldiler ve ağaçlara bakım yaptılar ama bu yeterli olmadı. Erkek tür ağaçların az olmasından kaynaklı üretimin düşük olduğunu söylediler. Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz" dedi.

Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Düzlen Mahallesi'nde topraklarının elverişli olmasına rağmen beklenenin altında Antep fıstığı üretimi yaptıklarını belirten üreticiler, yetkililerden destek bekliyor.

ERKEK AĞAÇLAR AZ

Türk mutfağının değişmez lezzetleri arasında yer alan Antep fıstığı üretimine Manisa’da ilgi artıyor. Topraklarının Antep fıstığı üretimine uygun olmasına rağmen yeterli üretim yapamayan çiftçilerin, üretimi artırma konusunda yetkililerden destek beklediğini dile getiren Düzlen Mahalle Muhtarı Mustafa Satıcı, "Topraklarımız Antep Fıstığı üretimi konusunda çok verimli ancak, beklenilenin altında üretim alıyoruz. Daha önce ziraat odasından keşif için geldiler ve ağaçlara bakım yaptılar ama bu yeterli olmadı. Erkek tür ağaçların az olmasından kaynaklı üretimin düşük olduğunu söylediler. Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.